Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Νέα, ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ των αιολικών στην Ευρώπη, τόσο στην ξηρά όσο και χειρότερα στη θάλασσα!


Πολύ ζημιάρης ο κ. Αίολος! Διάλεξε πάλι την ώρα να εξαφανιστεί, ακριβώς την ώρα που δεν υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη και που η EDF έκλεισε ακόμα δυο πυρηνικά στη Γαλλία! Καμαρώστε καταρχήν στο πιο πάνω στιγμιότυπο οθόνης τη "σούπερ ντούπερ" αιολική Δανία με τιμή ηλεκτρισμού 520€/MWh το βράδυ της 21/12/2021, την ώρα που τα βόρεια Σουηδίας-Νορβηγίας έχουν διψήφιες τιμές. Αφού η Δανία έχει πολλά αιολικά κι οι "Α"ΠΕ είναι φθηνές, πώς έφθασε η τιμή στα 520€/MWh; Μπορεί κανείς Σκρέκας να μας το εξηγήσει; Ή θα μας στείλει κανένα περιστέρι να μας παραμυθιάσει εκ νέου;


Συνεχίστε το καμάρωμα με τα χερσαία αιολικά της Γερμανίας, με τα στοιχεία που δίνει το agora-energiewende.de. Μεσημέρι της 21/12/2021 η απόδοση των 55,68GW εγκατεστημένης ισχύος ήταν μόλις 0,654GW! Αξιοπιστία 1,17%! Βεβαιότητα πως η Γερμανία ψάχνει για ρεύμα 1.000.000%! Αλλά αυτό ΔΕΝ ήταν το χειρότερο, ο αιολικός κατήφορος έχει και πιο κάτω!

Τα υπέροχα υπεράκτια αιολικά της Γερμανίας το διέπραξαν ξανά! Όπως ακριβώς τον περασμένο Ιούλιο, έτσι   και τώρα κατάφεραν να καταγράψουν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ! Στις 1 τα ξημερώματα της 21/12/2021 ο Αίολος βούλιαξε στη Βόρεια Θάλασσα, εκεί που έχει "υπέροχο αιολικό δυναμικό". Κάποιος πρωθυπουργός, που έχει αποτύχει παντού εκτός απ' την εξυπηρέτηση των Γερμανών, θέλει να βάλει θαλάσσια αιολικά στη χώρα του... Κι από πάνω έχουμε το αιολικό λόμπι, που έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως τα αιολικά είναι αξιόπιστα και θέλει αυτό να το βάλει και στα σχολεία!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Στη Γαλλία, μια απ' τα ίδια: ασήμαντα τα αιολικά, μόλις 5% του μείγματος ηλεκτροπαραγωγής. Αντίθετα, οι εισαγωγές ηλεκτρισμού υπερτριπλάσιες. Εισαγωγές στη Γαλλία, αυτή που με τα πυρηνικά της τροφοδοτεί όλους γύρω της. Να δούμε, όταν δεν θα υπάρχουν οι ανθρακικές μονάδες και θα ζητούν όλοι, από ποιον θα βρίσκουν να πάρουν. Μήπως απ' την ...Αίγυπτο και γι' αυτό τρέχει ο γνωστός "κύριος με το βαλιτσάκι" να ρίξει καλώδια προς την Κρήτη, φυσικά πάντα με δημόσιο χρήμα;


Στη Βρετανία, με τα πολλά υπεράκτια αιολικά, επίσης μια απ' τα ίδια: τα αιολικά στο 1,69GW-4,25%, την ώρα που το κάρβουνο έδινε 1,92GW-4,83%! Αφού ο Αίολος βούλιαξε στη Βόρεια Θάλασσα, πώς να γυρίσουν οι ανεμογ@@ήτριες της Βρετανίας; Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως τα βαρομετρικά συστήματα καλύπτουν πάντα εκτάσεις μεγαλύτερες απ' τη μισή Ευρώπη;


Για το τέλος σας έχω το "αγαπημένο μας" Ισπανικό νησάκι Ελ Ιέρο, στα Κανάρια, αυτό που πήρε επιδοτήσεις απ' την ΕΕ για να είναι "πρότυπο 100% "Α"ΠΕ". Ώρα αιχμής, 8:20 βράδυ της 21/12/2021 και οι "Α"ΠΕ έδιναν μόλις 0,7MW-12%, την ώρα που το δίκτυο ζητούσε 5,6MW. Αναγκαστικά οι ντιζελομηχανές έδιναν 5,1MW και κάλυπταν το 88%. Και οι "Α"ΠΕ ήταν ...υδροηλεκτρικά! Πού κρύφτηκε ο Αίολος και στο Ελ Ιέρο, το "πρότυπο 100% "Α"ΠΕ", οέοοο;;;

Καταλάβατε τώρα γιατί ακριβαίνει το ρεύμα πανευρωπαϊκά και γιατί το ακριβό ρεύμα θα συμπαρασύρει τα πάντα; Τρόφιμα, φάρμακα, οικοδομικά υλικά, λιπάσματα, ο,τιδήποτε χρειάζεται ρεύμα για να γίνει θα είναι πανάκριβο, εξοντώνοντας οικονομικά μισθωτούς και συνταξιούχους. Εκεί μας οδήγησε η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ των αιολικών και των πολιτικών στην Ευρώπη ...

 

7 σχόλια:

  1. https://finance.yahoo.com/news/europe-faces-full-blown-energy-170000193.html?fr=sycsrp_catchall&guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9zbW9vdGhpZXgxMi5ibG9nc3BvdC5jb20v&guce_referrer_sig=AQAAAKT_UjAePReEOlqBVTi7z2VER9Uqsj93p3ASpC169A_Y96ISj-WzizKNXUK0FFP956FRYWDbM1eaBKIbop188_YzbN46uLpL7A5FNN5lNTKeZJ7sjeySLmNj_UxkwtrwMG55svw0mo4uS12Dgs4zaYj_dIXK9Omf3agPcvM-nQ0f

    Και τα σενάρια που διέδιδαν οι κακές γλώσσες πως τα λοκντάουν ¨λόγω κόβιντ¨ είχαν αιτία κ το επίφοβο μπλακάουτ ίσως στέκονται.
    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω να φωνάζει κι η αφεντιά μου πως η ποιότητα των διοικούντων την ΕΕ μας οδηγεί στον όλεθρο και την καταστροφή. ΕΕ που σαν ξεπεσμένη γεροντοκόρη ονειρεύεται πως μπορεί να κάνει τσαλιμάκια στους έχοντες στην Ευρασία τα κλειδιά της παραγωγής.
    Σήμερα παρακαλάνε τη Ρωσία να ανοίξει τις κάνουλες (σε ακριβές τιμές σποτ πάντα, όχι fixed πολύχρονα συμβόλαια), αύριο θα παρακαλάμε να ελευθερώσει σιτάρι, η Κίνα να μας στείλει σώβρακα κ φανελάκια, η Ινδία φάρμακα.

    Θα δούμε ίσως του χρόνου κ Σερβία κ Ουγγαρία να τα κονομάνε μεταπουλώντας μας σε spot αυτά που δέσμευσαν σε fixed. Αλλά καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σύνδεσμο, το ίδιο άρθρο είχε και το Zerohedge.
      Όπως γράφει κάποιος στην Telegraph, έχει ήδη ξεκινήσει η "διακοψιμότητα" στη Γερμανική βιομηχανία, προφανώς αυτός είναι ο λόγος που η ζήτηση διατηρείται γύρω στα 75GW, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαμε δει ζήτηση πάνω απ' τα 80GW.
      Η "διακοψιμότητα" βεβαίως πληρώνεται, αλλά ποιος θα το πάρει είδηση;

      Διαγραφή
  2. Και λιπάσματα για να έχουμε να τρώμε θα παρακάμε τους Ρώσους

    https://www.cicero.de/wirtschaft/globale-dungemittelkrise-russlands-dunger-diplomatie-energie-nord-stream-erdgas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.eurofer.eu/publications/position-papers/joint-statement-by-industrial-energy-consumers-on-unbearably-high-energy-prices/

    Καλά Χριστούγεννα κ καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ηλίθιοι Ευρωκράτες, κάποιοι απ' τους οποίους δεν είχαν καν γεννηθεί το 1957, ξεχνούν πως η ΕΕ ιδρύθηκε κάποτε ως ΕΚΑΧ, μήπως και λυθούν οι συνοριακές διενέξεις Γαλλίας-Γερμανίας. Τώρα διαλύουν ΚΑΙ τη χαλυβουργία, προς μεγάλη χαρά Κινέζων, αλλά πολύ περισσότερο των Τούρκων!

      Διαγραφή
    2. Και, βεβαίως, Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές, με υγεία και ο Νέος Χρόνος να φέρει ελευθερία!

      Διαγραφή