Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κλιματική Υπηρεσία της ΕΕ Κοπέρνικος (Copernicus) αποκάλυψε φέτος κάτι που δεν θα το πιστεύετε! Τους ξέφυγε;;;


Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης διαρκώς μας πιπιλίζουν το μυαλό πως κάθε μήνας είναι "πιο θερμός" απ' τον προηγούμενο, κάθε έτος είναι "πιο θερμό" απ' το προηγούμενο, κάνοντας συστηματική πλύση εγκεφάλου, προκειμένου να πειστούμε επιτέλους πως "ο πλανήτης υπερθερμαίνεται", το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" υπάρχει και θα ψηθούμε στην κόλαση μια ώρα νωρίτερα. Για να σώσουμε την ψυχή μας πρέπει να γεμίσουμε τα βουνά ανεμογ@@ήτριες και τα χωράφια φωτοβολταϊκά. Κατόπιν αυτού έκαναν εντελώς γαργάρα τη συγκλονιστική ανακοίνωση του Κλιματικού Κέντρου Κοπέρνικος, για τη ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΦΟΚΑΛΥΨΗΣ και τη ΔΙΑΡΚΉ ΑΎΞΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ!

Όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, που αφορά την περιοχή της 1ης εικόνας, στον 21ο αιώνα έχουμε μια διαρκή και διαρκώς αυξανόμενη μείωση της νεφοκάλυψης σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 1983-2020. Η τάση έχει ξεκινήσει απ' το τέλος του 20ού αιώνα και δεν φαίνεται να έχει συσχέτιση με την αύξηση των ανθρωπογενών εκπομπών CO2, οι οποίες βεβαίως υπήρχαν, διαρκώς εντεινόμενες, σ' όλο το 2ο μισό του 20ού αιώνα. Το 2020 παρατηρήθηκε στην Ευρώπη η πιο χαμηλή νεφοκάλυψη (54%) στα ιστορικά δορυφορικά δεδομένα, που ξεκίνησαν να τηρούνται μόλις το 1983.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Από μικρό παιδί έβλεπα –κι ακόμα βλέπω- τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης, του φθινόπωρου, ακόμα και του χειμώνα τους ηλικιωμένους να μαζεύονται στις πλατείες, προκειμένου να λιαστούν και να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους. Δεν χρειαζόμαστε τους κλιματικούς επιστήμονες να μας πουν πως αν κάτσουμε στον ήλιο θα ζεσταθούμε, είναι κοινώς γνωστό πως Ο ΉΛΙΟΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗ ΓΗ! Όπως λοιπόν φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, αφού ...

λιγοστεύουν τα σύννεφα έχουμε περισσότερες ώρες διάρκεια ηλιοφάνειας στην Ευρώπη κι υπάρχει σαφής τάση αύξησης της ηλιοφάνειας επί τέσσερις δεκαετίες. Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση του Κοπέρνικος, το 2020 η Ευρώπη κατέγραψε κατά μέσο όρο 86 ώρες περισσότερη ετήσια ηλιοφάνεια πάνω απ' το μέσο όρο της περιόδου 1983-2020, ενώ τοπικά μετρήθηκαν ακόμα και 400 ώρες μεγαλύτερη διάρκεια ηλιοφάνειας.

Η αυξημένη ηλιοφάνεια συσχετίζεται πολύ καλά με την μειωμένη νεφοκάλυψη. Σε συνδυασμό με την καλπάζουσα αστικοποίηση, που δημιουργεί το πολύ γνωστό φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, με συνέπεια την αύξηση των θερμοκρασιών στις πόλεις, (αλλά όχι στην ύπαιθρο), "βλέπουμε το λύκο", αλλά εξακολουθούμε "το ντορό ν' αραδούμε" για το λόγο που οι τελευταίες δεκαετίες είναι πιο ζεστές απ' τις προηγούμενες. Η αυξημένη ηλιοφάνεια προφανώς ζεσταίνει και τη Μεσόγειο και έχει ως συνέπεια την αύξηση της έκλυσης του διαλυμένου στη θάλασσα CO2. Και το ίδιο συμβαίνει προφανώς και στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό, καθώς η Γη περιστρέφεται. Τώρα λοιπόν μένει να μας πουν πως ειδικά το CO2 απ' τις ανθρωπογενείς εκπομπές, που είναι μόλις ένα μικρό μονοψήφιο κλάσμα των φυσικών εκπομπών CO2, είναι υπεύθυνο για τη μειωμένη νεφοκάλυψη και την αυξημένη ηλιοφάνεια. Από απατεώνες, όλα να τα περιμένει κανείς ...

Τα πιο πάνω και οι εικόνες είναι τμήμα της ετήσιας έκθεσης European State of the Climate 2020, του Copernicus Climate Change Service. Το πραγματικό ερώτημα βέβαια για το παρατηρούμενο cloud thinning, (έτσι είναι γνωστό), είναι αν πρόκειται για μια φυσική διεργασία ή αν οφείλεται στη μείωση εκπομπής σκόνης και θειούχων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, το κρίσιμο ερώτημα: μήπως κάποιοι δορυφόροι συντελούν στη μείωση της νεφοκάλυψης και αύξηση της ηλιοφάνειας, ώστε η δήθεν "υπερθέρμανση" να είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας, αλλά, θα μπορούσε τεχνικά να ισχύει; Ιδίως αν περιοριζόταν στο βόρειο ημισφαίριο, που κατοικούμε οι περισσότεροι πάνω στη Γη; Εάν ισχύει, οι "πιο θερμοί από ποτέ μήνες" και τα "πιο θερμά από ποτέ χρόνια" είναι σκέτες επιστημονικοφανείς ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

ΥΓ: το σχετικό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ μπορεί ν' αποτελεί μέρος της εξήγησης γιατί ο Σύριζα έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και δεν "τσιμπά" στις δημοσκοπήσεις την κατρακύλα της κυβέρνησης. Μάλιστα, η κριτική τους για τον πρόσφατο ανασχηματισμό εξαντλήθηκε στο γιατί δεν έγινε Υπουργείο "Κλιματικής Κρίσης"! Δίνουν εξετάσεις στ' αφεντικά για το ποιος είναι ο καλύτερος πλασιέ της κλιματικής απάτης και περιμένουν να τους δοξάσει το πόπολο. Αμ' δε!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου