Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Έτσι στήθηκε το μεγάλο κόλπο του Χρηματιστήριου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως με τις μετοχές το 1999!


Το 1999 η μεγάλη φούσκα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας παρέσυρε πολύ κοσμάκη να ποντάρει τις οικονομίες του. Σημίτης και Σάλλας δεν έβλεπαν κανένα λόγο να μην πάει το 2000 το Χρηματιστήριο στις 7000 μονάδες και κάπου εκεί, στις 6350 μονάδες, έγινε το μεγάλο ξεφόρτωμα της χαρτούρας. 1 εκατομμύριο Έλληνες επενδυτές νόμιζαν πως οι μετοχές είχαν αξία, αλλά έμειναν με τα χαρτιά στο χέρι. Πάνω από 300 ήταν οι εταιρείες που υπήρχαν τότε στο Χρηματιστήριο, περίπου οι μισές μόνο υπάρχουν και σήμερα. Θαύμα!

Το μεγάλο κόλπο του Σημιτιστάν ζήλεψε το Μητσοτακιστάν κι έσπευσε να γράψει τη δική του "χρυσή σελίδα" στην ιστορία της χώρας. Επειδή ωστόσο, παρόλο που ανάπτυξη "ήρθε, είναι εδώ κι έρχεται κι άλλη το 2022", οι τιμές των μετοχών παραμένουν καθηλωμένες περίπου εκεί που ήταν επί Σύριζα, έψαξαν σε άλλο όροφο του Χρηματιστηρίου, εκεί που παίζεται καθημερινά η ενέργεια.

Το 2017 ο τότε Υπουργός Ενέργειας Σταθάκης περιέγραφε γλαφυρά "το όφελος των καταναλωτών από την λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας", την έναρξη λειτουργίας του οποίου μετέθετε για το 2019: "θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός, θα υπάρξει θετικό όφελος, καθώς διάφορες εταιρείες θα προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές". Ούτε ο Σημίτης δεν θα τα 'λεγε τόσο καλά! Και παρόλο που θα υπήρχε "θετικό όφελος", η λειτουργία του Χρηματιστήριου Ενέργειας δόθηκε πάσα στην επόμενη κυβέρνηση.

Στη ΝΔ έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο για τις βρώμικες δουλειές κι Υπουργός Ενέργειας τοποθετήθηκε ο Χατζηδάκης. Μέσω του Υπερταμείου διόρισαν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στην ΔΕΗ τον παντελώς άγνωστο Στάσση. Κάθε σύγκριση με τον Αθανασόπουλο, που είχε διορίσει η κυβέρνηση Καραμανλή, απλά δεν είναι επιτρεπτή. Πρώτη κίνηση του αχτύπητου δίδυμου να αρπάξουν 500 εκατομμύρια απ' τους καταναλωτές, για τη δήθεν "σωτηρία της ΔΕΗ". Κι η τιμή της κιλοβατώρας αυξήθηκε 19%, χαράς ευαγγέλια για τους ...

λοιπούς παρόχους!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μόλις ο Στάσσης είδε τα 500 εκατομμύρια στο ταμείο, έσπευσε ν' αλλάξει την πολιτική αμοιβών για τα golden boys, βάζοντας στην άκρη ένα γενναίο μπόνους για πάρτη του. Κι ύστερα πήρε δάνεια με ρήτρα CO2, προκειμένου να κλείσει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη τον Αύγουστο 2021! Είχε μάλιστα το θράσος να το ζητήσει, αλλά απ' τον ΑΔΜΗΕ του έβαλαν πάγο. Είναι χαζοί οι Γερμανοί που πάνε για τέλος του 2038, είναι χαζοί οι Πολωνοί που πάνε για τέλος του 2049, ο μόνος έξυπνος είναι ο Στάσσης!

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στο Pronews, τα έγραψε πολύ ωραία ο πρώην Υπουργός της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, που πρόσφατα έχασε το γιό του. Τα συλλυπητήριά μας στον πρώην Υπουργό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου