Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πόσο ανθρωπογενές CO2 είχε η ατμόσφαιρα στη Γερμανία το 1000μ.Χ.;

Το CO2 στην ατμόσφαιρα αυξάνεται : το όριο "ασφαλείας" (όπως λέμε "ζώνη ασφαλείας" προφανώς) είναι στα 350ppm κι έχουμε φτάσει στα 395. Μετανοείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε, θα λιώσουν οι πάγοι,  έρχονται σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, θα στεγνώσουν τα ποτάμια, θα βγουν τα ψάρια στη στεριά, ο Δούναβις κι ο Ρήνος θα γίνουν βατοί με τα πόδια, τα σπαρτά θα ξεραθούν.
Για μια στιγμή όμως : μήπως αυτά
έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν, σε μια εποχή που δεν υπήρχε βιομηχανία πουθενά;  Αλήθεια, πόσο ανθρωπογενές CO2 είχε η ατμόσφαιρα στο Βυζάντιο, το 738 μ.Χ.; Πόσο  ανθρωπογενές CO2 είχε η ατμόσφαιρα στη Γερμανία το 1000μ.Χ.; Μας το αποκαλύπτει η ιστορική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ σε φύλλο του 1900 (!)
Το γράψαμε στην πρώτη ανάρτηση αυτού του ιστολόγιου : τα λεφτά στην ενέργεια είναι πολλά, όποιος ελέγχει την ενέργεια σήμερα ουσιαστικά ελέγχει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Το επιστημονικά γελοίο πιο πάνω γράφημα, που δείχνει τη μεταβολή του CO2 από το 1958, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι με τη στατιστική μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιον πανεύκολα, απομονώνοντας κάτι και προσαρμόζοντάς το στις επιδιώξεις σου. Και το χειρότερο είναι όταν αυτό γίνεται με κρατική χρηματοδότηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου