Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

GO SOLAR ... GO GAS ... GO NUTS! Δεν θα μας τρελάνει κιόλας ένας περιφερόμενος θίασος!

"Ακτιβιστές" με τα Ελληνικότατα ονόματα Jens, Paul, Rafaela, Basil, Branislav και Will συμμετείχαν προχθές σε δράση στον πύργο ψύξης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην περιοχή της Κοζάνης, όπου κάποιοι έγραψαν το σύνθημα GO SOLAR υπέρ των ηλιακών και όλοι μαζί κατέληξαν στο τοπικό κρατητήριο. Τελικά παραπέμφθηκαν σε δίκη στις 17 Δεκεμβρίου.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη παντελούς περιφρόνησης προς τον τοπικό πληθυσμό, οι ξενόφερτοι "ακτιβιστές" επέλεξαν για τη δράση τους την ημέρα που γινόταν Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο για την έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής και τα προβλήματα του τομέα της υγείας. Δημιούργησαν μια εισαγόμενη δράση, έκαναν τη φασαρία τους, απέσπασαν την προσοχή του κοινού απ' τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και απήλθαν, αφήνοντας πίσω τους οργισμένα σχόλια των κατοίκων.

Φωτογραφίες από τη δράση δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε πλήρης αναρριχητικός εξοπλισμός (φόρμες, κράνη, γυαλιά, άρβυλα, σχοινιά, αρπάγες, κλπ), είναι προφανές πως για τη συγκεκριμένη δράση επιστρατεύτηκαν επαγγελματίες του είδους, είναι οι ίδιοι που περιφέρονται ανά τον πλανήτη και συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις. Ένας καθαρά επαγγελματικός "ακτιβισμός", καθώς λεφτά υπάρχουν προφανώς άφθονα στη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα της κρίσης. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν άνοιγαν κάποτε, π.χ. απ' το ΣΔΟΕ, οι λογαριασμοί τέτοιων ΜΚΟ, να μαθαίναμε κι εμείς το "πόθεν έσχες" τους, από πού τόσο χρήμα. Μάλλον απ' τον οβολό κάποιων Γερμανών ή Ολλανδών, παρά απ' τον οβολό κάποιου Έλληνα. Αλλά ο Αλεξιάδης ενδιαφέρεται μόνο για το περιουσιολόγιο όσων κράτησαν τα λεφτά τους μέσα στη χώρα, όχι για το τι ακριβώς είναι τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα σε παρόμοιες ΜΚΟ.

Ο Jens είναι μάλλον ο Γερμανός Jens Loewe, που το 2005 συμμετείχε σε ανάλογη δράση στο εργοστάσιο Masinloc 600MW στις Φιλιππίνες κι έφαγε το "ξύλο της αρκούδας" απ’ το τοπικό προσωπικό ασφαλείας. Το 2008 ...
παραβίασε την ασφάλεια του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο. Το 2012 ήταν σε πλατφόρμα της Gazprom. Και τον περασμένο Αύγουστο ήταν σε γεωτρύπανο πετρελαίου της Shell στον Ειρηνικό, ΒΔ της Χαβάης. Ο Will είναι μάλλον ο Will Rose, περιφερόμενος ανά τον πλανήτη φωτογράφος της ΜΚΟ. Και υπήρχε και μια Άννα – Μαρία από Γερμανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, που την είδαμε σε βίντεο να μιλά τα Ελληνικά με σαφώς Γερμανική προφορά.

Στην Κοζάνη οι "ακτιβιστές" ευτυχώς παραβίασαν μόνο κανόνες ασφαλείας και προκάλεσαν φθορές τις οποίες θα πληρώσουμε προφανώς όλοι μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τουλάχιστον δεν είχαμε καταστροφή κάποιου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η ίδια ΜΚΟ είχε κάνει σε ανάλογη περίπτωση στο Περού. Αν ήθελαν να γράψουν συνθήματα, ας τα έγραφαν στον τοίχο του σπιτιού τους, αφού τόσο πολύ τους αρέσουν, όχι σε εγκατάσταση χρήσιμη στο κοινό. Αλλά δεν περιμένουμε προφανώς να έχουν την ικανότητα να διακρίνουν μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του βανδαλισμού, που φαίνεται πως υπάρχει στο DNA της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Ας δούμε και τι σημαίνει στην πράξη το GO SOLAR, που έγραψαν στον πύργο ψύξης. Με τη βοήθεια όπως πάντα των στοιχείων του ΑΔΜΗΕ, βλέπουμε πως στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα της δράσης, υπήρχε κάποια παραγωγή από Φ/Β και υπήρχε και παραγωγή από αιολικά. Η παραγωγή των πανάκριβων Φ/Β εντοπίζεται σε χρονικό διάστημα 7 ωρών, απ' τις 9πμ μέχρι τις 4μμ και χαρακτηρίζεται από έντονη αύξηση το πρωί, που ακολουθείται αμέσως μετά από εξίσου έντονη μείωση. Μη σας ξεγελά η εντυπωσιακά ομοιόμορφη παραγωγή των αιολικών, είναι η εξαίρεση. Τα αιολικά είναι εξαιρετικά αναξιόπιστα, ο άνεμος μπορεί να κοπάσει πολύ γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση, ελαχιστοποιώντας την ηλεκτροπαραγωγή.


Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα του ΑΔΜΗΕ για τις 10 Δεκεμβρίου, ηλεκτρισμό δεν χρειαζόμαστε για διάστημα 7 ωρών, χρειαζόμαστε για διάστημα 24 ωρών, υπάρχει λοιπόν ένα κενό 17 ωρών, που πρέπει να καλυφθεί από άλλες πηγές. Και μετά τις 4μμ που τα Φ/Β εξαφανίζονται και δεν παράγουν, η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα σπίτια κι ανοίγει φώτα και συσκευές. Απαιτείται λοιπόν να υπάρχει ένα εφεδρικό σύστημα παραγωγής, που να υποστηρίζει σε πραγματικό χρόνο, με ικανότητα απόκρισης μέσα σε πέντε (5) λεπτά, την τυχαιότητα της παραγωγής αιολικών και Φ/Β και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες το απόγευμα και τη νύχτα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Αν ήμασταν η Νορβηγία, η Αυστρία, η Κόστα Ρίκα, θα είχαμε πάρα πολλά υδροηλεκτρικά και θα καλύπταμε τις ανάγκες με τα νερά. Δεν έχουμε όμως τόσα νερά και αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε σύστημα που καίει είτε φυσικό αέριο είτε πετρέλαιο, τα συστήματα ηλεκτροπαραγωγής είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχουν μαγικές τεχνικές λύσεις. Πρέπει λοιπόν να γίνει εντελώς ξεκάθαρο σε όλους πως GO SOLAR στην πραγματικότητα σημαίνει GO GAS, ηλεκτροδότηση με φυσικό αέριο, ένα καύσιμο 100% εισαγόμενο, από αγωγούς που βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια της Ρωσίας και της Τουρκίας. Και μπορεί αυτή η προοπτική να ενθουσιάζει έναν Branislav ή τον τοπικό εκπρόσωπο της Gazprom, αλλά ουδόλως ενθουσιάζει όλους τους υπόλοιπους, που θα κληθούν να πληρώσουν τη λυπητερή. Κι αυτός είναι ο λόγος που σ' αυτό το ιστολόγιο έχουμε υποστηρίξει απ' την πρώτη μέρα πως το μόνο που μας σώζει απ' την παράνοια των αναξιόπιστων ΑΠΕ και την ύπουλη προώθηση του ρώσικου ή αζέρικου φυσικού αερίου είναι να βρούμε γρήγορα το δικό μας φυσικό αέριο νότια της Κρήτης, αυτό που υπάρχει δίπλα στο Αιγυπτιακό Ζορ και στην Κυπριακή Αφροδίτη.

Η άκριτη εμμονή στο GO SOLAR, τη στιγμή που έχουμε δικό μας λιγνίτη αλλά δεν έχουμε δικό μας αέριο, χωρίς καμιά εξέταση του τι αντέχει το ηλεκτρικό μας σύστημα και τι όχι, είναι ένας πλήρης αντεθνικός παραλογισμός, είναι GO NUTS, αφού τόσο τους αρέσουν τ' αμερικάνικα. Ο λιγνίτης είναι το εθνικό μας καύσιμο, αυτό που στήριξε τον πλήρη εξηλεκτρισμό της χώρας, με πλήρη έλεγχο του κόστους, χωρίς να επηρεάζεται απ' τις αναταράξεις της διεθνούς οικονομίας. Εξηλεκτρισμό που όλοι όσοι τον θεωρούν δεδομένο, επειδή για χρόνια υπήρχε ο λιγνίτης, πολύ σύντομα θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων, αν αφήσουμε τον εγχώριο λιγνίτη για να πάμε σε εισαγόμενα καύσιμα. Ε, δεν θα μας τρελάνει κιόλας ένας περιφερόμενος θίασος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου