Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

4 νεογέννητα κουτάβια αξίζουν περισσότερο από 10 εκατομμύρια Έλληνες;


Σύμφωνα με είδηση που αναπαράγεται από αρκετούς δικτυακούς τόπους, 120.000€ διοικητικό πρόστιμο βεβαιώθηκε σε πολίτη που πέταξε σε κάδο 4 νεογέννητα κουταβάκια, 30 χιλ. ευρώ το κεφάλι, επειδή "έτσι προβλέπει ο νόμος". Την πρωτοβουλία της καταγγελίας φέρεται να είχε  Φιλοζωικός Όμιλος και σύμφωνα με όσα αναφέρονται έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 

Αν λοιπόν πετάξει κανείς νεογέννητα κουταβάκια στον κάδο επιβάλλεται εξοντωτικό πρόστιμο, επειδή "έτσι προβλέπει ο νόμος", αλλά αν κάποιος Φιλοζωικός Όμιλος στειρώσει μερικούς σκύλους και προκαλέσει συστηματική γενοκτονία -μέσω της πλήρους αδυναμίας αναπαραγωγής- τότε επιβραβεύεται κιόλας απ' την Πολιτεία με επιδότηση. Μήπως κάπου έχει χαθεί το μέτρο κι η λογική σ' αυτή τη χώρα;

Μιλάμε για την ίδια χώρα που οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης, πετώντας στο περιθώριο 10 εκατομμύρια Έλληνες, οδηγώντας μερικές χιλιάδες στην αυτοκτονία, εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση για επιβίωση και πάνω από ένα εκατομμύριο στην ανεργία. Κανένα διοικητικό πρόστιμο δεν επιβλήθηκε σε κανέναν για τη χρεοκοπία, κανείς δεν παραπέμφθηκε σε δίκη, καμιά διοικητική ή δικαστική αρχή δεν ενόχλησε κάποιον.  Επειδή "έτσι προβλέπει ο νόμος" και το Σύνταγμα στα χρόνια των μνημονίων κατάντησε κουρελόχαρτο.

Ε, κάπως έτσι υπονομεύεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα σ' αυτή τη χώρα κι έπειτα εμφανίζονται στους ...
δρόμους συνθήματα "Η Δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους" η "Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον". Κάποτε υπήρχαν πολίτες που θεωρούσαν τη 17 Νοέμβρη περίπου κάτι σαν αντιστασιακή οργάνωση, τώρα τα "καθώς πρέπει" κόμματα και μίντια "πέφτουν απ' τα σύννεφα" όταν ανακαλύπτουν πως η αδικία τροφοδοτεί το ακραίο πολιτικό φάσμα; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Το τελευταίο διάστημα μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές διαφημίσεις ενάντια στην υποτιθέμενη κακοποίηση των ζώων, οι οποίες υπογράφονται από διάφορες ζωοφιλικές οργανώσεις: ποιος χρηματοδοτεί όλη αυτή την ξαφνική ζωοφιλία; Και αν τα λεφτά προέρχονται από κρατική ενίσχυση, μήπως θα έπρεπε να προταχθεί η πάταξη της ανεργίας κι όχι η υποτιθέμενη κακοποίηση των ζώων; Για την υποτιθέμενη κακοποίηση των ζώων ρέει το χρήμα άφθονο: πότε επιτέλους θα δούμε να ρέει το χρήμα άφθονο για να σταματήσει η κακοποίηση των ανθρώπων;

Την ίδια στιγμή "ο νόμος λέει" πως πρέπει όλα τα "ζώα συντροφιάς", δηλαδή πρακτικά μόνο οι σκύλοι κι όχι π.χ. οι πύθωνες και οι κροκόδειλοι, όχι απλά να εμβολιάζονται, αλλά και να τσιπάρονται. Στον επόμενο τόνο τι άραγε θ' ακολουθήσει; Αφού πρώτα θα μας έχουν συνηθίσει για κάποια χρόνια στο τσιπάρισμα των σκύλων, θα περάσουν νόμο για το τσιπάρισμα των παιδιών στο μαιευτήριο; Και θα πρέπει να συμμορφωθούμε, επειδή "έτσι προβλέπει ο νόμος"; Ε, δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά! 

(Τις εικόνες είδα στο Γαργαλιάνοι News.)
 
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.
 

4 σχόλια:

  1. Καλύτερα να περιοριστείς σε σχολιασμό θεμάτων ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπλογκ είναι καλό για θέματα ενέργειας, για ζητήματα όπως πως για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απαραίτητος ο λιγνίτης, πως τα δικαιώματα ρύπων αυξάνουν τεχνητά την τιμή του προς όφελος άλλων πηγών ενέργειας κλπ.

      Η συγκεκριμένη αντι-ζωοφιλική ανάρτηση ήταν απλά απωθητική και γεμάτη από πλάνες: καλούμαστε να λυπηθούμε τον υπάνθρωπο που πέταξε τα κουτάβια γιατί το πρόστιμο ήταν μεγάλο, η στείρωση είναι κακή γιατί λύνει προβλήματα όπως το διαρκές θέμα των αδέσποτων, καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε ποινικές ευθύνες άρα να μην αντιμετωπίζουν κι αυτοί που βασανίζουν ζώα, οι δράσεις κατά της ανεργίας είναι ανεπαρκείς άρα να μην δίνεται κρατική βοήθεια πουθενά αλλού (τα ποσά βέβαια που θα απαιτούνταν για να μειωθεί η ανεργία απ' το 20% σε "λογικά" επίπεδα δε μπορούν να συγκριθούν με την επιδότηση ενός τηλεοπτικό σποτ, χωρίς να ξέρουμε κιόλας αν το εν λόγω σποτ έχει επιδοτηθεί, και σε κάθε περίπτωση τα χρήματα διαχέονται στην υπόλοιπη οικονομία, δεν τα παίρνουν όσοι επιδοτούνται για να τα βάζουν στο σεντούκι), και το κερασάκι στην τούρτα, αφού τσιπάρονται τα κατοικίδια (κάτι που δεν εφαρμόζεται παρά από ελάχιστους βέβαια) είναι θέμα χρόνου να τσιπάρονται οι άνθρωποι και να πάμε στο 1984 του 'Οργουελ (το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν σχόλιο για τη Σοβιετική 'Ενωση).

      Διαγραφή
    2. 1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το ιστολόγιο.
      2. Η ανάρτηση δεν ήταν αντι-ζωοφιλική, το αντίθετο. Ήταν αντι-ζωοεμπορική.
      3. Δεν υπάρχει ένα μόνο σποτ, το τελευταίο διάστημα υπάρχει καταιγισμός σε ραδιόφωνα και κανάλια από διαφορετικές ζωο-εμπορικές (κι όχι ζωοφιλικές) οργανώσεις.
      4. Τα ζώα είναι έμβιοι οργανισμοί, πρέπει να τα δεχόμαστε όπως είναι. Διαφορετικά, υπάρχουν και τα λούτρινα.
      5. Για το τσιπάρισμα έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα. 300€ το κεφάλι, στις εποχές των μνημονίων, όχι το 2007.
      6. Οι πολιτικές που μας έρχονται απ’ την ΕΕ θυμίζουν όλο και περισσότερο τη συγκεντρωτική και αυταρχική Σοβιετική Ένωση, π.χ. http://greeklignite.blogspot.com/2018/02/blog-post_5.html.

      Διαγραφή