Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τι ξέρει ο Σαρκοζί, που δεν ξέρουμε ακόμα οι υπόλοιποι; Τι μας ετοιμάζουν πάλι;

Σε μια κίνηση-έκπληξη προέβη την περασμένη Τετάρτη ο Νικολά Σαρκοζί, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας και εκ νέου υποψήφιος για τις Γαλλικές εκλογές. Βλέποντας τη Μαρί Λε Πεν να προχωρά ακάθεκτη προς το Μέγαρο του Σανζ Ελυζέ και τον Ολάντ να είναι πλέον εντελώς "καμένο χαρτί" κι αδύναμο ν' ανακόψει την έφοδο της ακροδεξιάς προς τη Γαλλική Προεδρία, ο Σαρκοζί ελπίζει -και ίσως βάσιμα- πως θα καταφέρει να βρεθεί στο 2ο γύρο των Προεδρικών εκλογών απέναντι στη Λε Πεν και τότε θα τον ψηφίσουν όλοι όσοι δεν θέλουν την ακροδεξιά. Κάποτε οι πολιτικοί εκλέγονταν με θετική ψήφο, πλέον τα έχουν καταφέρει τόσο λαμπρά που εκλέγεται όποιος συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές: να βγει αυτός, για να μη βγει ο άλλος.

Μιλώντας λοιπόν ο Σαρκοζί στο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων, τη δεξαμενή σκέψης της Γαλλικής βιομηχανίας και μετά από ερώτηση, όπως μετέδωσε ο Figaro, είπε πως ...
"ο άνθρωπος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή, το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια", "η Σαχάρα έγινε έρημος χωρίς να φταίει γι' αυτό η βιομηχανία", "Θα προτιμούσα να μιλούμε για πιο σοβαρό ζήτημα, το δημογραφικό σοκ: σε λίγα χρόνια θα είμαστε 11 δισεκατομμύρια, ο άνθρωπος είναι ο μόνος υπεύθυνος γι' αυτό και κανείς δεν μιλά γι' αυτό. Η Γαλλία πρέπει να προκαλέσει μια διεθνή διάσκεψη γ' αυτό το θέμα."

Επειδή παντού πια η πολιτική διεξάγεται με όρους εντυπώσεων κι όχι ουσίας, ο εσωκομματικός αντίπαλος για τις Προεδρικές εκλογές Αλαίν Ζιπέ ήταν απ' τους πρώτους που έσπευσαν ν' αντιδράσουν: "Είμαι πεπεισμένος ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα φέρει βαριά ευθύνη στην παραγωγή των αερίων του θερμοκηπίου και κατά συνέπεια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η άρνηση αυτού είναι άρνηση μιας πραγματικότητας. Η κλιματική αλλαγή συνιστά μια πραγματική απειλή". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Η απειλή ωστόσο είναι μάλλον για το Ζιπέ, που μέχρι προχθές προηγούνταν του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις, αλλά πλέον οι δυο υποψήφιοι της Γαλλικής Δεξιάς εμφανίζονται ισοδύναμοι. Οι Γαλλικές εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Απρίλιο και Μάιο, λίγους μήνες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, όπου είναι πια πιθανή η επικράτηση του Τραμπ, που έχει βγει ανοιχτά κατά της προπαγάνδας περί "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής". Θα γίνουν επίσης λίγους μήνες πριν τις εκλογές στη Γερμανία, όπου η δημοτικότητα της Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο, καθώς τη διεμβολίζει απ' τα δεξιά η ακροδεξιά Αλτερνατίβα. 

Η περίοδος απ' τον επόμενο Νοέμβριο μέχρι το Σεπτέμβριο 2017 θα είναι κρίσιμη για την πορεία των πραγμάτων και να μην ξεχνούμε πως κι εμείς περιμένουμε μια παρέμβαση στο χρέος, που θα επιτρέψει στη χώρα κάπως ν' ανασάνει. Όταν λοιπόν ο Σαρκοζί, στην αρχή της τελικής ευθείας για τις Προεδρικές εκλογές, επιλέγει να βγει με θέση για το Κλίμα πιο κοντά στον Τραμπ, παρά στην Κλίντον και τη Μέρκελ, προφανώς δεν το κάνει τυχαία. Η Γαλλία γνώρισε πρόσφατα πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους μετανάστες απ' τις πρώην Γαλλικές αποικίες, χώρες στις οποίες σημειώνεται ήδη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση. Κι οι υποψήφιοι θα "παίξουν" μέχρι τις εκλογές με όλους τους φόβους των ψηφοφόρων, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται το θέμα της "κλιματικής αλλαγής" (ή τουλάχιστον δεν είναι θέμα προτεραιότητας). 

Εκτός κι αν ο Σαρκοζί ξέρει κάτι περισσότερο, που εμείς οι υπόλοιποι ακόμα δεν ξέρουμε: μήπως έχουν πλέον πειστεί πως στην πραγματικότητα οδεύουμε προς πιο ψυχρό κλίμα και μας ετοιμάζουν νέο "παγκόσμιο" πρόβλημα, το δημογραφικό, για να πετύχουν το στόχο της παγκόσμιας διακυβέρνησης; Επαναφέροντας το "πρόβλημα του υπερπληθυσμού", που θα κάνει -κατ' αυτούς- τον πλανήτη μη βιώσιμο; Κάτι που θα τους δώσει το πρόσχημα επιβολής και νέων φόρων, για να συνεχίσουν τη μεγάλη ληστεία σε βάρος των πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου