Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Όταν χιονίζει στη Ρωσία, οι φόροι στην ενέργεια σκοτώνουν τους Ευρωπαίους. Η πολιτική σκοτώνει, όχι ο καιρός ...


Κάθε φάρμακο με τη λάθος χρήση μπορεί να μετατραπεί σε δηλητήριο κι αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει σήμερα με την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρήθηκε πως μπορούσε να διασφαλίσει την ειρήνη μετά από δυο ιδιαίτερα αιματηρούς και καταστροφικούς Παγκόσμιους Πολέμους και για 70 χρόνια το έχει πετύχει. Ωστόσο πλέον ο τρόπος διακυβέρνησης έχει μετατραπεί συντονισμένα σε αυταρχικό, φέρνοντας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μια δυστοπία, που τείνει προς τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας.

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα υπερφορολόγησαν το πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να εμφανίσουν ως πιο συμφέρουσα επιλογή τη θέρμανση με φυσικό αέριο, το οποίο το παίρνουμε πιο ακριβά απ' την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι επίσης γνωστό πως στην ΕΕ θέλουν να εξηλεκτρίσουν τη θέρμανση, τη στιγμή που υπερφορολογούν ΚΑΙ το κάρβουνο ΚΑΙ το φυσικό αέριο, προκειμένου να εμφανίσουν ως πιο συμφέρουσα επιλογή την ηλεκτροπαραγωγή με τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά. Για όποιον ακόμα δεν το έχει καταλάβει, με πρόσχημα το κατασκευασμένο αφήγημα της δήθεν "κλιματικής κρίσης", η ΕΕ έχει γίνει ζώνη επιβολής συγκεκριμένου τρόπου ζωής και η ελευθερία επιλογής των πολιτών έχει εξαφανιστεί.

Τη Δευτέρα 6/12/2021 η Αγία Πετρούπολη, η δυτική πρωτεύουσα της Ρωσίας, κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας με -20,9οC. Λόγω "υπερθέρμανσης", ασφαλώς …Το προηγούμενο ρεκόρ για την ίδια ημερομηνία ήταν κατά 0,4οC υψηλότερο και είχε σημειωθεί το ...1893! Το χιόνι ξεπέρασε τα 60 εκατοστά, ενώ την Τρίτη, 7/12/2021, η Μόσχα δέχθηκε την πιο ισχυρή χιονόπτωση απ' το 1949, πριν 72 χρόνια, επί του "πατερούλη" Στάλιν! Δεν πρόκειται για μεγάλη ποσότητα χιονιού, μόλις 21cm, ωστόσο είναι ασυνήθιστο για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Στην πόλη Delyankir, στη Γιακουτία της Σιβηρίας, εκεί που είναι πιο συνηθισμένοι στο κρύο, η θερμοκρασία έπεσε στις 7/12 στους -56,6οC και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, λίγο μετά τις 12:00 της 8/12, η θερμοκρασία είναι "χαλαρά" στους -63οC. Η έναρξη του χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στη Ρωσία της δίνει κάθε δικαίωμα να πει πως θα κρατήσει το αέριο για τους παγωμένους Ρώσους και θα στείλει οριακά τις συμβολαιοποιημένες ποσότητες στην ΕΕ. Ωστόσο τα αποθέματα φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και κάθε μέρα πέφτουν και περισσότερο, μόνο η Πορτογαλία, που παίρνει αέριο απ' την Αφρική, διατηρεί ελπίδες πως δεν θα παγώσει.

Η παγωνιά σκοτώνει κι αν δεν το καταλάβατε ήδη, οι φόροι στην ενέργεια και η συνολική ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, φυσικά και της Ελλάδας, το φετινό χειμώνα θα μετρήσουν πολλά θύματα. Μεταξύ των φτωχών, βεβαίως-βεβαίως, την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι θα συνωστίζονται γύρω απ' τη γαλοπούλα ... 

Είναι η πολιτική που σκοτώνει, δεν είναι ο κακός μας ο καιρός!

 

2 σχόλια:

  1. Κι εδώ στη Φρανκονία στη Γερμανία, έχει ήδη προλάβει να χιονίσει όσο δεν έχει χιονίσει άλλες χρονιές ολόκληρες..
    Κάποιες κακές γλώσσες λένε και πως το κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών και το πρακτικά λοκντάουν που επικρατεί οφείλεται ΚΑΙ σε φόβους για μπλακάουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζήτηση ρεύματος είναι σε υψηλά επίπεδα, ξεπέρασε και τα 80GW. Αν πέσει ο αέρας, όλα παίζονται!

      Διαγραφή