Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

κ.Σταθάκη - κ.Βερροιόπουλε, ο ήλιος λάμπει στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά πιο πολύ απ' ό,τι στην Κάτω Σαξονία!


Η επέκταση των ΑΠΕ στη Γερμανία έγινε με τις άκριτες επιδοτήσεις του νόμου EEG, που εκτόξευσαν τα τιμολόγια για τους καταναλωτές στα 2α πιο ακριβά της ΕΕ, πίσω μόνο απ' τη Δανία. Κατόπιν αυτού ο νόμος EEG αναμορφώθηκε και πλέον γίνονται δημοπρασίες για την ανάδειξη των πιο οικονομικών προτάσεων, μήπως και μειωθεί το κόστος και η επιβάρυνση των τελικών καταναλωτών.

Με ημερομηνία προσφορών 1.4.2018, (ωστόσο την Πρωταπριλιά είχαν Πάσχα και οι προσφορές παρατάθηκαν μέχρι 3.4.2018), έγινε η πρώτη κοινή δημοπρασία για ηλιακά και χερσαία αιολικά στη Γερμανία, για συνολική ισχύ 210MW, με άνω όριο επιτρεπτής προσφοράς τα 8,84 λεπτά/kWh και άνω όριο επιτρεπόμενης ισχύος τα 56.375kW. Χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων (Bundesnetzagentur), υποβλήθηκαν συνολικά 56 προσφορές, οι 18 για αιολικά πάρκα και οι 36 για Φ/Β πάρκα. Τελικό αποτέλεσμα; Έγιναν δεκτές 32 προσφορές, ΌΛΕΣ για Φ/Β πάρκα! Τα αιολικά έμειναν εντελώς εκτός! Επειδή ο τζάμπα άνεμος είναι πιο ακριβός απ' το δωρεάν ήλιο στη Γερμανία! Ακριβώς εκεί που κατασκευάζονται οι ανεμογεννήτριες!

Οι τιμές κυμάνθηκαν από 3,96 έως και 5,76 λεπτά/kWh, με αποτέλεσμα η μέση σταθμισμένη τιμή να προκύπτει 4,67 λεπτά/kWh, πιο ψηλά απ' το ...
μέσο αποτέλεσμα της προηγούμενης δημοπρασίας, που ήταν 4,33 λεπτά/kWh (σε δημοπρασία μόνο για ηλιακά). 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Μια απλή σύγκριση των τιμών, που θα πληρώνουν οι Γερμανοί, με τις τιμές που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε στην Ελλάδα, καθιστά απολύτως σαφές πως ο ήλιος στο Σλέσβιχ Χολστάιν και την Κάτω Σαξονία, όπου θα γίνουν αρκετά απ' τα ηλιακά πάρκα, λάμπει περισσότερο απ' ό,τι στα Ελληνικά Μη Διασυνδεμένα Νησιά, γι' αυτό και οι κυβερνώντες -πασών των αποχρώσεων- φροντίζουν να συνεχίζουν την ηλεκτροδότησή τους με πετρέλαιο. Απορώ κατόπιν αυτού γιατί τα καλοκαίρια κατηφορίζουν οι Γερμανοί στα νησιά μας και δεν πηγαίνουμε εμείς στη Γερμανία, να μαζεύουμε ήλιο για το χειμώνα.

Το τελικό συμπέρασμα λοιπόν απ' όλα όσα γίνονται στη Γερμανία μπορεί να είναι μόνο ένα: βάλ’τε κι άλλα αιολικά στη χρεοκοπημένη χώρα κ. Σταθάκη και κ. Βερροιόπουλε! Και ψάξτε για ψήφο ύστερα!


Αναδημοσίευση σε άλλα μέσα: Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση πρέπει να εμφανίζεται το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Χωρίς σαφή και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή, η αναδημοσίευση ΔΕΝ επιτρέπεται! Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου για εμπορικούς σκοπούς. Βασικά, είναι μια άδεια Creative Commons.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου