Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Προσοχή, Κίνδυνος στη Δυτική Ελλάδα! Ποια Πολιτική Προστασία, στο Κράτος που αποτελείωσαν οι "άριστοι";

Πριν λίγες μόνο μέρες άλλος ένας συμπατριώτης μας παρασύρθηκε απ' τα ορμητικά νερά και χάθηκε σε ρέμα της Ηλείας, καθώς η ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία ενός διαλυμένου κράτους θεωρεί πως μια βροχή το Νοέμβριο είναι "κλιματική κρίση" και σηκώνει χέρια και πόδια ψηλά. Όπως βλέπουμε στην πιο πάνω κινούμενη δορυφορική εικόνα, από σήμερα το βράδυ ένας αντίστοιχος κίνδυνος ισχυρής βροχόπτωσης απειλεί τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αλλά ουδείς μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει. Κι αν θρηνήσουμε ξανά κάποιον ή κάποιους, θα φταίει η "κλιματική κρίση", το μόνιμο άλλοθι εντελώς ανίκανων πολιτικών.

Αν τα σύννεφα ξεφορτώσουν στη θάλασσα, στο Ιόνιο, ουδείς θα πάρει είδηση, εκτός ίσως από κάποιους ψαράδες ή την ακτοπλοΐα. Και φυσικά τότε δεν θα έχουμε "κλιματική κρίση", ακόμα κι αν πέσουν εξαιρετικά πολλά χιλιοστά βροχής μαζεμένα. Αν ωστόσο πέσουν στην ξηρά, όπως δείχνει η πρόβλεψη του sat24.com, η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία και η Δυτική Πελοπόννησος αναμένεται να δοκιμαστούν, καθώς το κράτος που αποτελείωσαν οι "άριστοι" δεν έχει ούτε και Πολιτική Προστασία. Απλά, μετά τον ανασχηματισμένο "σκληρό σερίφη", απέκτησε κι έναν φυτευτό Κύπριο, έναν "άνθρωπο του συστήματος", που προφανώς κάπου έπρεπε να πάρει μια καρέκλα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή η πρόγνωση δυο ημερών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει για σήμερα, Πέμπτη 2/12/2021, "Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στο Ιόνιο και την Ήπειρο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά", ενώ για αύριο Παρασκευή 3/12/2021 "νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά". Μένει να δούμε τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη "κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα", καθώς οι Προμηθείς ...

προβλέπουν και παίρνουν τα μέτρα τους, ενώ οι Επιμηθείς ψάχνουν να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα ανακαλύπτοντας "κλιματική κρίση", την ίδια στιγμή που ακούμε πως στην ΕΜΥ ψάχνονται να στήσουν οργανόγραμμα με "δικά τους παιδιά", που θα στηρίζουν το εκάστοτε αφήγημα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο κράτος που ο "άριστος των αρίστων" πρωθυπουργός ανακοίνωσε, με κάθε επισημότητα, πως, για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 είτε θα πρέπει να δεχθούν να γίνουν πειραματόζωα ενός πρωτοεμφανιζόμενης τεχνολογίας εμβολίου, που δεν έχει καν κανονική αδειοδότηση, είτε θα πρέπει να πληρώνουν €100 για κάθε μήνα που αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα. Φυσικά αμέσως έσπευσε να υποστηρίξει τη συνταγματική εκτροπή ο γνωστός συνταγματολόγος, που προφανώς ακόμα ελπίζει πως δεν μπορεί, μετά την πλήρη αποτυχία της #NotMyPresident, θα τον κάνουν επιτέλους Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι έτσι το εντελώς διαλυμένο κράτος σπεύδει "ως προστάτης" να "προστατεύσει" τους συνταξιούχους βάζοντας χέρι στη σύνταξη, αλλά αδιαφορεί εντελώς για την προστασία απ' τον απολύτως υπαρκτό κίνδυνο της πλημμύρας.

Κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες πως όταν προσπαθούν να διασχίσουν ρέμα πρέπει να δουν αν το νερό φθάνει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, καθώς τότε η άνωση θα μετατρέψει το αυτοκίνητο σε βάρκα. Στο άγχος της στιγμής της κακοκαιρίας πολλοί θεωρούν πως το βάρος του αυτοκινήτου αρκεί για να μην παρασυρθεί το όχημα, ξεχνώντας πως τα πλοία επιπλέουν με βάρος εκατοντάδων χιλιάδων τόνων. Αν αύριο ψάχνουμε πάλι στα ρέματα για "άτυχους", θα υπάρχουν σαφώς εντελώς συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες.

 

1 σχόλιο:

  1. Τα λέμε, τα ξαναλέμε, πλημμύρισε το Μεσολόγγι, η κυβέρνηση το χαβά της, αλλά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου δεν βρήκε πουθενά "κλιματική κρίση": μόνο κυβερνητικές ευθύνες βρήκε ...
    https://messolonghinews.gr/?p=52182

    ΑπάντησηΔιαγραφή