Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Απ' το 6 μέχρι το ...; Τα είδαν όλα στην Ελλάδα οι Αμερικανοί, κι όχι μόνο αυτοί!


Σήμερα κάνουμε ένα διάλειμμα από κάρβουνα, ΑΠΕ και κλιματική αλλαγή, για να δούμε την επικαιρότητα: το ιστολόγιο σας προσφέρει 3 πρωτότυπα διαγράμματα για την πορεία ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ, διαγράμματα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Δυο στροφές πριν το τέλος της 1ης φάσης της Ευρωλίγκας είναι μάλλον βέβαιο πως θα έχουμε μια ομάδα στην οκτάδα και υπό προϋποθέσεις θα έχουμε και δεύτερη. Μέχρι την 20ή αγωνιστική η μια ομάδα ήταν περίπου βέβαιο πως θα ήταν ο ΟΣΦΠ, που για 11 συνεχόμενες αγωνιστικές ήταν στη 5η θέση, ωστόσο στις 10/2, από ιστότοπο του ομίλου D(imitris) P(aul) G(iannakopoulos) Media ακούσαμε τον Πρίντεζη να λέει πως "αγόρια, δεν υπάρχει σάλιο" και "λογικά δεν κατεβαίνω με τη Κίμκι". Αυτά συνέβαιναν πριν τη 19η αγωνιστική της 17/1, τελικά ο Πρίντεζης κατέβηκε, ο ΟΣΦΠ κέρδισε την Κίμκι, αλλά απ' το αμέσως επόμενο παιχνίδι ξεκίνησε αγωνιστική κατρακύλα (2 νίκες-7 ήττες), όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Μάλιστα στις 13/2, ανάμεσα στην 22η και την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα κι ενώ είναι εμφανές πως είχε πάρει την κάτω βόλτα, χάνοντας καθαρά (40-25) στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΟΣΦΠ έφυγε απ' το γήπεδο!

Μετά τη συντριβή απ' τη Γκραν Κανάρια στις 21/3, ο επόμενος αγώνας με τη Ζαλγκίρις αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στην οκτάδα. Με 14-14 τώρα και ...
άλλες δυο νίκες φθάνει στο 16-14 και φυσιολογικά προλαβαίνει να είναι στην οκτάδα (σε τριπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια & ΠΑΟ ακόμα και 6ος), καθώς η Ολύμπια, (που με 14-14 είναι τώρα στην 8η θέση αφού έχει κερδίσει δυο φορές τον ΟΣΦΠ και υπερτερεί σε ισοβαθμία), έχασε καθαρά απ' τον ΠΑΟ σε ματς-τελικό και πλέον καλείται να κερδίσει τη Φενέρ Μπαχτσέ εντός και την ΕφΕς εκτός έδρας. Δύσκολο να κάνει δυο στα δυο και να φθάσει στο 16-14, αλλά όχι αδύνατο. Ωστόσο, ακόμα κι αν ο ΟΣΦΠ χάσει απ' τη Ζαλγκίρις, που έχει ξανακάνει "ζημιές" μέσα στον Πειραιά, θα έχει μια τελευταία ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική, εφόσον κερδίσει στον Πειραιά την ουραγό Νταρουσάφακα και η Ολύμπια κάνει δυο ήττες. Το πρόβλημα πάντως είναι η αγωνιστική εικόνα του ΟΣΦΠ, που πλέον δεν πείθει.

Επιπλέον, οι δυο απ' τις τρεις αμέσως επόμενες ομάδες, (Ζαλγκίρις, Μακάμπι), είναι μάλλον απίθανο (αλλά όχι αδύνατο, ιδίως η Ζαλγκίρις) να κάνουν 2 νίκες τις 2 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ η 3η Μπάγερν μπορεί να κάνει 2 νίκες, αλλά έχει χάσει δυο φορές απ' τον ΟΣΦΠ και θα υστερεί στην ισοβαθμία, οπότε φυσιολογικά ο ΟΣΦΠ θα είναι στην οκτάδα. Τα παιχνίδια πάντως κερδίζονται στο γήπεδο, όχι στα προγνωστικά, ιδίως αν την τελευταία αγωνιστική η Ρεάλ αντιμετωπίσει στη Μαδρίτη τη Ζαλγκίρις με την ίδια χαλαρότητα που έχασε στις 22/3 απ' τη Μπασκόνια: η "ξεκούραση" Ταβάρες, Ρέγιες και Καμπάτσο και το 0 στα 8 τρίποντα του Γιούλ έδειξαν πως οι Ισπανοί θα ήταν ιδιαιτέρως ευτυχείς να μην έχουν τις Ελληνικές ομάδες στη συνέχεια. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Ακριβώς αντίθετη πορεία ακολουθεί ο έτερος εκπρόσωπός μας στην Ευρωλίγκα, ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης ΠΑΟ. Όπως βλέπουμε στο δικό του διάγραμμα, μετά την καθοδική πορεία απ' τα μισά του 1ου γύρου άλλαξε προπονητή, ξαφνικά βάζει πάνω από 90 πόντους όταν κερδίζει, πήρε τα εντός έδρας παιχνίδια με δύσκολους αντιπάλους και μετά την ήττα απ' τη Φενέρ Μπαχτσέ έκανε 6 συνεχόμενες νίκες, εξασφαλίζοντας μια θέση στην οκτάδα, (θα είναι από 6ος έως 8ος). Οι εκτός έδρας νίκες στην ΤΣΣΚΑ και την Ολύμπια έδειξαν πως πλέον έχει τη δυναμική για να ονειρεύεται την τελική τετράδα, καθώς το πιο πιθανό είναι στα playoff να συναντήσει την ΤΣΣΚΑ, που την κέρδισε δυο φορές.

Έχοντας φθάσει σε 15-13 και με τα τελευταία δυο παιχνίδια εντός, (Ρεάλ, Μπούντουτσνοστ), μπορεί να φθάσει στο 17-13, αλλά και με 16-14 περνά, ενώ υπό κάποιες προϋποθέσεις ακόμα και με 15-15. Τα σενάρια ισοβαθμιών τόσο για ΠΑΟ όσο και ΟΣΦΠ είναι ατελείωτα, καθώς εμπλέκονται οι επτά (7) ομάδες από την 6η μέχρι τη 12η θέση:   
  6. Μπασκόνια     15-13 (Εφές εντός, ΤΣΣΚΑ εκτός) 
  7. Παναθηναϊκός 15-13 (Ρεάλ εντός, Μπούντουτσνοστ εντός)
  8. Ολύμπια          14-14 (Φενέρ εντός, Εφές εκτός)
  9. Ολυμπιακός     14-14 (Ζαλγκίρις εντός, Νταρουσάφακα εντός)
10. Ζαλγκίρις         13-15 (Ολυμπιακός εκτός, Ρεάλ εκτός)
11. Μακάμπι          13-15 (Γκραν Κανάρια εντός, Φενέρ εκτός)
12. Μπάγερν       13-15 (Νταρουσάφακα εκτός, Γκραν Κανάρια εντός).


Σε αντίθεση με τη διοίκηση που "δεν έχει σάλιο", ο DPG έβαλε το χέρι στην τσέπη κι έφερε προπονητή-θρύλο των ΗΠΑ, που αφήνει ήδη το δικό του στίγμα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο συγκριτικό διάγραμμα αποτυπώνεται η ακριβώς αντίθετη πορεία των δυο ομάδων στο τελευταίο 1/3 της κανονικής διάρκειας, εκεί που η μια ομάδα κατάφερε "να σώσει την παρτίδα" κι η άλλη είναι έτοιμη "να χύσει την καρδάρα με το γάλα".

Και οι δυο ομάδες έχουν Αμερικανούς προπονητές (και αρκετούς παίκτες), που πρόλαβαν να τα δουν όλα: απ' την αποθέωση για την καλή πορεία της ομάδας, τα γεμάτα γήπεδα, τις ομορφιές της πατρίδας μας και τα ταξιδάκια ανά την Ευρώπη, μέχρι τη μουρμούρα για τις ήττες, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα δίχτυα στα γήπεδα για τα επεισόδια των οπαδών, ακόμα και εντολή διοίκησης για αποχώρηση στο ημίχρονο.

Σε κάθε περίπτωση να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις δυο ομάδες μας, καθώς οι επιτυχίες τους τραβούν την προσοχή των νέων παιδιών και τα φέρνουν στις μπασκέτες και τα γήπεδα, κρατώντας τα κάποιες ώρες μακριά απ' τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και τις κακές επιρροές, απ’ αυτούς που οργανώνουν μαθητικές διαδηλώσεις για τη "σωτηρία του πλανήτη" ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει σάλιο; Μήπως είναι... λιγνιτική μονάδα ο Πρίντεζης; Επίσης, επειδή δεν μπόρεσα να βρω κάτι για το θέμα στο ιστολόγιο, υπάρχει κάπου ανάλυσή σας τι ακριβώς συνέβη τον Δεκέμβριο 2016- Ιανουάριο 2017 με την έλλειψη φυσικού αερίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDAS_DSS/AnaptixiSistimatos/Meleti_eparkeias_2017_2027.pdf

    σελ. 59: "οι ΑΠΕ είχαν µηδενική συµβολή", "η συγκεκριµένη κρίση ήταν θέµα βραχυπρόθεσµης ασφάλειας
    τροφοδότησης (security of supply) και όχι επάρκειας ισχύος". Βγάλτε εκτός τον ΑΗΣ Καρδιάς και θα έχετε και την έλλειψη ισχύος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή