Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

392ppm CO2 φυσικές εκπομπές - 18ppm ανθρωπογενείς. Πώς το 18 "αλλάζει" το κλίμα, αλλά το 392 δεν το "αλλάζει";


Το 2007 το IPCC του ΟΗΕ εξέδωσε το 4ο Assessment Report και μια περίληψη για χρήση απ' τους πολιτικούς, όπου σε περίοπτη θέση ισχυρίζεται πως η συγκέντρωση CO2, CH4 και NOx στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί απ' το 1750 ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Η αύξηση του CO2 οφείλεται στη χρήση ορυκτών καυσίμων και τις αλλαγές χρήσεων γης, ενώ η αύξηση των CH4 και NOx οφείλονται κυρίως στη γεωργία: "Global atmospheric concentrations of carbon dioxide, methane and nitrous oxide have increased markedly as a result of human activities since 1750 and now far exceed pre-industrial values determined from ice cores spanning many thousands of years (see Figure SPM.1). The global increases in carbon dioxide concentration are due primarily to fossil fuel use and land use change, while those of methane and nitrous oxide are primarily due to agriculture."

Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο ενδεχομένως δεν ευσταθεί, καθώς στο συνέδριο του Πόρτο, στα τέλη Σεπτέμβρη, παρουσιάστηκαν εργασίες που τον καταρρίπτουν: σε μια απ' αυτές προβάλλεται η άποψη πως απ' τα σημερινά επίπεδα των 410ppm CO2 στην ατμόσφαιρα, μόνο τα 18ppm CO2 (4,39%) μπορούν ν' αποδοθούν στις ανθρωπογενείς εκπομπές και τα υπόλοιπα 392ppm CO2 τα έχει προσφέρει απλόχερα η φύση, στα πλαίσια του κύκλου της ζωής του πλανήτη, που είναι βεβαίως ο κύκλος του άνθρακα. Η εργασία έχει σταλεί για δημοσίευση σε περιοδικό, ένα μέρος της δημοσιεύεται εδώ και η παρουσίαση στο συνέδριο είναι εδώ. Οι εικόνες είναι από την παρουσίαση.


Η εργασία περιλαμβάνει ένα μαθηματικό μοντέλο που προσομοιώνει τις εκπομπές άνθρακα-14 στο διάστημα 1965-1995, διάστημα που η φυσική περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε άνθρακα-14 επηρεάστηκε απ' τις δοκιμές ατομικών όπλων πάνω απ' την επιφάνεια του εδάφους. Τέτοιες ...
δοκιμές διακόπηκαν το 1963, ωστόσο, κατά την εργασία, προηγουμένως είχαν αυξήσει το ποσοστό άνθρακα-14 από 100% σε 180%. Το πιο πάνω διάγραμμα δείχνει τις τιμές άνθρακα-14 πριν και μετά τις δοκιμές ατομικών όπλων πάνω απ' την επιφάνεια του εδάφους. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Όλα τα μαθηματικά μοντέλα πρέπει να μπορούν να αναπαράγουν την αποσύνθεση του ατμοσφαιρικού άνθρακα-14 μετά το 1963. Το IPCC χρησιμοποιεί το Bern-model, το οποίο δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί σωστά με τα δεδομένα των μετρήσεων και για το λόγο αυτό είναι λανθασμένο. Αντίθετα, το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Πόρτο αποδίδει τα δεδομένα των μετρήσεων και καταρρίπτει το μοντέλο του IPCC.

Φυσικά επιστημονικές διαμάχες για το ποιο μοντέλο είναι πιο σωστό δεν έχουν πλέον σημασία, καθώς η άποψη του IPCC έχει περιβληθεί τον τύπο δόγματος κι όλη η χρηματοδότηση ρέει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εκείνο που έχει ωστόσο πολύ-πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι η παρατήρηση της προτελευταίας σελίδας της "περίληψης για πολιτικούς" του IPCC, η οποία επίσης είναι σε περίοπτη θέση: "Anthropogenic warming and sea level rise would continue for centuries due to the time scales associated with climate processes and feedbacks, even if greenhouse gas concentrations were to be stabilised.- Η ανθρωπογενής θέρμανση και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα συνεχιζόταν για αιώνες λόγω της κλίμακας χρόνου των κλιματικών διεργασιών και αναδράσεων, ακόμα κι αν σταθεροποιούνταν οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου". 

Αλλά, αν είναι έτσι, για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να σαρώσουμε τις βουνοκορφές, βάζοντας τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά; Και τι ακριβώς έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα οι τύποι του IPCC στη Νότια Κορέα, πέρα απ’ το να τρώνε και να πίνουν με τα λεφτά των φορολογουμένων και να προωθούν την απάτη της δήθεν "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής;



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου