Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Βιβλίο καθηγητή κλιματολογίας του 2019 επιβεβαιώνει προ 3ετίας ανάρτηση του greeklignite!


Ξεκαρδίζομαι στα γέλια κάθε φορά που βλέπω σε διάφορα φόρουμ να σχολιάζονται τα ιστολόγια που δεν είναι politically correct στο θέμα της κλιματικής απάτης ως "δεν είναι peer review", "μεροληπτικά", "τυχάρπαστα" και δεν συμμαζεύεται. Η ένδεια επιχειρημάτων και η κενότητα περιεχομένου καταλήγει πάντα σε αφορισμούς: όσοι αδυνατούν να παράξουν αυτόφωτη επιχειρηματολογία, όσοι προτιμούν να ενημερώνονται απ' την επίσημη προπαγάνδα, όσοι στο σχολείο έκαναν κοπάνα απ' τη Φυσική και δεν έχουν ιδέα από ηλεκτροπαραγωγή είναι απολύτως φυσιολογικό να αγωνιούν για peer review papers, για κάτι που έχουν ελέγξει άλλοι, απλά επειδή αυτοί δεν ξέρουν και δεν μπορούν τίποτα πέρα απ' το να παπαγαλίζουν.

Σ' όλους αυτούς αφιερώνω τη σημερινή ανάρτηση, που φυσικά και δεν είναι "peer review", η ενεργειακή πολιτική και η κοινή λογική δεν υπόκεινται σε "peer review". Πριν λοιπόν από σχεδόν 3 χρόνια, το Γενάρη 2016, το ιστολόγιο ρωτούσε Μήπως ξέρει κανείς πόση ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή; Ο ΟΗΕ πάντως μάλλον ΟΧΙ! Το πολύ απλό ερώτημα που έβαζε η ανάρτηση ήταν "πώς ξέρουμε ποια ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή, πριν το 1850;" κι η απάντηση ήταν πως σίγουρα δεν ...
την ξέρει το IPCC του ΟΗΕ, καθώς στην προβιομηχανική εποχή πολύ απλά δεν υπήρχε επαρκές δίκτυο σταθμών, ικανό να μετρήσει μέγιστες κι ελάχιστες θερμοκρασίες. 

Αυτό το απλό πράγμα κοινής λογικής το τεκμηριώνει στο βιβλίο του "Confessions of a climate scientist: The global warming hypothesis is an unproven hypothesis" ο Δρ Mototaka Nakamura : Το βιβλίο δημοσιεύθηκε στα Ιαπωνικά, ελεύθερη μετάφραση στα Αγγλικά μέσω kindle εδώ. Ποιος είναι ο Δρ Nakamura; Με διδακτορικό απ' το ΜΙΤ στη Μετεωρολογία κι εργασία σε Georgia Institute of Technology, NASA (Goddard Space Flight Center & Jet Propulsion Laboratory), California Institute of Technology, Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology, Duke University, International Pacific Research Center του University of Hawaii, δημοσιεύσεις στη ρευστοδυναμική, αν μη τι άλλο, έχει τα εφόδια να καλύψει τις απαιτήσεις για peer review των σχολιαστών των φόρουμ! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

"Οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες πριν από το 1980 βασίζονται σε αναξιόπιστα δεδομένα. Πριν από την έναρξη της πλήρους παρατήρησης της επιφάνειας του πλανήτη μέσω δορυφόρου το 1980, παρατηρήθηκε μόνο ένα μικρό μέρος της Γης, για θερμοκρασίες με ένα μόνο βαθμό ακρίβειας και συχνότητας. Σε ολόκληρο τον πλανήτη, μόνο η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη έχουν αξιόπιστα δεδομένα θερμοκρασίας που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα." γράφει μεταξύ άλλων.

Τα λέει ωστόσο ακόμα πιο ωραία : The global surface mean temperature-change data no longer have any scientific value and are nothing except a propaganda tool to the public.- Τα δεδομένα της μέσης θερμοκρασίας της συνολικής επιφάνειας δεν έχουν πλέον επιστημονική αξία και δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από ένα εργαλείο προπαγάνδας στο κοινό".

Περισσότερα αποσπάσματα εδώ. Αλλά μερικά πράγματα είναι κοινή λογική, δεν χρειάζονται διδακτορικά. Απλά χρειάζονται να μην έχεις κάνει στο σχολείο κοπάνα απ' τη Φυσική. Ιδίως τις Παρασκευές ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου