Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η Αθήνα διαπραγματεύεται για τη Μακεδονία ή από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!


Εδώ και λίγες μέρες ξανάρχισαν "διαπραγματεύσεις" για το όνομα των Σκοπίων, μάθαμε απ' τα Σκόπια πως ο Νίμιτς πρότεινε 5 ονόματα που όλα καταλήγουν σε "Μακεδονία" και κάποιοι νενέκοι της Αθήνας έχουν ξαμολυθεί να μας πείσουν πως "δεν είναι ρεαλιστικό να μην υπάρχει το Μακεδονία στο όνομα", "πρέπει να υπάρχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό", το "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εμπεριέχει το Μακεδονία". Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν πως "140 κράτη ήδη τους λένε Μακεδονία". Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

Και κανείς δεν άκουσα να τους πει "Ε, αφού ήδη 140 κράτη ήδη τους λένε Μακεδονία, ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης;" Τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται ο Τσίπρας; Τον τρόπο που θα ικανοποιήσει τους Αμερικάνους με το να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, διαιωνίζοντας την απάτη του Τίτο με τις ευλογίες κάποιων Ελλήνων; Δημιουργώντας το 2018 ένα έθνος δήθεν "Μακεδόνων", όταν είναι ιστορικά καταγραμμένο πως τέτοιο έθνος ΔΕΝ υπάρχει;

Αφού οι Σκοπανοί δεν είναι ικανοποιημένοι που τους αναγνώρισαν 140 κράτη σαν "Μακεδονία" και εκλιπαρούν και τη δική μας αναγνώριση, προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μπορούμε μια χαρά να τους αναγνωρίσουμε σαν
 • "PseudoMakedonija" ή 
 • "FakeMakedonija" ή 
 • "MonkeyMakedonija" ή
 • "ForgedMakedonija" ή 
 • "FoolsMakedonija"
Όλες αυτές ονομασίες περιέχουν σαν συνθετικό τη Μακεδονία, όπως φαίνεται να θέλει ο Νίμιτς και μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε πως ενδεχομένως ικανοποιούν και την ...
Αλβανική συνιστώσα τους. Κι αν τυχόν δεν τους αρέσουν ούτε αυτές οι ονομασίες, μπορούν να μείνουν παρέα με τα 140 κράτη που τους αναγνώρισαν, δική μας αναγνώριση όμως δεν θα πάρουν ποτέ, μη σώσει και μπουν ποτέ στο ΝΑΤΟ. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Μέχρι τότε κι όσο κρατούν οι "διαπραγματεύσεις", τόσο η Αλβανική όσο και η ΨευτοΜακεδονική συνιστώσα μπορούν να μελετήσουν το κείμενο της πάνω εικόνας, που είναι τηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς αρκετές πρεσβείες τους στις 26.12.1944 και προειδοποιεί για τα παιχνίδια του Τίτο με την κατασκευή του δήθεν "Μακεδονικού" έθνους: "The Department has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia, emanating principally from Bulgaria, but also from Yugoslav Partisan and other sources, with the implication that Greek territory would be included in the projected state. This Government considers talk of Macedonian “nation,” Macedonian “Fatherland,” or Macedonian “national consciousness” to be unjustified demagoguery representing no ethnic nor political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece."


Κι αν δεν τους αρέσει και το τηλεγράφημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μπορούν να μελετήσουν το χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας, καθώς όλα τα κράτη της περιοχής μπορούμε να προβάλουμε εδαφικές διεκδικήσεις στα Βαλκάνια και να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που θεωρούνταν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Τότε π.χ. που τα Μπίτολα δεν λέγονταν Μπίτολα, Μοναστήρι λέγονταν. 

Αλλά είναι πάντα πιο απλό να καταλάβουμε όλοι, και κυρίως οι νενέκοι της Αθήνας, πως η Μακεδονία έμεινε για 5 αιώνες υπό Οθωμανική Κατοχή μαζί με τα υπόλοιπα Βαλκάνια, σύνορα δεν υπήρχαν, η μετακίνηση των λαών ήταν ελεύθερη, εκτός απ' τους Έλληνες, που ζούσαμε πάντα εδώ, πέρασαν και Τούρκοι και Βούλγαροι και Αλβανοί και Ρομά και Εβραίοι, αλλά κανένας δεν διανοήθηκε να ισχυριστεί πως η Μακεδονία είναι Τουρκική, Βουλγαρική, Αλβανική ή Εβραϊκή. Μόνο ο Τίτο το σκαρφίστηκε. Ε, καιρός να το ξεσκαρφιστούν όλοι! Καθώς το "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν εμπεριέχει το "Μακεδονία", τα τερτίπια του Τίτο εμπεριέχει! 

Κι αν κάποιοι πολιτικοί των Σκοπίων επιμένουν να λένε πως αισθάνονται "Μακεδόνες", όπως μας είπε ο Ντιμιτρόφ, Κοτζιάς και Τσίπρας δεν έχουν καμιά δουλειά να συζητούν ο,τιδήποτε με τους ανιστόρητους που ξεχνούν ότι οι παππούδες τους ΔΕΝ ζούσαν στη "Μακεδονία του Τίτο".


2 σχόλια:

 1. Μα οι παππούδες του Τσίπρα και του Κοτζιά δεν ήταν Έλληνες οπότε δεν τους ενδειαφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω από πού είναι ο Κοτζιάς, αλλά ο παππούς Τσίπρας είναι από χωριό της Άρτας. Συνεπώς ως σχόλιο δεν στέκει. Απλώς είναι παραπάνω από προφανές πως έχουν πάρει εντολή απ' τον Τραμπ να τελειώνουν το θέμα της ονομασίας και σαν καλά σκυλάκια σπεύδουν με την ουρά στα σκέλια. Αλλά εμάς αυτό δεν μας συγκινεί, οι Αμερικάνοι να κόψουν το λαιμό τους και να διαβάσουν το δικό τους τηλεγράφημα του 1944.

   Διαγραφή