Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5: θα καίει λιγνίτη ή μήπως την ετοιμάζουν για ...φυσικό αέριο;


Η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, που έχει πια μπει σε τελική φάση κατασκευής κι αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2020, είναι η μεγάλη ελπίδα για να έχουμε αξιόπιστο ρεύμα 100% Ελληνικής παραγωγής για τα επόμενα 40 χρόνια. Η προοπτική αυτή έχει ενοχλήσει σφόδρα όσους θέλουν την Ελλάδα Ψωροκώσταινα και είναι βέβαιο πως θα κοιτάξουν να τη σαμποτάρουν με κάθε τρόπο, όπως σαμποτάρισαν επί 17 χρόνια με μεγάλη επιτυχία την άλλη νέα μονάδα, αυτή στην ακριτική Μελίτη Φλώρινας. Το κλείσιμο του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στο Κλειδί Φλώρινας και η μετατόπιση επ' άπειρον της επαναλειτουργίας του επί 70χρόνια ιδιωτικού λιγνιτωρυχείου της Βεύης είχαν σαν παράπλευρη απώλεια τη βύθιση του Νομού Φλώρινας σε παρατεταμένη ανεργία, αλλά γιατί να τους νοιάξει τους απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος, μήπως ξέρουν στην Αθήνα προς τα πού πέφτει η Φλώρινα; Κάποιοι τη θυμούνται μόνο όταν είναι να πάνε στη Μεγάλη Πρέσπα και να εξυπηρετήσουν σκοπούς των ξένων.

Για να ξαναγυρίσουμε στην Πτολεμαΐδα 5 και να καταλαβαίνουμε πόσο η εγκληματική πολιτική της ΕΕ έχει καταστρέψει κάθε έννοια/δυνατότητα μακρόχρονης ενεργειακής επένδυσης και πόσοι νοσηροί εγκέφαλοι κυκλοφορούν στα καθ' ημάς, αρκεί να παρακολουθήσουμε την συζήτηση των αιολικών, που οργανώθηκε στις 16/2/2019, στο περιθώριο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Verde Tec. Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε βιντεοσκοπημένη στο διαδίκτυο, ενώ στο πιο κάτω βίντεο ακούμε επιλεγμένα αποσπάσματα απ' την παρουσίαση του Δημ. Λάλα. Να θυμίσω πως ο Λάλας ήταν "Εθνικός Εκπρόσωπος για το Κλίμα" επί ΓΑΠ και εκ των συντακτών το 2012 του επαίσχυντου ...
Οδικού Χάρτη για το 2050, που εγγυόταν συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού.


Κάπου στη μία ώρα της εκδήλωσης-αγγαρείας για τα αιολικά, όπου το βαριεστημένο ύφος του Ζερβού έλεγε "άντε, τελειώνετε, να φεύγουμε", ακούστηκε το απίστευτο: το εργαστήριο του Λάλα έχει επεξεργαστεί σενάριο για να μετατραπεί η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 σε μονάδα φυσικού αερίου! Τόσο πολύ τους ενοχλεί! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Το πρόσχημα; Η μείωση των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου"! Την ίδια στιγμή που η Κίνα θα καίει μερικά δισεκατομμύρια τόνους κάρβουνο! Κι η υπόλοιπη Ασία άλλα τόσα! Κι όλη η Ασία θα καίει τρεις φορές το κάρβουνο που καίει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης μαζί, αλλά η ΕΕ θα "σώζει τον πλανήτη". Δείτε το διάγραμμα, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευσε η ΒΡ, στην 68η ετήσια στατιστική της παγκόσμιας ενέργειας. Η κλιματική απάτη δεν έχει σχέση με τη "σωτηρία" του πλανήτη, παρά μόνο με τους "πράσινους" φόρους!

Φυσικά τη μετατροπή της Πτολεμαΐδα 5 για να καίει αέριο δεν θα την πληρώσει κανένας Λάλας απ' την τσέπη του, πάλι σ' όλους μας θα έλθει ο λογαριασμός. Καθώς η μετατροπή δεν είναι μια κουβέντα, ουσιαστικά το καζάνι, η καρδιά της μονάδας, πρέπει να στηθεί απ' την αρχή. Και η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας και των Βαλκανίων, η εκμετάλλευση του Ελληνικού λιγνίτη, θα πρέπει να διακοπεί εντελώς, προκειμένου να εισάγουμε όλο και περισσότερο φυσικό αέριο. Όλο και περισσότερες εισαγωγές, σε ενεργειακά πολύ εξαρτημένη χώρα και μάλιστα σε χρεοκοπημένη χώρα, που δεν έχει ούτε καν δικό της νόμισμα. Εύγε "πατριώτες"!!! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

3 σχόλια:

  1. https://youtu.be/Ui5Pr3utVXU

    Θα καίει Φυσικό Αέριο που είναι(?) 30% (?) πιο καθαρό από τον Λιγνίτη σύμφωνα με την παραπάνω συνέντευξη,αφού σύμφωνα πάντα με την συνέντευξη τα αιολικά χρειάζονται υποστήριξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 φορές λέει στη συνέντευξη, δεν ξέρω τι εννοεί, το πιο πιθανό είναι πως λέει και καμιά .......α να περνάει η ώρα.
    Ο συνδυασμός αέριο + αιολικά είναι αυτός που προώθησε η ομάδα Λάλα απ' το 2010. Φυσικά ουδόλως τους ενδιέφερε το γεγονός πως ΔΕΝ έχουμε αέριο. Γι' αυτό και η 1η ανάρτηση στο ιστολόγιο, το μακρινό πια 2013, καταλήγει "Μακάρι να βρεθεί στην Κρήτη το φυσικό αέριο που λένε ότι υπάρχει, μόνο αυτό μας σώζει!" Αλλά, μέχρι να βρεθεί, θα έχουμε πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές αερίου. Πάρα πολλά. Υπό καθεστώς χρεοκοπίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι συμφωνώ,
    και κάτι παλαιό αλλά και επίκαιρο...

    http://ixnos.blogspot.com/2013/02/blog-post_4401.html

    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=59999&rid=4369&p=1


    «Πωλούνται νησιά σε τιμή ευκαιρίας »
    από Τούρκους και από το 2013...

    ΑπάντησηΔιαγραφή