Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

"Ζέστη στην Ανταρκτική" ή συστηματική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης απ' τα "ορφανά" της κλιματικής απάτης;

Η εκλογή του Τραμπ έχει φέρει μεγάλη ταραχή στο κλιματικό λόμπυ, που περιμένει με αγωνία να δει την απόσταση που θα χωρίζει τα λόγια από τις πράξεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Μέχρι ν' αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του Τραμπ, -ακόμα οι Υπουργοί περνούν από ακροάσεις-, θα βλέπουμε πολλά "ωραία" στο διεθνή κι εγχώριο τύπο, γι' αυτό και η προηγούμενη ανάρτηση τελείωνε με την παράγραφο πως "Ίσως λοιπόν μια πρώτη "τουφεκιά στον αέρα" να ήταν o βαρύγδουπος τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε διεθνώς -και στην Ελλάδα- μια ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας απ' τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), για "νέο ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική", ένας τρόπος που απευθύνεται σε "πολίτες-πρόβατα" κι όχι σε κριτικά σκεπτόμενους." Στην πρώτη εικόνα βλέπετε το πώς παρουσιάστηκε το θέμα στο Reuters, με ένα τρόπο εντελώς πανομοιότυπο με την παρουσίαση στο CNBC και ανάρτηση με διαφορά ενός (1) λεπτού. Στη δεύτερη, το πώς παρουσιάστηκε στο in.gr, του γνωστού και μη εξαιρετέου ΔΟΛ. Σήμερα λοιπόν θα δούμε γιατί η "είδηση" είναι στην πραγματικότητα "πέτσινη".

Πρώτα απ' όλα η ανακοίνωση του WMO ξεκινά με τη ρητή αναφορά πως "The highest temperature for the “Antarctica Region” (defined by the WMO and United Nations as all land and ice south of 60°S) of 19.8 degrees Celsius (67.6 degrees Fahrenheit) was observed on 30 January 1982 at Signy Research Station, Borge Bay on Signy Island. - Η υψηλότερη θερμοκρασία για τη ζώνη της Ανταρκτικής, που ορίζεται ως όλη η ξηρά κι ο πάγος νότια των 60ο νότιο γεωγραφικό πλάτος, ήταν 19,8οC και παρατηρήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1982 στον ερευνητικό σταθμό Signy, στο νησί Signy του κόλπου Borge". Αν θα προσέξετε το δημοσίευμα του Reuters, η συγκεκριμένη αναφορά έχει μεταφερθεί ύπουλα προς το τέλος, προκειμένου να έλθει στην αρχή η "είδηση" για "ρεκόρ θερμοκρασίας στη χερσόνησο της Ανταρκτικής". Φυσικά το Reuters δεν κάνει τον κόπο να ενημερώσει για το τι είναι η χερσόνησος της Ανταρκτικής, φροντίζει μόνο να δείξει πιγκουίνους πάνω σε κομμάτι πάγου που υποτίθεται ότι λιώνει. Η απόλυτη γελοιότητα είναι ότι η εικόνα με τους πιγκουίνους είναι ευρύτατης χρήσης, αν ψάξετε για παρόμοιες εικόνες με το Google Images θα βρείτε πως έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια εικόνα ακόμα και για είδηση πως επιστήμονες κατέγραψαν τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ανταρκτική!

Αν θα προσέξετε τώρα το δημοσίευμα του in.gr, δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά τη συγκεκριμένη αναφορά, παρόλο που υπάρχει σύνδεσμος προς την ανακοίνωση του WMO. Φαίνεται πως το 1982, η χρονιά που ...
σημειώθηκε η πραγματικά υψηλότερη θερμοκρασία, είναι πολύ μακρινό και πολύ άβολο για να υποστηρίξει την απάτη της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής κι απ' το 1982 και μετά οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 είναι πολύ περισσότερες, το 56% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών CO2 είναι απ' το 1979 και μετά!


Το "νέο ρεκόρ ζέστης", με 17,5οC έναντι 19,8oC πιο πάνω, αφορά την Ανταρκτική "ήπειρο", που ορίζεται ως η ξηρά με τα κοντινά νησιά και σημειώθηκε στη βάση Εσπεράντζα της Αργεντινής, στο βορειότατο άκρο της ζώνης της Ανταρκτικής και σε γεωγραφικό πλάτος μόλις 63,4 μοίρες. Στην πιο πάνω εικόνα βλέπουμε τι είναι στην πραγματικότητα η χερσόνησος της Ανταρκτικής. Πρόκειται για μέτρηση που έγινε το Μάρτιο 2015 και χρειάστηκε μια διετία για να "επικυρωθεί" απ' τον WMO. 

Υπάρχει ωστόσο και 3η αναφορά του WMO σε "ρεκόρ ζέστης", για τη ζώνη με υψόμετρο πάνω από 2500 μέτρα, αλλά κι αυτή η αναφορά είναι εντελώς "άβολη", καθώς σημειώθηκε την πολύ μακρινή 28η Δεκέμβρη 1989. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Ωστόσο δεν είναι μόνο τα διεθνή ΜΜΕ που αλλοίωσαν κατά το δοκούν την ανακοίνωση του WMO, υπάρχει και το Goddard Institute for Space Studies της NASA, που δείτε πιο πάνω πώς παρουσιάζει τις ετήσιες μέσες μετρήσεις της βάσης Εσπεράντζα: είναι ευδιάκριτη μια συνεχής σαφής ανοδική τάση απ' το 1945 μέχρι το 2017, την ώρα που είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της NASA το 2015, οι πάγοι της Ανταρκτικής αυξάνονται! Είναι άλλο ένα απ' τα πολλά παράδοξα, η "υπερθέρμανση" φέρνει μαζί της περισσότερο πάγο! 

Αν τώρα προσέξετε στο κάτω αριστερά μέρος της εικόνας, θα δείτε πως υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσει κανείς τα μηνιαία δεδομένα θερμοκρασιών. Τα κατέβασα, τα έβαλα στο Excel και, ώ του θαύματος, προέκυψε το πιο κάτω διάγραμμα:


Πού είναι η "υπερθέρμανση", οέοοο; Μια περιοχή σχετικά υψηλών τιμών τελειώνει το 2011 κι από τότε μέχρι σήμερα οι μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες είναι στα επίπεδα των δεκαετιών του 1950 και 1960. Μάλιστα, η 2η χαμηλότερη θερμοκρασία απ' τον Ιανουάριο 1945 σημειώθηκε το Μάιο 2007! Κι αυτά όταν, το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε, το 56% όλων των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 έγιναν απ' το 1979 και μετά και πάνω απ' το 37% των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 είναι απ' το 1998 μέχρι το 2016. Πού ακριβώς είναι η επίδραση του ανθρωπογενούς CO2 στο διάγραμμα των θερμοκρασιών; Γιατί αυτή η εμμονή, να μας πείσουν σώνει και καλά τα εντελώς αναξιόπιστα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης πως υπάρχει "υπερθέρμανση", όταν έχουμε περάσει έναν καταπαγωμένο χειμώνα, με λίμνες και ποτάμια να παγώνουν ξανά και ξανά, όταν έχουμε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μας για θέρμανση, όταν οι πολίτες βυθίζονται καθημερινά σε ενεργειακή φτώχεια; Και γιατί φροντίζουν να ξεχνούν πως μόλις το 2010 στην Ανταρκτική σημειώθηκε η απόλυτα χαμηλότερη θερμοκρασία στα καταγραμμένα χρονικά, ασφαλώς λόγω της μεγάλης "υπερθέρμανσης";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου