Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κι ο FAKE NEWS "θερμότερος από ποτέ" Σεπτέμβριος 2020.


Προσοχή, το Facebook έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το greeklignite.blogspot.com!

Attention, Facebook is limiting Greeklignite page reach. Visit greeklignite.blogspot.com!

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι το μοναδικό Ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο προέκυψε, ύστερα από τη συνένωση του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείων Ειδήσεων, το 2005. Αποστολή του είναι αφενός η διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης επί γεγονότων που αφορούν την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πνευματική κίνηση της Ελλάδας και αφετέρου η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης επί των διεθνών ζητημάτων και άλλων διεθνών ή εσωτερικών γεγονότων που αναμεταδίδονται στις ελληνικές εφημερίδες και άλλα μέσα επικοινωνίας. Όπως το ίδιο μας λέει, "Το Εθνικό Πρακτορείο της χώρας, για τους εκατοντάδες συνδρομητές του, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελεί σημείο αναφοράς για την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και την αμεσότητα των ειδήσεών του". Είναι όμως έτσι;

Η "είδηση" πως "Ο Σεπτέμβριος του 2020 ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ" μεταδόθηκε απ' το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κι έχει αναπαραχθεί αυτούσια σε όλα τα μέσα που το αναπαράγουν. Η "είδηση" φαίνεται να βασίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Κοπέρνικος, με τίτλο "September brings record-breaking warm temperatures and low sea ice", η οποία όμως δεν λέει πουθενά το "έχει καταγραφεί ποτέ": η διατύπωση είναι "September 2020 is yet another record-breaking month for the C3S dataset". Όπως φαίνεται και στο πιο πάνω διάγραμμα, που δίνει η ανακοίνωση της Κοπέρνικος, η C3S βάση δεδομένων έχει αφετηρία το 1979, τότε που ξεκίνησαν να πετούν οι πρώτοι δορυφόροι και το διάστημα 41 ετών, απ' το 1979 μέχρι το 2020, είναι εξαιρετικά μικρό για να βγάζει κανείς συμπεράσματα με σοβαρότητα κι αξιοπιστία: ο πλανήτης λειτουργεί στη γεωλογική κλίμακα χρόνου, όχι στην ανθρώπινη!

 


Η τιμή που δίνει στο διάγραμμα η Κοπέρνικος είναι πολύ κοντά στην τιμή που δίνει το εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα-Χάντσβιλ, στο πιο πάνω διάγραμμα. Οι 0,57 βαθμοί Κελσίου πάνω απ' το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 αντιστοιχούν σε 0,14 βαθμούς ανά δεκαετία. Όποιος ισχυρίζεται πως μπορεί να διακρίνει την ανθρωπογενή επίδραση σ' αυτή την άνοδο εξυπηρετεί πολιτικές επιδιώξεις, όχι επιστημονικές.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

 


Τα διάφορα εργαστήρια της ΝΑΣΑ ακόμα δεν έχουν δώσει τις δικές τους εκτιμήσεις για τις θερμοκρασίες το Σεπτέμβριο 2020. Αλλά τη μεταβολή του πάγου στην Αρκτική την παρακολουθεί το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ολοκληρώνεται το ετήσιο καλοκαιρινό λιώσιμο του πάγου και ο μήνας-αφετηρία για τη σταδιακή νέα αύξηση. Επειδή δεν πρόκειται για μετρήσεις, αλλά για ...
εκτιμητικά μοντέλα, που κατασκευάζονται με βάση δορυφορικές εικόνες, πρακτικά δεν έχει νόημα να συζητά κανείς ειδικά για το Σεπτέμβριο το πόση είναι η έκταση του πάγου, αφού τα περιθώρια μεταβολής είναι τα πιο μικρά του έτους.

Με βάση τα πιο πάνω, η ορθή μετάδοση της είδησης απ' το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα ήταν πως ο Σεπτέμβριος 2020 ήταν ο "θερμότερος από τότε που ξεκίνησαν οι δορυφορικές μετρήσεις το 1979" κι όχι ο "θερμότερος από ποτέ", καθώς το "ποτέ" παραπέμπει σε βάθος αιώνων. Ο σκοπός της παραπληροφόρησης είναι προφανώς να εντυπωθεί στο υποσυνείδητο όσων "ενημερώνονται" κοιτώντας απλά τους τίτλους πως "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται", πως έχουμε "κλιματική κρίση". "Ενημέρωση" για πρόβατα, όχι για σκεπτόμενους πολίτες. Δεν μας είχε πει άλλωστε κι ο Τσίπρας προεκλογικά πέρυσι πως "η γειτονιά μας, οι χώρες της Μεσογείου, θερμαίνονται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη";

Συνεπώς, για "να σώσουμε τον πλανήτη", πρέπει να ξεπατώσουμε κάθε βουνοκορφή της πατρίδας μας και να τη γεμίσουμε με αιολικά εργοστάσια. Πρέπει να ξεπατώσουμε χωράφια και βοσκότοπους, γεμίζοντάς τα με φωτοβολταϊκά. Πρέπει να ξεκοιλιάσουμε τον πλανήτη, για να βγάζουμε όλο και περισσότερα βαρέα μέταλλα και να κάνουμε τις μπαταρίες που χρειάζεται η "νέα τάξη". Και κανείς φυσικά δεν λέει πως το μόνο που δεν κάνει αυτός ο σάπιος δρόμος είναι "να σώζει τον πλανήτη". Και πως στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου