Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

97% "επιστημονική συναίνεση": οι Αρειανοί κατασκεύασαν τεχνητά κανάλια κι έρχονται να μας επιτεθούν!


Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1938, ώρα 8:15 το βράδυ, όταν Αρειανοί επιτέθηκαν στη Γη. Τηλεοράσεις και ίντερνετ δεν υπήρχαν τότε, η ενημέρωση γινόταν μέσω ραδιοφώνου και τα λόγια του ραδιοφωνικού εκφωνητή σκόρπισαν τον πανικό σε όλη τη χώρα:

"Οι εξωγήινοι προσγείωσαν το διαστημόπλοιό τους στη μικρή πόλη Γκρόβερς Μιλ του Νιου Τζέρσεϊ στις Η.Π.Α. Κάτι ξεπροβάλει απ’ τη σκιά σαν γκρι φίδι. Τώρα βγαίνει κι άλλο ένα, κι άλλο ένα. Μοιάζουν με πλοκάμια. Να, τώρα μπορώ να δω ολόκληρο το σώμα. Είναι τεράστιο. Τεράστιο σαν αρκούδα και γυαλίζει σαν βρεγμένο δέρμα. Αλλά αυτό το πρόσωπο… κυρίες και κύριοι, είναι απερίγραπτο. Δεν αντέχω να το κοιτάω. Τα μάτια είναι μαύρα και γυαλίζουν σαν ερπετού και από το στόμα του στάζει σάλιο".

Λίγα λεπτά αργότερα, ο εξωγήινος επιτέθηκε. Η ταραγμένη φωνή του εκφωνητή περιέγραφε κάθε κίνηση του Αρειανού: "Μια σκυφτή μορφή βγαίνει απ’ το πιλοτήριο. Μπορώ να δω ένα φως… Τι είναι αυτό; Φλόγες ξεπηδούν απ’ τον καθρέφτη και κατευθύνονται προς τους ανθρώπους τριγύρω. Τους χτυπούν κατά πρόσωπο. Θεέ μου, τους τύλιξαν οι φλόγες. Τώρα όλο το χωράφι καίγεται. Εκρήξεις.. τα δέντρα… οι αποθήκες… τα αυτοκίνητα… πάει παντού. Έρχεται προς εμένα… απέχει μόλις μερικά μέτρα..."

Ξαφνικά, η περιγραφή διακόπηκε και ο κόσμος που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, κατάλαβε ότι το χειρότερο είχε συμβεί. Πέρασαν σχεδόν 30 λεπτά απόλυτου πανικού. Το ραδιόφωνο μετέδιδε ότι ο στρατός ετοιμαζόταν να αντεπιτεθεί, ακούστηκε η φωνή του Προέδρου Ρούσβελτ να εμψυχώνει τους πολίτες και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος. Μια γυναίκα ούρλιαζε ότι το τέλος του κόσμου είχε φτάσει.


Όσοι έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους με την προσοχή στραμμένη στο ραδιόφωνο, σχεδόν 40 λεπτά μετά την επίθεση, άκουσαν την εξής ανακοίνωση: "Ακούτε την παραγωγή του CBS από τον Όρσον Γουέλς και το Ραδιοφωνικό Θέατρο Μέρκιουρι, στη δραματοποίηση του "Πολέμου των Κόσμων" του Χ. Τζ. Γουέλς. Η παράσταση θα συνεχιστεί μετά το σύντομο διάλειμμα".... (Η περιγραφή απ' τη Μηχανή του Χρόνου).

Ήταν η ραδιοφωνική φάρσα που συγκλόνισε τις ΗΠΑ κι έκανε τον Όρσον Γουέλς διάσημο σε μια στιγμή. Αλλά η ευπιστία των πολιτών έχει τις ρίζες της στην επιστημονική συναίνεση στα τέλη του 19ου αιώνα (συναίνεση 97% και βάλε, όχι παίζουμε!), πως στον Άρη όχι απλά υπάρχουν Αρειανοί, αλλά έχουν και ...
τεχνικό πολιτισμό: οι αστρονόμοι της εποχής έβλεπαν με τα τηλεσκόπια "κανάλια"! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Ακριβώς 40 χρόνια πριν το Γουέλς, στην 4η σελίδα της εφημερίδας Solomon Valley Democrat, στο Μινεάπολις του Κάνσας, έβλεπε κανείς τον πιο πάνω χάρτη, με τα Αρειανά "κανάλια". Και το Μάιο 1907 οι Λος Άντζελες Τάιμς αφιέρωσαν ολόκληρη σελίδα της Κυριακάτικης έκδοσης για το πώς οι Αρειανοί αρδεύουν και συντηρούν τον πολιτισμό τους
"Scientists now declare that the many lines and spots on Mars represent verdure along a most wonderful canal system, which the inhabitants of the planet have constructed for purposes of irrigation.- Οι επιστήμονες δηλώνουν τώρα ότι οι πολλές γραμμές και κηλίδες στον Άρη αντιπροσωπεύουν βλάστηση κατά μήκος ενός θαυμαστού συστήματος καναλιών, το οποίο οι κάτοικοι του πλανήτη έχουν κατασκευάσει για σκοπούς άρδευσης". Κι ακόμα "Through these artificial waterways the melting snow and ice of the poles are carried to various parts of the planet, and so the Martians are able to raise their crops in season and to stay, for a time, the menacing dry decay of their world - Μέσα από αυτές τις τεχνητές υδάτινες οδούς, το χιόνι που λιώνει και ο πάγος των πόλων μεταφέρονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και έτσι οι Αρειανοί είναι σε θέση να συλλέγουν τις σοδειές τους εντός εποχής και να αντέχουν για κάποιο διάστημα την απειλητική ξηρή αποσύνθεση του κόσμου τους".

Διαβάζοντας αυτά ίσως γελάτε για το επιστημονικό επίπεδο της τότε εποχής. Μην ξεχνάτε επίσης πως, κάποιους αιώνες πριν, το 100% των επιστημόνων συναινούσε πως "η Γη είναι επίπεδη" και "κέντρο του σύμπαντος". Αν τυχόν κάποιος περίεργος, σαν π.χ. το Γαλιλαίο, είχε αντίθετη άποψη, αναλάμβανε η Ιερά Εξέταση να τον κάνει να "συναινέσει". Και κάποιους αιώνες μετά, αν τυχόν κάποιος επιμένει πως "δεν υπάρχει κλιματική κρίση" ή "οι πολικές αρκούδες είναι μια χαρά", πάλι κάποιοι σύγχρονοι Ιεροεξεταστές ή Μακαρθιστές αναλαμβάνουν να του δείξουν τον "πολιτικά ορθό" "επιστημονικό" δρόμο. 

Άλλωστε 97% συναίνεση είναι αυτή, δεν είναι παίξε-γέλασε! Και που να σας τα λέω, σας έχω νέα, στο περίφημο άρθρο-καραμέλα του 2013 η συναίνεση δεν είναι καν 97%, μας έκαναν και σκόντο: το "αληθινά επιστημονικό" εύρημα είναι πως στην πραγματικότητα η "συναίνεση" μετρήθηκε πάνω κι από 99%! Με κάθε "επιστημονική" σοβαρότητα! Άραγε αν κάνει κανείς μια έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες του "Κόκκινου Πρωταθλητή" για το αν ο ΟΣΦΠ θα πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, θα πάρει ποσοστό συναίνεσης πάνω κι από 99%; Παίρνει άραγε τόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν στους ψηφοφόρους της Βόρειας Κορέας;

Προσεχώς η συνέχεια, για το περίφημο "97% consensus"! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

2 σχόλια: