Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

"L' etat, c' est moi" ή "δική μου είναι η μπάλα κι αν δεν γίνεται αυτό που θέλω εγώ, παίρνω τη μπάλα μου και φεύγω"


Το 2012 "άγνωστοι" ανατίναξαν το φούρνο του Π.Κωνσταντινέα, διαιτητή του αγώνα Ξάνθη-ΟΣΦΠ 1-0, καταφέρνοντας μόνο να τον εκλέξουν λίγο αργότερα βουλευτή του Σύριζα Μεσσηνίας. Στις αρχές Νοέμβρη 2016 "άγνωστοι" απείλησαν νυχτιάτικα στο σπίτι του στον Πειραιά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Ιω. Τσαχειλίδη, με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού να δηλώνει απερίφραστα πως "Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού...αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο."


Ούτε 10 μέρες αργότερα "άγνωστοι" έκαψαν το σπίτι του έτερου μέλους της ΚΕΔ και αρχιδιαιτητή Γ. Μπίκα στη Χαλκιδική. Πριν ένα χρόνο "άγνωστοι" αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν με σφυρί τον Αθ. Τζήλο, διαιτητή του αγώνα Ξάνθη-ΟΣΦΠ 1-1, ενώ στοιχεία νομίμων τηλεφωνικών υποκλοπών των υπόπτων, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, συνδέουν τους δράστες με το περιβάλλον "ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ". 

Την Κυριακή, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ΝΠΣ Βόλος-ΟΣΦΠ 0-0, ο προφανώς δυσαρεστημένος απ' το αποτέλεσμα μεγαλομέτοχος του ΟΣΦΠ αποκάλεσε "περιττώματα" τους μεγαλομετόχους ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλου κι απείλησε αποχώρηση απ' το πρωτάθλημα. Λίγες μόνο ώρες αργότερα "άγνωστοι" προκάλεσαν φθορές στο σπίτι του διαιτητή VAR του αγώνα Αγγ. Ευαγγέλου. Λεπτομέρεια: απ' το καλοκαίρι του 2015 στο μεγαλομέτοχο του ΟΣΦΠ ο εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς έχουν απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, συνοδεύοντας την απόφαση με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!


Είναι προφανές πως για μια εντελώς οριακή φάση, που όλοι την έκριναν μόνο με εντελώς ακίνητη εικόνα κι όχι με όρους ζωντανού αθλήματος, η προχθεσινή δήλωση, κι όλα όσα ακολούθησαν, καλλιεργούν το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία μεταξύ των οπαδών και γι' αυτό ...
είναι επικίνδυνα, όχι μόνο για τη δημόσια τάξη κι ασφάλεια, αλλά και για το ίδιο το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι έρχεται απ' αυτούς που δεν ζήτησαν ποτέ μια συγγνώμη για το έγκλημα που έμεινε στην ιστορία ως "διαιτησία Καλόπουλου" ή "κι εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη", επειδή πολύ απλά έχουν παγιωμένη τη νοοτροπία πως μόνο ο ΟΣΦΠ, (ενίοτε και το Αιγάλεω), πρέπει να κερδίζει, προκειμένου να έχει εκ του ασφαλούς πρόσβαση στα εκατομμύρια ευρώ του Champions League. Κάπως έτσι όμως το επίπεδο ποδοσφαίρου στη χώρα κατρακύλησε κι η Εθνική ομάδα βρέθηκε, απ' το ζενίθ της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, στο ναδίρ της διπλής ήττας απ' τους ψαράδες των Νησιών Φερόες και την εντός έδρας ισοπαλία με το Λιχτενστάιν.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι ν' αντιληφθούν πως το άθλημα είναι πάνω απ' όλες τις ομάδες και κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων. Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με τη νοοτροπία του Λουδοβίκειου "Κράτος είμαι εγώ - L' etat, c' est moi" ή, διαφορετικά, του "δική μου είναι η μπάλα κι αν δεν γίνεται αυτό που θέλω εγώ, παίρνω τη μπάλα μου και φεύγω". Οι παράγοντες του ΟΣΦΠ πλέον κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλύσουν ένα πρωτάθλημα που δεν έχασαν, απλά δεν είναι σίγουροι απ' το Νοέμβριο πως αυτοί θα το κερδίσουν, ό,τι και να γίνει. Αλλά πρέπει να θυμούνται πως το L' etat c' est moi τελείωσε στις γκιλοτίνες της Γαλλικής Επανάστασης. Σήμερα φυσικά δεν υπάρχουν Επανάσταση και γκιλοτίνες, αλλά υπάρχουν θεσμοί, που ενίοτε ακόμα και στην Ελλάδα λειτουργούν. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Στο μπάσκετ έφυγε ο ΟΣΦΠ απ' την Α1 κι ηρέμησε το άθλημα! Παρά τα όσα ισχυρίζονται για εσωτερική κατανάλωση οι παράγοντες στο μπάσκετ του ΟΣΦΠ, η αποχώρηση απ' το πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας στην Α2 κατηγορία. Μόνο και μόνο επειδή οι παράγοντες δεν άντεχαν να είναι δεύτεροι. Και τώρα θα πρέπει να περιμένουν να δουν αν θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα της Α2, για να επανέλθουν στην κατηγορία Α1, απ' την οποία μόνοι τους αποχώρησαν. Όπου μπορεί πάλι να είναι δεύτεροι! Μια τρύπα στο νερό! Και μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, στο πλαίσιο της ιστορίας του αθλήματος. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε επιστολή καλαθοσφαιριστών του ΟΣΦΠ που αρνούνται συμμετοχή στην Εθνική ομάδα για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι του 2020: πραγματικά "λαμπρό" το "παράδειγμα" που δίνουν στα νέα παιδιά!

Τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε διακοπές πρωταθλημάτων, χωρίς το παραμικρό πρακτικό αποτέλεσμα, η παραγοντική, "δημοσιογραφική" και οπαδική βία συνεχίζεται αμείωτη. Ας μην περιμένουμε πότε επιτέλους η "Δικαιοσύνη" θα αποφασίσει για την "εγκληματική οργάνωση" του Ελληνικού ποδοσφαίρου ή πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση του ΟΣΦΠ-Βέροια (6/1/2013), με τις πολυάριθμες ένορκες καταθέσεις για "στημένο" παιχνίδι. Είναι προφανές πως όλα παραπέμπονται στις καλένδες μέχρι να επέλθει παραγραφή, παρόμοια με την υπόθεση του ναρκω-πλοίου με τους 2 τόνους ηρωίνη ή την υπεξαίρεση των 700 εκατ. ευρώ απ' την Proton Bank. Αυτή είναι η ηθικά χρεοκοπημένη Ελλάδα, που μοιάζει περισσότερο με πεδίο διαμάχης αντιμαχόμενων συμμοριών, παρά με Ευρωπαϊκή χώρα.

κ. Αυγενάκη και Μητσοτάκη, που παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα απαθείς, μην περιμένετε να καεί το επόμενο σπίτι, ν' ανοίξει το επόμενο κεφάλι! Η άβουλη απραξία σας καθιστά ηθικούς αυτουργούς των επόμενων πράξεων βίας. Μόνη λύση πλέον η με πρωτοβουλία της Πολιτείας 5ετής απαγόρευση συμμετοχής των ποδοσφαιρικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μήπως και η διακοπή πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό χρήμα συνετίσει τους παράγοντες και τους αναγκάσει να συνεννοηθούν σε τήρηση κοινών κανόνων, χωρίς "παράγκες" και τρομοκράτηση των διαιτητών. Και, βεβαίως, επείγει η αξιοποίηση επιτέλους των εκθέσεων στοιχηματικής απόδοσης της Sportradar, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομολογία αποτελούν επαρκείς ενδείξεις για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους εμπλεκόμενους. Αλλά, όταν μαλώνουν τα βουβάλια, δεν χρειάζεται να την πληρώσουν πάλι τα βατράχια, έτσι;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου