Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε έναν Έλληνα Μπερλουσκόνι;

Ο Αντόνιο Γκράμσι έγραψε κάποτε πως "Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων" και μετά την "Επιχείρηση Καθαρά Χέρια" του δικαστή Αντόνιο Ντι Πιέτρο, που διέλυσε τα παλιά και βαθιά διεφθαρμένα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές, η Ιταλία βίωσε τον Μπερλουσκονισμό.

Στην Ελλάδα ο θυμόσοφος λαός μας λέει διαχρονικά πως "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" και η πολιτική κατάσταση της χώρας στην πενταετία των μνημονίων μόνο "αναμπουμπούλα" θυμίζει, απ' το πουθενά εμφανίζονται ποτάμια, τελείες, μέχρι και την παμπάλαια Ένωση Κεντρώων είδαμε πρόσφατα να μπαίνει στη Βουλή, "δείχνοντας τη σκόνη της" σε πιο παραδοσιακά σχήματα.

Οι Ιταλοί λένε για μας πως είμαστε "una faccia, una razza", οπότε ίσως έχει έλθει η ώρα να δούμε στο πολιτικό σκηνικό την εμφάνιση ενός Έλληνα Μπερλουσκόνι; Όπως ο Ιταλός, έτσι κι ο Έλληνας δραστηριοποιείται στο ...
χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Όμιλος έχει ονομασία βασισμένη στο όνομά του και ποικιλία έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, μέχρι και για την αστρολογία. Όπως ο Ιταλός, έτσι κι ο Έλληνας έχει ομάδα που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο, κι όχι μόνο ένα. Όπως ο Ιταλός, έτσι κι ο Έλληνας έχει μια ισχυρή στον κλάδο της βιομηχανία, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Η οικογένεια απ' την οποία προέρχεται ο Έλληνας επιχειρηματίας μέχρι τώρα είχε κρατηθεί επιμελώς μακριά απ' την πολιτική, αλλά φαίνεται πως η νεότερη γενιά βλέπει διαφορετικά τα πράγματα. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, περιλαμβανομένου του δημοψηφίσματος, το βασικό ειδησεογραφικό μέσο του Ομίλου είχε συνταχθεί με το Σύριζα. Πρόσφατα ωστόσο, και με αφορμή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, οι δρόμοι φαίνεται να χώρισαν και πλέον τα δημοσιεύματα άλλαξαν, πλέον βλέπουμε βέλη τόσο προς το Σύριζα όσο και προς την κατεύθυνση του αρχηγού του κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών στις Επιτροπές της Βουλής είδαμε τον Έλληνα επιχειρηματία να εμφανίζεται στο βήμα, προάγγελο ίσως της μόνιμης εμφάνισης στο πολιτικό προσκήνιο. Και χαρακτηριστικό είναι το κλείσιμο χθεσινού ανώνυμου πολιτικού άρθρου στο βασικό ειδησεογραφικό μέσο του Ομίλου:
"Όσα αποφασίσατε και την Παρασκευή και όσα θα αποφασίσετε στα επόμενα νομοσχέδια (όσα προλάβετε μέχρι να πάμε ξανά σε εκλογές) δεν συμβαδίζουν με τη βούληση του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει και θα προχωρήσει χωρίς εσάς...".

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις μ’ ενδιαφέρον, καθώς οι απόψεις που εκφράζονται είναι "αντιμνημονιακές" και ο Μπερλουσκόνι κυριάρχησε αρκετά χρόνια στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας. Και πού ξέρετε, μετά τον Έλληνα Μπερλουσκόνι μπορεί ν' ακολουθεί ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο κι ο Έλληνας Ματέο Ρέντσι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου