Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΡΑ25: είναι απλά βλάκες ή συμβαίνει κάτι άλλο;


Το 2004 η καταστροφική εποχή Σημίτη έφτανε στο τέλος της και η σκυτάλη του Πασοκ πέρασε στα χέρια του ΓΑΠ. Πολλοί είδαμε τότε με ανακούφιση το τέλος του "εκσυγχρονισμού", που στιγματίστηκε απ' τη φράση "όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα". Και οι μίζες συνέχισαν τον τρελό χορό. Μόνο που δεν είμαστε υποψιασμένοι για όσα θ' ακολουθούσαν: ο ΓΑΠ ξεκίνησε να περιοδεύει ανά τη χώρα μαζεύοντας κοντά του "κάθε καρυδιάς καρύδι", αναδεικνύοντας πρόσωπα που διαφορετικά, παραφράζοντας τον Κατσιφάρα, "δεν θα τα ήξερε ούτε η κομμώτρια της γειτονιάς τους". Κι οι κομμώτριες συνήθως είναι πολύ καλά πληροφορημένες!

Ένα απ' τα πολλά "φυντάνια" της πολιτικής, που "ανακάλυψε" ο ΓΑΠ, είναι ο Κρίτων Αρσένης. Μάλλον δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να τον ανακαλύψει, καθώς είναι γιος της παλαιότερα Υφυπουργού του Πασοκ Μαρίας Αρσένη. Όπως διαβάζει κανείς στη Wikipedia, "Μετά από πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2009 με βάση το πρόγραμμα της Πράσινης Ανάπτυξης ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη ευρωβουλευτής, όντας όγδοος κατά σειρά στη λίστα του κόμματος." 

Ο ΓΑΠ ως γνωστόν έλεγε "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", το Πασοκ δεν άλλαξε και φυσικά βούλιαξε, παρασέρνοντας μαζί του πολλά απ' τα "φυντάνια". Όχι όμως όλα! Στις Ευρωεκλογές του 2015 ο Αρσένης βρέθηκε υποψήφιος του Σύριζα, δεν εκλέχθηκε και, μετά τη διάσπαση που ακολούθησε το 3ο μνημόνιο, τον ξαναχάνουμε μόνο προσωρινά, για να τον βρούμε το 2019 βουλευτή με το ΜΕΡΑ25.


Μιλώντας ο βουλευτής στις 27/2/2020 στο δελτίο ειδήσεων του KontraNews, φρόντισε να μας διαφωτίσει για τις απόψεις του σχετικά με τους μετανάστες: "Υπάρχουν χωριά που αυτή τη στιγμή έχουν ερημώσει...
Χωριά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους να κόψουν ξύλα, να μεταφέρουν προϊόντα. Εκεί πέρα δεν χρειαζόμαστε κόσμο; Υπάρχει κάποιος που θα πάει εκεί πέρα αυτή τη στιγμή; Δεν υπάρχει. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους να τους στηρίξουμε; Αν τοποθετηθούν εκεί μια και δυο και τρεις οικογένειες θα υπάρξει πρόβλημα; Όχι, ίσα ίσα που θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι, οι ηλικιωμένοι αυτή τη στιγμή, να προστατευτούνε, να κάνουν τις ειδικές τους εργασίες και να γίνει αυτό από ανθρώπους που είναι νόμιμοι, έχουν χαρτιά…"

Συγκλονίστηκα! Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ απ' τον "αλτρουισμό" του Αρσένη! Τέτοιο πόνο για τους "καημένους" τους "ηλικιωμένους στα έρημα χωριά"! Και γιατί δεν τους παίρνει στο κτήμα του στην Κρήτη, να του μαζεύουν τις ελιές, εκεί που, όπως ο ίδιος είπε, στο μάζεμα της ελιάς γίνεται ο κακός χαμός από παράνομους μετανάστες, χωρίς χαρτιά, εύκολα θύματα των επιτήδειων που αναζητούν φθηνά εργατικά χέρια; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Το σχετικό βίντεο/είδηση ήδη αναπαράγεται από πολλά μέσα και τα σχόλια είναι απολύτως ενδεικτικά της "εκτίμησης" που αποκόμισαν οι απόψεις του γιού βουλευτίνας Πιερίας-ακτιβιστή Θεσσαλονίκης/Χαλκιδικής-βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας-ελαιοπαραγωγού Κρήτης.


Και γιατί "αλτρουιστή" βουλευτή, αντί να πληρώνουμε τους λαθρομετανάστες, να μην πληρώνουμε τα παιδιά μας να μείνουν στη χώρα τους, αντί να ξενιτεύονται ανά την υδρόγειο; Πάνω από 600 χιλιάδες νέοι και νέες ξενιτεύτηκαν μόνο στα χρόνια των μνημονίων κι η άποψη του ΜΕΡΑ25 είναι να τους αντικαταστήσουμε με Πακιστανούς ή Σομαλούς; Να αφελληνίσουμε τη χώρα, που ένα αιώνα πριν κάποιοι σοφά φρόντισαν να την κάνουν την πιο ομοιογενή πληθυσμιακά νησίδα των Βαλκανίων, προστατεύοντάς μας απ' τα προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλανίζουν τα Δυτικά Βαλκάνια; Αντί να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες επιστροφής ή τουλάχιστον ανακοπής της μετανάστευσης των νέων, θέλετε να ενισχύσουμε τη μουσουλμανική μειονότητα, που εναγωνίως ο κακός γείτονας χρόνια προσπαθεί να τη μετατρέψει σε Τουρκική;

Μήπως να υποθέσουμε πως και τα χωριά της Βόρειας Κύπρου ήταν "έρημα" μετά το 1974 κι άρα καλά έκαναν οι Τούρκοι και τα εποίκισαν, να μην κάθονται άδεια τα "καημένα" τα σπίτια;

Τα χωριά κι η ύπαιθρος ερήμωσαν επειδή μετά τον εμφύλιο η αστυνομοκρατία, η στρατοκρατία, οι εξορίες, τα στρατοδικεία και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έκαναν εκεί το βίο αβίωτο. Επειδή τα χωριά κανείς δεν τα φρόντισε ν' αποκτήσουν υποδομές, η συγκοινωνία γινόταν με τα μουλάρια που κουβαλούσαν τα πολεμοφόδια στην Πίνδο, άσφαλτο στους δρόμους τα χωριά είδαν μόνο με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα του Αντρέα τη δεκαετία του '80. Παιδιά στα χωριά υπήρχαν, αλλά δάσκαλοι για τα παιδιά δεν υπήρχαν και κάτι σαν τη Βουγιουκλάκη στη "Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά" μάλλον δεν ήταν ο κανόνας. Κι αντί οι κυβερνήσεις να κάνουν προγράμματα συγκράτησης της αστικοποίησης, έτρεφαν και τρέφουν Γκρούεζες, κομματόσκυλα που τρέφονται απ' το δημόσιο χρήμα. Αλλά, ως γνωστόν, μόνο ένας Μαυρογιαλούρος στο πανί είχε σ' αυτή τη χώρα φιλότιμο ...

Η τοποθέτηση του καλεσμένου του KontraNews προσανατολίζει πλέον τη σκέψη πως στο ΜΕΡΑ25 δεν είναι απλά βλάκες, κάτι άλλο συμβαίνει ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


5 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση στη σελίδα στο ΦΒ άναψε τη συζήτηση, οι περισσότεροι συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ολα τα γιατι σας απανταει το οτι ειμαστε ακομα καραγκιοζηδες. Ποτε δεν ξεπερασαμε την Τουρκοκρατια. Ανυπηρχαν ελληνες εργατες, θα ειχαν δουλεια. Μανωλαδα πας; Δεν πας αγορι μου! Γι αυτο εχουμε τους συγχρονους παρανομους σκλαβους απο Πακισταν.Ο Φραουλας γαιοκτημονας προτιμαει το πακιστανο που του στοιχιζει ψιχουλα. Οσο για τα παιδια μας, εμεις τα διωχνουμε, γιατι ειμαστε μια ασυδοτη κοινωνια ζουγκλα οπου ο καθενας αμυνεται περι παρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά έχουμε το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει. Οι Πακιστανοί της Μανωλάδας δεν ήρθαν μόνοι τους, κάποιοι τους άνοιξαν την πόρτα και κάποιοι άλλοι τους κράτησαν.

      Διαγραφή