Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η "υπερθέρμανση του πλανήτη" φέρνει πλέον χιόνια τον Ιούνιο;


Την ώρα που όλος ο πλανήτης περίμενε με κομμένη την ανάσα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ και το πολιτικό θερμόμετρο ανέβαινε επικίνδυνα, ένα άλλο θερμόμετρο, το ...κανονικό αυτή τη φορά, κατέβαινε εξίσου επικίνδυνα για κατακαλόκαιρο και μάλιστα όχι οπουδήποτε, όχι στα Ιμαλάια ή στις Άνδεις, αλλά στη Χαβάη, την Καλιφόρνια, τη Βραζιλία.


Οι πιο πάνω φωτογραφίες προέρχονται από webcam που μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το χιονοδρομικό κέντρο του βουνού Mauna Kea της Χαβάης και τραβήχτηκαν στις 14/6, που φάνηκε να το "στρώνει" για λίγη ώρα.

Εντάξει, χιονοδρομικό κέντρο είναι, ψηλά είναι, αλλά δεν παύει να είναι χιόνι μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Χαβάη, που, για να μην ξεχνιόμαστε, έχει γεωγραφικό πλάτος 19ο 47΄ (η Αθήνα έχει 38ο) κι είναι ασφαλώς μέσα στη ζώνη που επηρέασε το πολύ ισχυρό φετινό El Niño. Χιόνι λοιπόν στη Χαβάη στα μέσα Ιουνίου είναι κάτι που δεν το βλέπει κανείς κάθε χρόνο, ιδιαίτερα όταν έρχεται μετά από 13 συνεχόμενους μήνες που η αναξιόπιστη πλέον ΝΑΣΑ του Ομπάμα επιμένει πως  έσπασαν όλα τα ρεκόρ θερμοκρασιών και οι μήνες ήταν οι πιο ζεστοί σε σχέση με την περίοδο 1951-1980, ακριβώς τότε που μας προετοίμαζαν για την επερχόμενη περίοδο παγετώνων και το ΤΙΜΕ έβγαζε το περίφημο εξώφυλλο. Πολύ βολικά για την προπαγάνδα φροντίζουν να ...
βγάζουν έξω τις πολύ ζεστές δεκαετίες του 1930-40, τη μεγάλη ζέστη που περιέγραψε ο Στάινμπεκ στο κλασσικό μυθιστόρημα "Τα Σταφύλια της Οργής", που αναφέρεται στη Μεγάλη Ύφεση.

Στα ορεινά της Βόρειας Καλιφόρνιας και στα σύνορα προς το Όρεγκον χιόνι έπεσε και το έστρωσε καλά τη νύχτα της 15ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για προσοχή στη οδήγηση στην περιοχή.


Αλλά και στη Νότια Βραζιλία, στην επαρχία της Σάντα Καταρίνα, σε γεωγραφικό πλάτος 27ο, η θερμοκρασία έπεσε στους -22οC, με αποτέλεσμα να παγώσουν καταρράκτες! Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου, όταν 42 πόλεις στις επαρχίες Σάντα Καταρίνα και Ρίο Γκράντε ντο Σουλ είχαν θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός και ολικό παγετό. Μπορεί στο νότιο ημισφαίριο να είναι τώρα χειμώνας, αλλά το γεωγραφικό πλάτος είναι μικρό και τα υψόμετρα χαμηλά, οπότε αυτές οι θερμοκρασίες κι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ακριβώς η καθημερινότητα των πολιτών. Τις επόμενες μέρες ψάρια βρέθηκαν νεκρά απ' το πολικό ψύχος σε πάρκα της Κουριτίμπα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Φυσικά δεν περιμένετε ν' ακούσετε ή να δείτε τέτοιες ειδήσεις στα παραδοσιακά ΜΜΕ, από εκεί μόνο τρομοκρατία για την επερχόμενη καταστροφή της επερχόμενης "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης" θα εισπράξετε. Οπότε, για κερασάκι στη τούρτα, δείτε την πιο κάτω φωτογραφία, που φυσικά επίσης δεν σας έδειξε και δεν πρόκειται να σας δείξει ο παραδοσιακός τύπος:


Οι πρόσφατες πλημμύρες στο Παρίσι αποδόθηκαν με περισσή ευκολία στην "ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή" και στα "αέρια του θερμοκηπίου", μόνο που ο Παρισινός φωτογράφος και blogger Julien Knez την έκανε τη ζημιά στην προπαγάνδα: τράβηξε φωτογραφίες στα ίδια σημεία που υπήρχαν φωτογραφίες απ' τις μεγάλες πλημμύρες του 1910 και τις συνέκρινε σε μοναδικές συνθέσεις, σαν αυτή της πιο πάνω  φωτογραφίας. Κάποιες απ' τις φωτογραφίες του Knez απ' τους δρόμους του Παρισιού για σύγκριση με το 1910 έχουν τραβηχτεί το καλοκαίρι του 2015, οπότε μπορεί να θεωρηθούν και προφητικές. Το 1910, πριν 106 χρόνια, τότε που δεν υπήρχε "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή", τότε που δεν υπήρχε το "κακό CO2" στην ατμόσφαιρα, οι πλημμύρες στο Παρίσι ήταν ακόμα χειρότερες! Το 2016 η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έφθασε 6,1 μέτρα πάνω απ' το σύνηθες, αλλά το 1910 η άνοδος της στάθμης είχε φθάσει τα 8,6 μέτρα και οι Παριζιάνοι κυκλοφορούσαν με βάρκες! Μπορείτε πάντως να δείτε πως το κέντρο του Παρισιού έχει μείνει απαράλλαχτο για πάνω από ένα αιώνα και γι' αυτό αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου