Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

"Ενεργειακή δημοκρατία" και στην Ταϊλάνδη. Ενα νέου τύπου "φτωχόσπιτο", ό,τι πρέπει για το "μέσο" Ταϊλανδό.


Ο ήλιος είναι άφθονος και δωρεάν, κάθε μέρα στέλνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στη γη, που μπορούν να καλύψουν πολλές φορές τις ανάγκες μας. Αλλά, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: δεν έχουμε ακόμα τα συστήματα εκείνα που μπορούν να συλλάβουν την ενέργεια του ήλιου και να την αποδώσουν οικονομικά προσιτή στην ανθρωπότητα, να καλύψουν τις ανάγκες όλων κι όχι μόνο των πλουσίων.

Κάποιοι στο Σύριζα γοητεύονται απ' την ιδέα της αποκεντρωμένης παραγωγής με Φ/Β, θεωρώντας την ως "ενεργειακή δημοκρατία". Όπως όμως είχαμε δει, εκεί όπου εγκαταστάθηκαν τα Φ/Β δημιούργησαν μια "δημοκρατία των πλουσίων". Στις ΗΠΑ, όπου οι τιμές είναι πιο χαμηλές απ' την Ευρώπη, τα Φ/Β έχουν εγκατασταθεί κυρίως στις πλούσιες περιοχές, στην Καλιφόρνια και στις ΒΑ ακτές. Στη Γερμανία έχουν εγκατασταθεί προπαντός στις πλούσιες Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη. Και κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στη χώρα μας, καθώς όταν στα χρόνια των μνημονίων τέθηκε κατ' επανάληψη θέμα να κοπούν μισθοί και συντάξεις οι βουλευτές ψήφιζαν πρόθυμα, όταν όμως την άνοιξη 2014 τέθηκε θέμα να κοπούν κάπως οι εξωφρενικές ταρίφες των Φ/Β, είδαμε τη μία και μοναδική περίπτωση που συνασπίστηκαν 57 βουλευτές (55 ΝΔ + 2 Πασοκ) ενάντια στην κυβέρνησή τους. 

Τώρα η "δημοκρατία των πλουσίων" έφθασε και στην Ταϊλάνδη, όπου κατασκευαστική εταιρεία προτείνει το ενεργειακά πλήρως αυτόνομο συγκρότημα σπιτιών που ...
βλέπουμε στο βίντεο, με Φ/Β στις στέγες και σε ξεχωριστό κτήριο, συστοιχίες επαναφορτιζόμενων μπαταριών, συγκρότημα παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου και ενεργειακές κυψέλες για παραγωγή ρεύματος. Το συγκρότημα πρόκειται ν' ανοίξει και να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 29 Ιανουαρίου 2016, οπότε το δημοσιεύουμε σήμερα προκειμένου όσοι στο Σύριζα ονειρεύονται "ενεργειακή δημοκρατία" να προλάβουν να πεταχτούν μέχρι την Ταϊλάνδη. Στο κάτω-κάτω οι πληγές απ' το τσουνάμι του 2004 έχουν πια σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί και η Ταϊλάνδη προσφέρεται τόσο για "δεξιές" όσο και για "αριστερές" διακοπές. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Και στην Ελλάδα έχουμε κάποια εξεζητημένα σπίτια, που μάλιστα σύμφωνα με τη λεζάντα κάτω αριστερά πρέπει ν' απαλλάσσονται κι απ' τον ΕΝΦΙΑ, που είναι για τα κορόιδα, αλλά δεν τα γεμίζουμε με Φ/Β, να τους χαλάσουμε τη μόστρα. Ούτε και τα γεμίζουμε με δεξαμενές εύφλεκτων υλικών, όπως είναι το υδρογόνο. 90 χιλ. λίτρα υδρογόνου θα αποθηκεύονται στο συγκρότημα της Ταϊλάνδης σε κανονική λειτουργία, αυτό παύει πια να είναι σπίτι, μάλλον μικρό εργοστάσιο είναι. Είδαμε και πάθαμε ν' απαλλάξουμε τα σπίτια μας απ' τις δεξαμενές του μαζούτ, οι κυβερνήσεις της τελευταίας 4ετίας κάνουν ό,τι μπορούν για ν' απαλλαγούμε κι απ' τις δεξαμενές πετρελαίου και τώρα έρχονται οι Ταϊλανδοί να μας πουν να βάλουμε στα σπίτια μας δεξαμενές υδρογόνου; Θα κάνει μια χαρά η Πυροσβεστική, μα τι χαρά!

Όσοι λοιπόν ονειρεύονται "ενεργειακές δημοκρατίες", καλά θα κάνουν να μας μιλήσουν πρώτα απ' όλα για τα οικονομικά αυτών των "δημοκρατιών", να ξέρουν οι πολίτες τι θα τους κοστίσει η πολλή "δημοκρατία". Να μας πουν πόσο κοστίζουν τα Φ/Β, οι μετατροπείς συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο, οι μετασχηματιστές, οι μπαταρίες, τα συστήματα ηλεκτρόλυσης, οι ενεργειακές κυψέλες. Όλοι ονειρεύονται μια Πόρσε Καγιέν S ή μια Μπουγκάτι, αλλά στην πραγματική ζωή οι πολλοί κυκλοφορούν μάλλον με Φιατάκι. 

"Δει δε χρημάτων και άνευ χρημάτων ουδέν (εστι γενέσθαι των δεόντων)" είχε πει ο Δημοσθένης πριν 2354 χρόνια, ας το καταλάβουμε επιτέλους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου