Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πρώτες σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει ρότα στο καράβι της κλιματικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Τον περασμένο Ιούλιο είχαμε υποστεί ένα "πραγματικό βομβαρδισμό" από κλιματο-τρομοκρατικές ανακοινώσεις : "14 συνεχόμενοι μήνες θερμοκρασιών ρεκόρ", "Πρωτοφανείς καύσωνες, που θα γίνουν ο κανόνας τις επόμενες δεκαετίες", "μείωση ρεκόρ του Αρκτικού πάγου το 2016" ήταν μερικές μόνο απ' τις ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, που οδήγησαν στο συλλογισμό πως πιθανά το 2016 θα είναι το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας. Ο λόγος ήταν πως σε λιγότερο από 4 μήνες θα είχαμε προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ και για πρώτη φορά ο ένας απ' τους δυο υποψήφιους εμφανιζόταν ως εντελώς αυτόνομος απ' το κλιματικό λόμπυ, που προωθεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση με πρόσχημα το κλίμα.

Οι εκλογές έγιναν, οι στημένες δημοσκοπήσεις υπέστησαν άλλη μια πανωλεθρία μετά τις ανάλογες για το Brexit κι απ' τις 20 Ιανουαρίου 2017 ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία του πιο ισχυρού κράτους του πλανήτη. Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε ο Ρεξ Τίλερσον, πρώην διευθύνων της Exxon-Mobil, ενώ επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ανέλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας της Οκλαχόμα Σκοτ Προύιτ, απ' τους μεγάλους αντιπάλους της κλιματικής πολιτικής Ομπάμα. Η διαδικασία ανάληψης της διακυβέρνησης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς οι νέοι Υπουργοί περνούν από διαδικασία ακροάσεων και έγκρισης απ' τη Γερουσία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Ήδη απ' τα μέσα Δεκέμβρη είχε εμφανιστεί ένα υπόμνημα με τίτλο "What to Expect from the Trump Administration", ενώ το ερωτηματολόγιο που έστειλε τότε η Ομάδα Τραμπ στο Υπουργείο Ενέργειας "τρολάριζε" την απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα και προσφερόταν για τρελά γέλια. Πλέον έχουμε φθάσει στις αρχές Μάρτη και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως έχει ξεκινήσει η μεγάλη στροφή στην κλιματική πολιτική των ΗΠΑ:

  • Στις 23 Γενάρη, τρεις μόλις ημέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης απ' τον Τραμπ, είχε γίνει γνωστό πως η επικεφαλής της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής του ΟΗΕ Μεξικανή Πατρίσια Εσπινόζα θα ...
    μετέβαινε στην Ουάσιγκτον στο τέλος του μήνα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, για να συζητήσει την ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Έχουμε φθάσει στις αρχές Μάρτη κι όχι μόνο δεν συναντήθηκε με τον Τίλερσον, αλλά δεν έχει πάρει καν απάντηση! Σε απλά Ελληνικά, η εδρεύουσα στη Βόννη Εσπινόζα προς το παρόν "τρώει πόρτα" απ' τον Τίλερσον, προφανώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
  • Η δεύτερη σαφής ένδειξη για αλλαγή πολιτικής ήλθε πριν λίγες ημέρες απ' το Γραφείο Προϋπολογισμού της κυβέρνησης, που ετοίμασε σχέδιο περικοπής της χρηματοδότησης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος κατά περίπου 25%, μειώνοντας το προσωπικό κατά περίπου 19% ή 3 χιλ. θέσεις εργασίας, λόγω περικοπής των προγραμμάτων έρευνας για την κλιματική αλλαγή. Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στα μέσα Μαρτίου και υπόκειται σε διαδικασία έγκρισης απ' το Κογκρέσο, διαδικασία που θα πάρει μερικούς μήνες. Πάλι ωστόσο σε απλά Ελληνικά, η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται να κλείνει τον πακτωλό χρημάτων που διοχέτευαν οι Δημοκρατικοί στη χρηματοδότηση της κλιματικής απάτης κι αναμένεται μεγάλη φασαρία τους επόμενους μήνες απ' τα κλιματολαγνικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Ίσως λοιπόν μια πρώτη "τουφεκιά στον αέρα" να ήταν o βαρύγδουπος τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε διεθνώς -και στην Ελλάδα- μια ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας απ' τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), για "νέο ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική", μια "είδηση" που απευθύνεται σε "πολίτες-πρόβατα" κι όχι σε κριτικά σκεπτόμενους. Γιατί είναι "είδηση" κι όχι είδηση; H συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου