Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

2016: το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας;


"14 συνεχόμενοι μήνες θερμοκρασιών ρεκόρ", "Πρωτοφανείς καύσωνες, που θα γίνουν ο κανόνας τις επόμενες δεκαετίες", "μείωση ρεκόρ του Αρκτικού πάγου το 2016" είναι μερικές μόνο απ' τις κλιματοτρομοκρατικές ειδήσεις που διοχετεύτηκαν μέσω της ΝΑΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας τις τελευταίες ημέρες.

Το 2016 είχαμε ένα αναπάντεχα ισχυρό El Niño, που ανέβασε τις θερμοκρασίες αρκετά ψηλά, όχι όμως πρωτόγνωρα υψηλά, καθώς παρόμοιες είχαμε το μακρινό 1960, τότε που δεν είχε εμφανιστεί η κλιματική προπαγάνδα. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει καθόλου τη ΝΑΣΑ να μας βομβαρδίζει με πληροφορίες πως κάθε μήνας που πέρασε ήταν ο "θερμότερος μήνας" στα χρονικά, χωρίς φυσικά να δίνει περισσότερα στοιχεία. Δίνει ωστόσο το διάγραμμα θερμοκρασιών της αρχής, που αρχίζει πλέον να θυμίζει μπαστούνι του χόκεϋ (hockeystick): οι κακές συνήθειες του παρελθόντος, τότε που όλοι γελούσαν με το διάγραμμα hockeystick, δύσκολα κόβονται!

Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να πουν πως την ώρα που ο Αρκτικός πάγος μειώνεται, ο πάγος της Ανταρκτικής αυξάνεται με εντονότερο ρυθμό. Για ποιο λόγο δεν θα το πουν; Μα επειδή σε λιγότερο από 4 μήνες έχουμε προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ και για πρώτη φορά ο ένας απ' τους δυο υποψήφιους φαίνεται να είναι εντελώς αυτόνομος απ' το κλιματικό λόμπυ, που προωθεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση με πρόσχημα το κλίμα.

Ο ανεξέλεγκτος Τραμπ φοβίζει πλέον τους πάντες, καθώς έχει δικά του λεφτά και δεν περιμένει να τον "μπουκώσουν" και να τον ποδηγετήσουν. Ίσως γι' αυτό έχει ξεκινήσει ήδη στις ΗΠΑ μια εκστρατεία αποδόμησής του απ' το κλιματικό λόμπυ: το γνωστό και μη εξαιρετέο Sierra Club έδωσε στη δημοσιότητα μια ...
"έκθεση" για τις "απόψεις 190 ηγετών ανά τον κόσμο περί της κλιματικής αλλαγής", έχει μάλιστα κι ένα απόσπασμα απ' το χαιρετισμό του Τσίπρα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι. Η "έκθεση" δεν έχει καμιά σχέση με επιστήμη, είναι καθαρά ένα κείμενο πολιτικής υπέρ της Κλίντον, καθώς στοχεύει ν' αποδείξει πως "If elected, Trump would be the only world leader to deny the science of climate change - αν εκλεγεί, ο Τραμπ θα είναι ο μόνος αρνητής της επιστήμης της κλιματικής αλλαγής". Ε, και λοιπόν; Τι σημασία έχει αν είναι ο μόνος; Υποθέτω πως και την εποχή της Ιεράς Εξέτασης κάποιοι ήταν μόνοι τους ενάντια στο ρεύμα, την εποχή του Μακαρθισμού και της αντικομουνιστικής υστερίας επίσης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ούτε την Ιερά Εξέταση να καταρρεύσει ούτε το Μακάρθι να σβήσει καταφρονεμένος. Κι όσο για το "science of climate change" είναι τουλάχιστον πρόστυχο, καθώς μάλλον για "religion - θρησκεία" πρόκειται κι ασφαλώς όχι για "science". Για να δώσει μάλιστα κύρος στο πολιτικό του κείμενο το Sierra Club έχει την πανηγυρική φωτογραφία της λήξης της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, μόνο που δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ο Ολάντ κι ο Μπαν Κι Μουν προσδίδουν πλέον κύρος σε ο,τιδήποτε. 

Το μόνο λοιπόν που καταφέρνει ν' αποδείξει το Sierra Club είναι ο φόβος τους για το άγνωστο, που φέρνει μαζί του ο Τραμπ. Τον φοβούνται και δεν το κρύβουν! Αν θα εκλεγεί και δεν κάνει τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στις απόψεις του, οι ΗΠΑ ίσως αποσυρθούν απ' τη συμφωνία του Παρισιού, τραβώντας της ουσιαστικά το χαλί. Αν εκλεγεί η Κλίντον, ίσως ο Αλ Γκορ θα είναι ο πραγματικός επικεφαλής των ΗΠΑ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Και στις δυο περιπτώσεις, η κλιματική προπαγάνδα μάλλον θα κορυφώσει στο επόμενο τρίμηνο, μέχρι την προεδρική εκλογή στις αρχές του Νοέμβρη.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Ξαναγυρίζοντας στο νέο τύπου hockeystick διάγραμμα της ΝΑΣΑ, αρκεί μια απλή αντιπαραβολή με το ίδιο διάγραμμα, δημοσιευμένο το 1987 και το 1999 απ' τον J. Hansen της ΝΑΣΑ και εμφανιζόμενο στη διαφάνεια 14 της παρουσίασης του Greeklignite για την κλιματική αλλαγή, για να διαπιστώσει κανείς την πρόδηλη αναντιστοιχία, που υπονοεί συνεχιζόμενη παραποίηση των στοιχείων. Πρόκειται βεβαίως για τον ίδιο J. Hansen της ΝΑΣΑ,  το "γκουρού" της κλιματικής απάτης, αυτόν που δεν δίστασε να σκηνοθετήσει ένα σώου υπερθέρμανσης, για να εξαπατήσει την ίδια τη Γερουσία των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 1988.

Το πιο ωραίο ωστόσο είναι πως την ώρα που οι κλιματικοί απατεώνες κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου για "υπερθέρμανση", ο πλανήτης αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί μαζί τους. Καθώς είναι γνωστό πως μετά το El Niño ακολουθεί η La Niña, η ψυχρή φάση της "Νότιας Κύμανσης", αναπάντεχα χιόνια κάλυψαν απρόσμενες περιοχές του νότιου ημισφαίριου. Υπάρχει ένα μεγάλο μεταλλείο χαλκού στη Χιλή, περίπου 65 χιλιόμετρα ΒΑ του Σαντιάγκο, σε γεωγραφικό πλάτος 33ο 9΄ 6΄΄, κάτι δηλαδή σαν την -πολύ ζεστή- περιοχή μεταξύ Χάιφας και Βηρυτού. Το μεταλλείο λέγεται Los Bronces κι ανήκει σε μια απ' τις μεγαλύτερες εξορυκτικές εταιρείες του πλανήτη, την Anglo American Plc, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται σε διάφορα χρηματιστήρια, μεταξύ αυτών στο Λονδίνο κι επομένως έχουν πάνω τους στραμμένα συνεχώς τα μάτια των χρηματοοικονομικών οίκων. Όπως λοιπόν μετέδωσε το Bloomberg, η Anglo American εξέδωσε προειδοποίηση μείωσης παραγωγής στο Los Bronces επειδή το πλάκωσαν τα χιόνια! Μπορεί τώρα να είναι καταχείμωνο στο νότιο ημισφαίριο, μπορεί το μεταλλείο να είναι σε μεγάλο υψόμετρο πάνω στις Άνδεις (3100-3800μ), αλλά αυτό δεν εμπόδιζε μέχρι τώρα την παραγωγή, καθώς η περιοχή είναι εξαιρετικά άνυδρη (μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο βόρεια είναι η έρημος Ατακάμα, απ' τα πιο άνυδρα μέρη του πλανήτη).

Επειδή λοιπόν δυνατό El Niño δεν πρόκειται να έχουμε δυο συνεχόμενες χρονιές, ο χειμώνας που μας έρχεται θα είναι πιο κρύος απ' το χειμώνα που περάσαμε: κάντε εγκαίρως τις προμήθειες σε βιομάζα, (συγγνώμη, καυσόξυλα), χωρίς να περιμένετε τα μερομήνια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου