Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Προς ΕΡΤ και λοιπή προπαγάνδα: και όμως, οι πάγοι της Αρκτικής ΔΕΝ ΛΙΩΝΟΥΝ!


Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται εξαιρετικά στην κρατική ΕΡΤ, καθώς το τελευταίο διάστημα παίζει στα διαλείμματα ένα σποτ για τη "μεγάλη εικόνα", που έχει "φαινόμενο του θερμοκηπίου", "πάγους που λιώνουν" κι άλλα παρόμοια. Με εντελώς γκεμπελικό τρόπο προσπαθούν να υποβάλουν στο θεατή την ιδέα της κλιματικής απάτης: "λέγε, λέγε, όλο και κάτι μένει", "αφού το λέει η τηλεόραση, έτσι είναι".

Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει σε ποια ακριβώς κατάσταση είναι οι πάγοι, καθώς το περιβάλλον της Αρκτικής είναι εξαιρετικά αφιλόξενο. Τα στοιχεία που συλλέγονται από δορυφόρους επεξεργάζονται σε μοντέλα και είναι τα αποτελέσματα της επεξεργασίας αυτά που παρουσιάζονται για να κρούουν τον κώδωνα του τρόμου: "οι πάγοι λιώνουν, βάλτε ανεμογεννήτριες γιατί χανόμαστε!"

Το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (DMI) παρακολουθεί απ' τους προηγούμενους αιώνες τους πάγους της Αρκτικής κι έχει τα δικά του μοντέλα. Τα αποτελέσματα των μοντέλων για το πάχος του πάγου απ' το 2003 δίνονται από το DMI εδώ και μ' αυτά τα δεδομένα έχουν γίνει τα σημερινά διαγράμματα. Το 1ο δείχνει τις εποχιακές μεταβολές στο πάχος του Αρκτικού πάγου τα τελευταία 12 χρόνια, απ' τις 3.5.2007 μέχρι και τις 2.5.2019. Το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο δεν δίνει μονάδες στα δεδομένα του (π.χ. κυβικά χιλιόμετρα), οπότε το διάγραμμα δεν έχει μονάδες. Αυτό ωστόσο καμιά σημασία δεν έχει, σημασία έχουν οι μεταβολές του πάχους και η γραμμή τάσης είναι σαφώς ανοδική! Αν μάλιστα παρατηρήσει κανείς ...
μόνο την τελευταία 3ετία, διαφαίνεται μια καθαρά έντονα ανοδική τάση, το πάχος των πάγων αυξάνεται. Αυτό ωστόσο από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, καθώς αν δει τις 3ετίες 2010-12, 2013-15, 2015-18 μπορεί να διακρίνει είτε καθοδική είτε ανοδική τάση. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Το 2ο διάγραμμα, που έχει το σύνολο των δεδομένων του DMI από 1.1.2003 μέχρι και 2.5.2019, δείχνει πως υπήρχε μια καθοδική τάση απ' το 2003 μέχρι το 2007. Ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση σαφώς σταθεροποιήθηκε κι απ' το 2007 η τάση είναι ανοδική, αλλά αυτό ουδόλως εμπόδισε την προπαγάνδα να προωθεί την κλιματική απάτη.

Σε κάθε περίπτωση μάλλον κανείς δεν θέλει να επανέλθουμε σε εποχή των παγετώνων, η παγωνιά σκοτώνει! Οι πάγοι κατά γεωλογικές περιόδους έλιωναν και ξαναπάγωναν, αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Δεν πρέπει π.χ. να ξεχνούμε πως οι πάγοι στις Άλπεις έλιωσαν κυρίως πριν από 15 χιλιάδες χρόνια, όπως έδειξε πολύ παραστατικά το βίντεο ερευνητών του Πολυτεχνείου Ζυρίχης. Οι παγετώνες υποχώρησαν και στη θέση τους σήμερα βρίσκουμε πολυάνθρωπες πόλεις όπως η Βέρνη και η Ζυρίχη. Η στάθμη της θάλασσας σταδιακά ανέβηκε και πριν 6 χιλ. χρόνια δημιουργήθηκε η λιμνοθάλασσα της Βενετίας. 

Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε πως ο πλανήτης λειτουργεί σε γεωλογικό χρόνο, όχι σε ανθρώπινο. Ο πλανήτης αδιαφορεί πλήρως αν προσωρινός επικυρίαρχος είναι οι τριλοβίτες, (που εξαφανίστηκαν πριν 250 εκατομμύρια χρόνια), οι δεινόσαυροι, (που εξαφανίστηκαν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια), ή ο άνθρωπος, θα συνεχίσει τις αέναες μεταβολές μέχρι να σβήσει ο ήλιος του δικού μας πλανητικού συστήματος, ο πραγματικός κύριος ρυθμιστής του κλίματος της Γης. 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 


4 σχόλια:

  1. Κατά πόσο ισχύει αυτό;
    https://energypress.gr/news/praktika-mideniki-i-axia-tis-dei-leei-stelehos-tis-komision-diahronikes-oi-eythynes

    γιατί έχω την εντύπωση πως προσπαθεί να μας πείσει ότι μας κάνουν χάρη που ξεπουλάμε τη ΔΕΗ(λιγνήτες κλπ) γιατί δεν έχουν αξά πλέον και τα οποία μας βαραίνουν...
    Με πολιτικές δικές τους (EE) δεν απαξιώθηκε η ΔΕΗ,αρχικά με τη διάσπαση της από το 1999-2000;
    Μου διαφεύγει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Παιχνίδια προώθησης υποψηφίων ενόψει εκλογών.
      2. Ως υποψήφιος για υποψήφιος δεν μπορεί να αποκλίνει πολύ απ' αυτά που ευαγγελίζεται ο Σκρέκας.
      3. Η ΔΕΗ πληρώνει στο ΧΑΑ τον ασφυκτικό εγκλωβισμό απ' το κράτος, το ότι δεν μπορεί να δουλέψει αυτόνομα ως επιχείρηση.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση,
    υποθέτω πως αυτό σας είναι ήδη γνωστό:

    http://www.kathimerini.gr/1022642/interactive/epikairothta/ereynes/h-apath-toy-aiwna-me-to-emporio-rypwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το έχω ανεβάσει το μεσημέρι στη σελίδα του ιστολογίου στο φατσοβιβλίο.

      Διαγραφή