Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι "μισές αλήθειες" του κ. Τσιόδρα και πώς η ΝΔ σκοτώνει 2η φορά την Ελληνική Οικονομία.


Ο Μάρτιος 2020 θα μείνει στην ιστορία, όχι μόνο της χώρας αλλά ολόκληρης της ΕΕ, ως ο μήνας της πανδημίας του κορονοϊού. Μια απ' τις πρώτες αντιδράσεις ειδικών, που σημειώθηκαν στην αρχή της έξαρσης, ήταν πως η χώρα έκανε πολύ λίγα τεστ ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για την έκταση της επιδημίας. Υποτίθεται πως από τότε αυξήθηκε ο αριθμός ελέγχων και κάπου-κάπου μας λένε και πόσα δείγματα έχουν ελεγχθεί. Σύμφωνα τώρα με το γραπτό κείμενο, που μας διαβάζει τα απογεύματα ο κ.Τσιόδρας, στην Ελλάδα μέχρι και τις 7.4.2020 "Έχουν συνολικά ελεγχθεί 28.584 κλινικά δείγματα".

Στη σημερινή εικόνα μπορείτε να δείτε στιγμιότυπο οθόνης απ’ τη σελ. 6 του ενημερωτικού Δελτίου για έως και τις 7.4.2020 του Ινστιτούτου Πληροφοριών & Στατιστικής της Υγείας της Τσεχικής Δημοκρατίας Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR. Στο πάνω μέρος της εικόνας, οι ράβδοι με μπλε χρώμα δείχνουν το πλήθος των δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί, ενώ στο κάτω μέρος, οι ράβδοι με το κόκκινο χρώμα δείχνουν το πλήθος των θετικών τεστ. Η μορφή του διαγράμματος των θετικών τεστ δείχνει πως τα κρούσματα είτε έχουν κορυφώσει είτε έχουν μπει σε τροχιά μείωσης, καθώς στις 8.4.2020 τα θετικά κρούσματα ήταν 204 και στις 9.4.2020 295. Ήδη πάντως το εκεί Κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση των εκεί μέτρων αποκλεισμού μέχρι τις 30.4.2020.

Μια ματιά στο Τσεχικό διάγραμμα δείχνει πως μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες η Τσεχία έχει κάνει περισσότερα τεστ απ' όσα έχει κάνει η Ελλάδα απαρχής. Επιπλέον, την Τετάρτη 8.4.2020 η Τσεχία έκανε 8.164 τεστ, επίδοση που ξεπερνά την αμέσως προηγούμενη καλύτερη, που ήταν 7.434 την Τρίτη 7.4.2020. Δηλαδή όσο περνούν οι ημέρες η Τσεχία αυξάνει τον αριθμό δειγμάτων που ελέγχει και στις 8.4.2020 έφθασε στους 106.845 ελέγχους. Με άλλα λόγια, μέχρι και τις 7.4.2020 που έχουμε συγκρίσιμα στοιχεία, η Τσεχία, που έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, έχει κάνει 374% περισσότερους ελέγχους!

Ο κ. Τσιόδρας λοιπόν οφείλει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα κάνει τόσο λίγους ελέγχους σε σχέση με την Τσεχία, του ίδιου πληθυσμού, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει σαφώς πιο θολή εικόνα για την έκταση και την εξέλιξη της επιδημίας. Δεδομένου ότι τα μέτρα αποκλεισμού σκοτώνουν την οικονομία και λόγω της συμμετοχής μας στο ευρώ δεν έχουμε τη δυνατότητα εκτύπωσης χρήματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κάθε μέρα παράτασης της επιδημίας λόγω πλημμελούς ελέγχου της κατάστασης βάζει άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της Ελληνικής Οικονομίας. Το φέρετρο, στο οποίο την έβαλαν τα 3 μνημόνια της περιόδου 2010-2015.

Εκείνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως δεν υπάρχουν επαρκή χρήματα για να γίνονται περισσότερα τεστ, όπως δεν υπάρχουν χρήματα για μέσα προστασίας του προσωπικού του Συστήματος Υγείας. Μόλις οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό τόλμησαν να συγκεντρωθούν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να ζητήσουν μέσα προστασίας και εξοπλισμό, η κυβέρνηση τους έστειλε την Αστυνομία, επειδή τάχα "συναθροίζονταν". Λες και μέσα στα Νοσοκομεία δεν "συναθροίζονται", αλλά εκεί είναι "ήρωες" και πρέπει να ποζάρουν με το Μητσοτάκη στις κάμερες, ενώ όταν διεκδικούν τα αυτονόητα βρίσκουν μπροστά τους το βούρδουλα! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB κόβει όσα θεωρεί «μη πολιτικώς ορθά» και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Για να αντιλαμβανόμαστε ωστόσο το πού πάνε τα λιγοστά ευρώ των Ελλήνων και γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για το Σύστημα Υγείας, αρκεί να δούμε το πώς ηλεκτροδοτήθηκε η χώρα το Μάρτιο, το μήνα με τον κορονοϊό. Καταρχήν οι περισσότερες ...
λιγνιτικές μονάδες έσβησαν εντελώς, παρόλο που ο λιγνίτης είναι εγχώριο καύσιμο και η τιμή του δικαιώματος εκπομπής CO2 μειώθηκε λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Μόνο 3 μονάδες δούλεψαν στη Δυτική Μακεδονία, αυτές που είναι συνδεμένες με τηλεθερμάνσεις σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο, αλλά κι αυτές στη μισή τους δυναμικότητα. Αποτέλεσμα; Οι τηλεθερμάνσεις να παραλαμβάνουν μειωμένο φορτίο εν μέσω κακοκαιρίας και ν' αναγκάζονται να καίνε πετρέλαιο για να υπάρχει θέρμανση, προκειμένου να μην παγώσουν οι κάτοικοι. Λεφτά -για πετρελαιάδες- υπάρχουν! Στη Μεγαλόπολη η μονάδα 3, που είναι συνδεμένη με την εκεί τηλεθέρμανση, δούλεψε 3 μέρες μόνο, 18-20/3, (και λίγες ώρες το βράδυ της 17/3). Κατόπιν αυτού, προκειμένου να ηλεκτροδοτείται η χώρα καίμε αέριο, πολύ αέριο. Α, έχουμε και πολλές εισαγωγές ρεύματος από όλες τις γειτονικές χώρες, κι από Τουρκία, βεβαίως-βεβαίως. Λεφτά -για αεριάδες και αεριτζήδες- υπάρχουν! Το χειρότερο όμως είναι πως η ΔΕΗ είχε παραγγείλει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) χωρίς να λογαριάσει τον κορονοϊό, η κατανάλωση μειώθηκε περισσότερο απ' όσο υπολόγιζαν κι έμεινε με άχρηστο αέριο στο χέρι, που δεν ξέρει τι να το κάνει, ούτε καν αποθηκευτικό χώρο δεν έχει να το αποθηκεύσει για αργότερα. Λεφτά -και για LNG- υπάρχουν! 

Μπορεί να μην έχουμε λεφτά για γιατρούς, νοσηλευτές, κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, μάσκες, τεστ και ό,τι άλλο χρειάζεται για να σωθούν ζωές, να ελεγχθεί η επιδημία, να αρθούν τα μέτρα αποκλεισμού και να δουλέψει πάλι η οικονομία, αλλά λεφτά υπάρχουν για πετρέλαιο, για φυσικό αέριο, για LNG, ακόμα και για εισαγωγές ρεύματος, που μάλλον τελικά είναι και οι φθηνότερες! Και να είστε σίγουροι πως θα βρούμε και λεφτά να συνεισφέρουμε στο Green New Deal, για να λύσουμε το μη-πρόβλημα της υποθετικής "υπερθέρμανσης" του πλανήτη. Μετά τη χρεοκοπία το 2010, η ΝΔ σκοτώνει άλλη μια φορά την Ελληνική Οικονομία ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου