Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

"Ακραία" καιρικά φαινόμενα και "29" ακραίες ανακρίβειες για τη δήθεν ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.


Η "είδηση" έπαιξε στα τέλη Μάρτη πανομοιότυπη σε πολλά "μέσα", απ' αυτά που διακρίνονται για την προώθηση της κλιματικής προπαγάνδας: "κοινή έκθεση 29 εθνικών επιστημονικών Ακαδημιών από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ακαδημία Αθηνών, δείχνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει πιο συχνά μετά το 1980, ενώ σημαντική είναι η αύξηση ειδικότερα στις πλημμύρες, κατά την τελευταία πενταετία." 

Μόνο που τα πράγματα για άλλη μια φορά ΔΕΝ είναι έτσι, όπως δείχνει εύκολα μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο. Καταρχήν ΔΕΝ πρόκειται για κοινή έκθεση 29 εθνικών ακαδημιών, αλλά για έκθεση του Easac, (European Academies Science Advisory Council - Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών), το οποίο είναι ένα όργανο που αποτελείται απ' τους Προέδρους εθνικών επιστημονικών Ακαδημιών ή άλλους διορισμένους εκπροσώπους τους, το οποίο έχει ως σκοπό την "παροχή έγκυρων εκθέσεων και αξιολογήσεων σε επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με τις ανάγκες της ευρωπαϊκής πολιτικής". Οι εκθέσεις συντάσσονται από ομάδα ειδικών που την ορίζει το Συμβούλιο και δεν πρόκειται για εργασίες επιστημονικού επιπέδου που υπόκεινται σε κρίση, αλλά για κείμενα συστάσεων πολιτικής. Αυτό ωστόσο είναι πταίσμα, η ουσία είναι στα "ευρήματα".

Η "έκθεση" έχει τίτλο "Extreme weather events in Europe" και είναι κείμενο ούτε καν 5 σελίδων (!), που απλώς παρουσιάζει ευρήματα επεξεργασίας βιβλιογραφικών αναφορών! Υποτίθεται πως κάνει επικαιροποίηση μιας προηγούμενης ανάλογης έκθεσης του 2013 και με περίσσιο θράσος διατρανώνει πως "As with the original report, these data are not peer-reviewed. - Όπως και η αρχική έκθεση, τα τωρινά δεδομένα δεν έχουν περάσει από αξιολόγηση κριτών".

Η "έκθεση" βρήκε ιδιαίτερα αυξανόμενα τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία ασφαλώς οφείλονται στην "κλιματική αλλαγή", όπως έσπευσαν να μας πουν κάποιοι καλοθελητές και για την πλημμύρα της Μάνδρας, μιας περιοχής χτισμένης εξ ολοκλήρου πάνω σε μπαζωμένα ρέματα. Η χρονική αφετηρία τοποθετείται εντελώς αυθαίρετα στο 1980, πολύ βολικά ώστε π.χ. η μεγάλη πλημμύρα του 1966 στην Ιταλία να μένει εκτός.

Αλλά, ο καλύτερος αντίλογος είχε έλθει σε ανύποπτη στιγμή, την 1η Μάρτη 2018 κι απ' το "κλιματολάγνο" BBC, που ...
είχε αφιέρωμα στη "Great Storm of 1703 - Μεγάλη Καταιγίδα του 1703", της εικόνας της αρχής. Η καταιγίδα χτύπησε την κεντρική και νότια Αγγλία τη νύχτα της 26/11/1703 (με το Ιουλιανό ή 7/12/1703 με το Γρηγοριανό ημερολόγιο), σαρώνοντας χιλιάδες πλοία, γκρεμίζοντας πάνω από 2000 καμινάδες κι αφήνοντας ασαφή αριθμό θυμάτων, που εκτιμάται σε 8-15 χιλιάδες. Ο μυθιστοριογράφος Daniel Defoe περιέγραψε τη "φοβερή νύχτα" με μεγάλη λεπτομέρεια σε ένα βιβλίο του 1704, με τίτλο "The Storm", χρησιμοποιώντας αναφορές από ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, κι από τότε η καταιγίδα αποτέλεσε μέτρο σύγκρισης για κάθε επόμενη μεγάλη καταιγίδα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Στις 15/16 Οκτώβρη 1987 η Αγγλία σαρώθηκε πάλι από μια φοβερή καταιγίδα, αλλά πλέον η καταγραφή ήταν πολύ καλύτερη και το 1991 δημοσιεύθηκε κατάλογος καταιγίδων των τελευταίων 500-600 ετών, όπου η καταιγίδα του 1703 ήταν μόλις 5η στη σειρά, με κριτήρια τη μέγιστη ένταση των ανέμων, την έκταση της περιοχής που επλήγη και τη διάρκεια. Μ' αυτά τα κριτήρια η καταιγίδα του 1987 συγκέντρωσε δείκτη 20.000 και η καταιγίδα του 1703 "μόλις" 9.000. Ενδιάμεσα βρέθηκαν οι καταιγίδες της 10/12 Δεκέμβρη 1792 με δείκτη 12.000, της 4ης Φλεβάρη 1825 με δείκτη επίσης 12.000 και των αρχών Νοέμβρη 1694 με δείκτη 10.000. Και η πιο κάτω εικόνα αναπαριστά τη μεγάλη πλημμύρα του Μπρίστολ το 1607, με τους περίπου 2.000 νεκρούς.


Ο κατάλογος αυτός πολύ απλά δείχνει πως τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" υπήρχαν στον πλανήτη πριν τη βιομηχανική εποχή, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στον αιώνα τον άπαντα, καθώς πολύ απλά συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στις αέναες γεωλογικές διεργασίες, που σμιλεύουν επί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια την επιφάνεια της Γης. Και δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την ανθρωπογενή δραστηριότητα και την καύση ορυκτών καυσίμων: απ' το 1694 μέχρι το 1825, που συνέβησαν οι 4 χειρότερες καταιγίδες στην Αγγλία, δεν υπήρχε βιομηχανική δραστηριότητα.


Αναδημοσίευση σε άλλα μέσα: Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση πρέπει να εμφανίζεται το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Χωρίς σαφή και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή, η αναδημοσίευση ΔΕΝ επιτρέπεται! Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου για εμπορικούς σκοπούς. Βασικά, είναι μια άδεια Creative Commons.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου