Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ένα εύκολο κουίζ: ποιος έκανε αυτό το βίντεο με την αιολική προπαγάνδα;

Σε δυο βδομάδες έχουμε Ευρωεκλογές κι έχουν "αρχίσει τα όργανα" σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια που ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, το Youtube έχει την τιμητική του. Πήρε λοιπόν το μάτι μας ένα βιντεάκι 63 δευτερολέπτων, μόλις κάτι πάνω από ένα λεπτό, με θέμα "European Elections 2014 - If you care, they will care" (Ευρωεκλογές 2014 - Αν εσύ νοιάζεσαι, θα νοιάζονται κι αυτοί -εννοεί οι Ευρωβουλευτές). Τα τελευταία 14 δευτερόλεπτα αποτελούν την "υπογραφή" του βίντεο, μόλις 49 δευτερόλεπτα διαρκεί η "αφήγηση".

Το βιντεάκι ξεκινά με ειδυλλιακές εικόνες: μέσα στο μπετόν της πόλης έρχεται ένα ...
ποτάμι, που φέρνει καθαρό νεράκι για να πίνουμε, πράσινα φυτά φυτρώνουν παντού για να έχουμε τρόφιμα, μια χιονισμένη κορυφή εμφανίζεται, για να αναπνέουμε κρύο καθαρό αέρα. Ακολουθούν τα απαραίτητα παιδάκια που παίζουν, όπως το κοριτσάκι της φωτογραφίας, ξανθό και γαλανομάτικο, τυπικό δείγμα της άριας φυλής, μη τυχόν και κάνουμε κανένα λάθος, για να μας θυμίζουν ότι τα παιδιά πρέπει "να μεγαλώσουν περιτριγυρισμένα απ' τη φύση".


Και ξαφνικά, εκεί στα 27 δευτερόλεπτα, να ο εργάτης, με τα politically correct γένια τριών ημερών, που ονειρεύεται να έχει ασφαλή δουλειά για το μέλλον, ατενίζοντας, τι άλλο, ανεμογεννήτριες, να ξεπροβάλλουν μαγικά στον ορίζοντα! Πράσινες κι αυτές φυσικά, το χρώμα της φύσης, το χρώμα της ελπίδας.
Πώς θα γίνει αυτό δυνατό; Οι πολιτικοί, που "έχουν τη δύναμη να παίρνουν τις αποφάσεις για τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο", μπορούν να σας εξασφαλίσουν αυτό το "σίγουρο" μέλλον, αν φυσικά ψηφίσετε "σωστά", "ευρωπαϊκά".

Και τώρα το ερώτημα του κουίζ : ποιος νομίζετε ότι ετοίμασε κι ανέβασε αυτό το βίντεο της αιολικής προπαγάνδας, με ξανθά και γαλανομάτικα παιδάκια; Ελάτε, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!


Δεν περνούν ωστόσο παρά μόνο οκτώ (8) δευτερόλεπτα, για να ξαναδείτε τον ίδιο εργάτη, να κοιτάζει ένα πύργο ψύξης και, τσουπ, να ‘τες πάλι οι ονειρεμένες πράσινες ανεμογεννήτριες να γεμίζουν το τοπίο ολόγυρα, περικυκλώνοντας τον πύργο ψύξης, που είναι, προφανώς, "ο κακός της υπόθεσης". Έχουμε φθάσει στα 35 δευτερόλεπτα, μας μιλάνε για τις Ευρωεκλογές, έχουμε δει δυο φορές τις ανεμογεννήτριες, αλλά δεν έχουμε δει ένα Φ/Β, ένα ηλιοτρόπιο, έτσι για αλλαγή παραστάσεων τουλάχιστον!

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! 

Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, μόλις έξι (6) δευτερόλεπτα αργότερα, έχουμε και τρίτη, στιγμιαία εμφάνιση των ανεμογεννητριών, πάντα με τον εργάτη να τις ατενίζει έκθαμβος, τη στιγμή ακριβώς που το βίντεο λέει ότι "αν εσείς νοιάζεστε, τότε και οι πολιτικοί θα νοιάζονται". Κι ακολουθεί αμέσως το βαθυστόχαστο μήνυμα: "Βεβαιωθείτε, πριν ψηφίσετε, ότι οι πολιτικοί που θα επιλέξετε νοιάζονται για εσάς και για το περιβάλλον"! 

Μην κάνετε λοιπόν κανένα λάθος μπροστά στην κάλπη: για να νοιάζονται(!), τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον, πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που θα μας βάλουν ανεμογεννήτριες και μ' αυτό τον τρόπο θα μας εξασφαλίσουν σίγουρο(!) μέλλον. Ευθεία επίθεση στο υποσυνείδητο του θεατή, τυπικό χαρακτηριστικό της προπαγάνδας. Μη σκέφτεστε και κουράζεστε, είναι όλα έτοιμα πριν από σας, για σας.

Για όσους ακόμα δυσκολεύονται να βρουν την απάντηση στο κουίζ, έχουμε πιο κάτω μια τελευταία φωτογραφία, ώστε "να το πάρει το ποτάμι". Όχι, μη μπερδεύεστε, δεν είναι το δικό μας "Ποτάμι", είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα MKO, που εμπορεύεται το (τα) πάντα. Σας το έχουμε ξαναπεί άλλωστε: όταν ακούτε να σας "πουλάνε" ευγενικές προθέσεις, κρύψτε το πορτοφόλι σας!

Το βίντεο το είδαμε να έχει ανεβεί με υπότιτλους σε 9 "ευρωπαϊκές" γλώσσες, (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά,  σλοβενικά), αλλά όχι σε ελληνικά. Ίσως η ΜΚΟ δεν μας θέλει πια στην Ευρώπη, ίσως αυτή είναι η άποψή τους για το ποιες χώρες πρέπει να ψηφίζουν στις Ευρωεκλογές (λείπουν πολλές ακόμα γλώσσες, σουηδικά, φινλανδικά, τσέχικα, ουγγρικά, πολωνικά, βαλτικών χωρών), ίσως αγνοούν επιδεικτικά το ελληνικό τμήμα, ίσως το ελληνικό τμήμα δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει και τους ελληνικούς υπότιτλους, λίγο ενδιαφέρει: στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την τσέπη μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίζουμε για να απαλλαγούμε από το σάπιο πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και θέλει να χρεώσει μέχρι και τα εγγόνια μας. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα ...

19 σχόλια:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=7r1InBueKJA
    Και μια άλλη άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις μαλακίες που υιοθέτησε η "αριστερά"-σοσιαλδημοκρατία, τα ευρωπαϊκά κόμματα που μετεξελίχθηκαν από πρώην κομμουνιστικά σε σοσιαλιστικοαριστερα, γιουροπίαν λεφτ ... πες τα όπως θέλεις, μετά το '90 ανέβηκαν οι ευρωσκεπτικιστές τύπου Φάραντζ, ή Μαρί Λεπέν που κατά βάση είναι τυπικοί ακροδεξιοί που απευθύνονται στο θυμικό μας και στο μίσος μας για το μόρφωμα της ΕΕ.
      (δες και τις υπόλοιπες θέσεις του Φάραντζ, για την οικονομία, την μετανάστευση εντός ΕΕ, για την αναπτυξη κλπ)
      Αλλά δεν είναι αυτοί η λύση ...

      Διαγραφή
    2. "¨Οι μαλακίες που υιοθέτησε η "αριστερά" σοσιαλδημοκρατία, κλπ" δεν είναι άλλες από την Agenta 2010 του SPD, που μεταφέρθηκε κι αυτή άκριτα παντού, όπως ο EEG. Η απορύθμιση της αγοράς εργασίας που έγινε τη δεκαετία το 2000 δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Στην Ελλάδα το είπαμε "εκσυγχρονισμό". Και καταλήξαμε με εταιρείες που νοικιάζουν εργαζόμενους, μια "εκσυγχρονισμένη" μορφή δουλείας του 21ου αιώνα. Δεν ακούω κανέναν στην Ευρώπη, ούτε "αριστερούς" ούτε ευρωσκεπτικιστές να μιλούν γι' αυτό.

      Διαγραφή
    3. Κορόιδα είναι οι εντός εισαγωγικών αριστεροί για να μιλήσουν; Όπως ακριβώς έχουν ξεχάσει το Μάαστριχτ!
      Κάποιοι όμως έχουν ξεσκιστεί.
      (μη με φουρκίζετε μεσημεριάτικα ...)

      Διαγραφή
    4. Δίπλα στό Μάαστριχτ βάλτε Λισσαβώνα,Δουβλίνο1,Δουβλίνο2. Καί νά θέλει σήμερα νά αλλάξει κατι η κυβέρνηση οι συνέταιροι μας θά μάς δείχνουν τίς υπογραφές μας πού υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ. Καί δέν γνωρίζω αν καί ο Σύριζα είχε υπογράψει.Ολα αυτά πού συμβαίνουν σήμερα μέ τήν ενέργεια,τήν ιδιωτικοποίηση ( ξεπούλημα) τής ΔΕΗ,τού νερού,πώληση τής ΕΔΥΑΘ καί ολων τών πόρων τήςχώρας μας υπάρχουν στήν συνθήκη τής Λισσαβώνας.Να αναφερθεί οτι η συνθήκη αποτελείτο από 8500 χιλιάδες σελίδες.Πιστεύει κανείς οτι τήν εχει διαβάσει κανένας βουλευτής εκείνης τής περιόδου.Η Ευρώπη τών εθνών σήμερα κατέληξε νά είναι Ευρώπη τών τραπεζιτών.Ο κ. Ζουράρις σέ τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε οτι σέ όλες οι επιτροπές τής Ε.Ε εχουν τοποθετηθεί ανθρωποι τών τραπεζητών καί τών αγορών οι οποίοι εισηγούνται καί προτείνουν θέσεις πού εκφράζουν τά συμφέροντα τών αφεντικών τους καί η κομισιόν εφαρμόζει πιστά.
      Ολι Ρέν καί Μπαρόζο είναι τά φερέφωνά τους.

      Διαγραφή
  2. Ψόφος και σφαή στους κάθε λογής πολιτικούς απατεώνες και στους εντολείς τους!
    (σφαή: Η σφαγή στα κυκλαδίτικα, η κατάρα ήταν της κυκλαδίτισσας γιαγιάς μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βέβαια δεν είναι η λύση ο Farage, η Lepen και όλοι οι σχετικοί. Όπως δεν είναι λύση και οι ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Ελιά (όλοι οι δήθεν...). Και αυτό δικαιώνει την τοποθέτηση του Archaeos Pteryx στο fb:
    Archaeos Pteryx
    15 hrs ·
    Μου έχει πει κατ' επανάληψι η Avegiousouroum Boubou ότι είμαι "μπερδεμένος πολιτικά". Φυσικά και είμαι μπερδεμμένος. Σίγουρα είμαι μπερδεμένος κομματικά. Αφού τα κόμματα δεν είναι μονοσήμαντα, αλλά συνοθυλεύματα τοπικών και ξένων συμφερόντων φτιαγμένα για μπέρδεμα. Δεν υπάρχει μία ΝΔ. Ούτε (προφανώς) ένα ΠΑΣΟΚ, ούτε ξέρουμε ποιά Ελιά και ποια Χαβούζα είναι τίνος και με ποιον σκοπό. Ούτε καν μία Χρυσή Αυγή, νομίζω, και σίγουρα δεν είναι ένας ο Σύριζας... Ούτε είναι σαφές ότι είναι μία η "Δύση" και ποιοί είναι (πλέον) με την "Ανατολή". Ούτε ξέρω εάν προτιμώ τον καθοδηγούμενο ευρωσκεπτικισμό από την (ενστικτώδη) ευρωάρνηση, ή εάν είμαι του Γαλλικού ή του Γερμανικού κόμματος. Ούτε καν ξέρω εάν βλέπω προσωπικούς τυχοδιωκτισμούς ή ξένους δάκτυλους... Αυτό που ξέρω ότι είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία και εν πολλοις μη ανατρεψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο έρχεται η ώρα της επιλογής: ή επιλέγεις κάποιο απ' τα κόμματα που υπάρχουν ή τα μαζεύεις και φεύγεις γι' άλλη γη, γι' άλλα μέρη. Θα γυρίσεις όλο τον κόσμο ψάχνοντας αυτό που θες, δεν θα το βρεις πουθενά και πάλι εδώ θα γυρίσεις. Οπότε, επιλέγεις απ' αυτά που είναι διαθέσιμα.
      Στην παρούσα χρονική στιγμή έχει περισσότερη σημασία να φύγει η σαπίλα που μας χρεοκόπησε σε καιρό ειρήνης. Αποχή και λευκό συντηρούν τη σαπίλα.

      Διαγραφή
    2. “Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί σε αποχή στις ευρωεκλογές. Και επειδή θα έχει όπως πάντα 40% αποχή εγώ αν ήμουν μ-λ την επόμενη μέρα θα έλεγα ότι ο λαός μίλησε”.
      (τουϊτερικόν και θαρρώ, ότι δεν έχει άδικο)

      Διαγραφή
    3. Σαφώς και έχει άδικο. Τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί που συμμετέχουν. Αν απέχουν 10 εκατ. Έλληνες και συμμετέχουν 1000, αυτοί οι 1000 είναι που θα πάρουν τις αποφάσεις. "Ο λαός θα έχει μιλήσει", αλλά θα κάτσει στην πάντα. Όσο υπάρχει αυτό το καθεστώς, το παιχνίδι έτσι παίζεται. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσουν οι κανόνες, αλλά αυτοί είναι, δεν αλλάζουν. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο απ' το να νικάς κάποιον με τους δικούς του κανόνες.

      Διαγραφή
    4. Δες το όμως απ' την ανάποδη. :-) Είναι η "γραμμή άμυνας" όλων των απολιτίκ, όλων αυτών που δεν ενοχλούνται, όλων αυτών που θα πάνε για καφέ την Κυριακή, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να περάσουν απ' το εκλογικό τμήμα.

      Αν λοιπόν κάποιοι στη Γιουροβίζιον ψηφίσαν χθες την Αυστρία με 0,61 ευρώ/sms, τρέμω στην ιδέα του τι θα ψηφίσουν στις εκλογές που είναι και δωρεάν.

      Διαγραφή
    5. Αν ψηφίσουν, αλλά δεν ψηφίσουν ΝΔ, Ελιά, άκυρο ή λευκό, η ψήφος τους είναι πολύτιμη, ενάντια στο σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης : τους ρίχνει τα ποσοστά. Μια καλή ιδέα π.χ. για τους απολιτίκ είναι το "Παναθηναϊκό Κίνημα". Αλλά πόσοι απολιτίκ είναι Παναθηναϊκοί;

      Διαγραφή
    6. Θεωρείς ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΟΤΑΜΙ ας πούμε θα βοηθήσουν να βγει από τη χρεοκοπία η χώρα! Το "απολιτίκ" δεν με εκφράζει, αλλά "Το Παναθηναϊκό Κίνημα" μου φαίνεται καλύτερη επιλογή, απλά για να αποτυπωθεί η μείωση (μακάρι και καταβαράθρωση) ποσοτών.

      Διαγραφή
  4. Επίκουρος: Λάθε βιώσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόλυτη χαρά της κάθε κυβερνητικής κλίκας.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αλλά σκέψου ότι μ' αυτή την επιλογή, κάνεις κακό στους υπόλοιπους.
      Πλέον, δεν χωρούν ηθικολογίες στην κοινωνία μας, γιατί ακόμα και εδώ να πας, κάτι θα σε κατατρέχει και θα σε ορίζει.

      Διαγραφή
    3. Έχω βαρεθεί το μη χείρον βέλτιστον! Απλά συντηρείται το σάπιο (λιγότερο ή περισσότερο!)

      Διαγραφή
    4. Και γω Klara έχω βαρεθεί ακόμα και το πετσί μου (που λέει ο λόγος!) αλλά δεν θέλω να το βάλω κάτω.
      Κάποτε κυκλοφορούσα με μια φωτογραφική στην τσάντα και στο χέρι μου μέρα-νύχτα, τώρα ντρέπομαι να κάνω κλικ.
      Ε, όχι φτάνει πια!

      Διαγραφή
    5. Ή τα παρατάς και συμβιβάζεσαι στην καθημερινότητα ή ο αγώνας γίνεται καθημερινότητα.

      Διαγραφή