Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΟΧΙ στην κλιματική υστερία & τους πράσινους φόρους. Οι εκλογές στην Αυστραλία και το διακύβευμα των Ευρωεκλογών.


Όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, επί τρία ολόκληρα χρόνια οι δημοσκοπήσεις έφερναν πρώτο και με διαφορά το Εργατικό Κόμμα (κόκκινη γραμμή). Ακόμα και μια μέρα πριν τις εκλογές, η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 51,5% στο Εργατικό Κόμμα και 48,5% στη Συμμαχία Φιλελευθέρων. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρη η νίκη των Εργατικών, που δυο μέρες πριν γίνουν οι εκλογές μια στοιχηματική πλήρωσε 1,3 εκατ. δολάρια σ' όσους ποντάριζαν στους Εργατικούς! Πρωτοφανής παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία!

Βασισμένοι στις δημοσκοπήσεις και ελπίζοντας στη φθορά της κυβέρνησης της Συμμαχίας Φιλελευθέρων, οι Εργατικοί έκαναν πρώτο θέμα της εκστρατείας τους την προώθηση της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Όπως κάνει παντού η προδοτική για τους λαούς νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία.


Κι έπειτα, ήρθε η ημέρα των εκλογών, η ώρα της αλήθειας. Λίγο πάνω από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν το περασμένο Σάββατο 18/5 στις κάλπες κι έστειλαν τις δημοσκοπήσεις για ακόμα μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων. Όχι μόνο κέρδισε η Συμμαχία Φιλελευθέρων, αλλά χρειαζόταν 76 έδρες για απόλυτη πλειοψηφία κι εξασφάλισε 78. Ο ηγέτης των Εργατικών, ο "σίγουρος" νικητής, ήδη με την πρώτη του δήλωση πήγε σπίτι του. Κάποιος που στοιχημάτισε 1 εκατ. δολάρια στη νίκη των Εργατικών, αλλά πήγε σε στοιχηματική που φρονίμως ποιούσα περίμενε να γίνουν οι εκλογές, ακόμα κλαίει το εκατομμυριάκι. Αν και μάλλον δεν θα του λείψει.

Η πιο σαρωτική επικράτηση της Συμμαχίας Φιλελευθέρων καταγράφηκε στην Πολιτεία του Κουήνσλαντ, όπου οι έδρες κατανεμήθηκαν 23-6, παρόλο που η τοπική κυβέρνηση ανήκει απ' το 2015 στους Εργατικούς. Τι το ιδιαίτερο έχει το Κουήνσλαντ; Εκεί ακριβώς η ...
Ινδική εταιρεία Adani κάνει μια εμβληματική τεράστια επένδυση στο νέο ορυχείο κάρβουνου Carmichael με τερματικό φόρτωσης στο Abbot Point, για την οποία είχα γράψει πριν 5 χρόνια. Επί χρόνια οι απανταχού του πλανήτη δήθεν "πράσινοι" και στην πραγματικότητα οικοφασίστες προσπαθούν να μπλοκάρουν την επένδυση. Πότε μέσω της πίεσης στις τράπεζες να μη δώσουν χρηματοδότηση και πότε μέσω της τοπικής Πολιτειακής κυβέρνησης των Εργατικών, που δίνει με το σταγονόμετρο τις απαιτούμενες άδειες, έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν την ηλεκτροδότηση εκατομμυρίων Ινδών και να περιορίσουν το μέγεθος της αρχικής επένδυσης.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.



Αλλά οι πολίτες του Κουήνσλαντ στο δίλημμα των Εργατικών "κλιματική τρομοκρατία ή δουλειές" απάντησαν "δουλειές". Και η πρώτη που πήρε το μήνυμα των εκλογών της 18/5 ήταν η εκλεγμένη με τους Εργατικούς το 2015 κυρία στο μέσον της πιο πάνω εικόνας, η Πρωθυπουργός του Κουήνσλαντ Annastacia Palaszczuk, η οποία φόρεσε άρον-άρον το εργοταξιακό γιλέκο και έσπευσε να φωτογραφηθεί στη βιομηχανία του κάρβουνου λέγοντας I think the federal election was definitely a wake-up call for everyone. I hear that message. - Νομίζω πως οι ομοσπονδιακές εκλογές ήταν σίγουρα ένα κάλεσμα αφύπνισης για όλους. Άκουσα αυτό το μήνυμα.” Και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να τελειώνουν την αδειοδότηση της επένδυσης της Adani "μέχρι την Παρασκευή 27/5.

"Φωνή λαού, οργή Θεού", η Palaszczuk έχει μπροστά της τις Πολιτειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2020 και ή θα συμμορφωθεί με τους ψηφοφόρους της ή θα πάει σπίτι της, να κάνει παρέα στον μέχρι το Σάββατο ηγέτη των Εργατικών. Και εκατομμύρια Ινδών έχουν πλέον ελπίδες να έχουν σύντομα ρεύμα τα βράδια!


Μετά τους Αυστραλούς έρχεται η σειρά μας, την ερχόμενη Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές. Ο πιο πάνω πίνακας, απ' το capital.gr, δείχνει το κόστος δανεισμού των χωρών του Νότου (spreads) σε σχέση με τη Γερμανία. Όσοι είναι ευχαριστημένοι με τη Γερμανική ΕΕ, που απομυζά τον Ευρωπαϊκό Νότο μαζεύοντας τα κεφάλαια στα Γερμανικά ομόλογα, προκειμένου να χρηματοδοτείται φθηνά η Γερμανική οικονομία, "μένουν Ευρώπη" και να μην παραπονιούνται που τα παιδιά μας ξενητεύονται. Αλλά όσοι αντιλαμβάνονται πως τα εξωφρενικά Γερμανικά πλεονάσματα αποτελούν, για 3η φορά σε 100 χρόνια, άλλον ένα δυναμίτη στα θεμέλια της Ευρώπης, ψηφίζουν για να σταματήσει αυτή η παράνοια. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής! 

Η συνέχεια την Κυριακή ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

2 σχόλια:

  1. Σχετικό, αν και λογικά θα το έχετε δει: https://www.youtube.com/watch?v=3KoMeJB_ywY

    Την Adani πάντως είχε πάρει το μάτι μου να την κατηγορούν ότι ζήτησε να ρίξει λεφτά για την υποδομή που χρειάζεται για να επενδύσουν το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το είχα δει όταν βγήκε.

    Η Adani θα κάνει σιδ. γραμμή απ' το ορυχείο μέχρι το λιμάνι, στη μέση του πουθενά. Ήταν σε συνεννοήσεις με την κυβέρνηση αν θα το έκανε όλο αυτή ή θα έκανε ένα κομμάτι η κυβέρνηση, καθώς στη συνέχεια θα μπορούν να γίνουν και νέα ορυχεία στην ίδια περιοχή. Η συγκεκριμένη ανθρακοφόρα λεκάνη ανοίγει πρώτη φορά με την Adani κι αναμένεται ν' ακολουθήσουν κι άλλοι. Αλλά προς το παρόν η περιοχή ΔΕΝ έχει υποδομές, πρέπει όλα να γίνουν απ' το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή