Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

"Απίστευτη" ερώτηση στη Βουλή για τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5: ποιοι κρύβονται από πίσω;

Με μεγάλη ομολογουμένως έκπληξη είδαμε το βουλευτή Αχαΐας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο να υιοθετεί το κείμενο του e-mail που διακινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και καλούσε κάθε "χρήσιμο ηλίθιο" να υπογράψει στο avaaz ενάντια στην κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και να το καταθέτει ως ερώτηση στη Βουλή. 

Η άμεση αντίδραση, από το βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, τον ΑντιΠεριφερειάρχη Κοζάνης, ...
μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέα Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΛ και άλλων οδήγησε στην απόσυρση της ερώτησης, η οποία ωστόσο παραμένει αναρτημένη στο δικτυακό τόπο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ως "επίτευγμα" Νικολόπουλου. Από εκεί είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Η δήλωση μάλιστα Πλακεντά ήταν εντελώς ξεκάθαρη: "Η κατασκευή της «Πτολεμαΐδα 5» αποτελεί, από την ίδρυση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρώτη προτεραιότητα στα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής. Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος που συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οφείλει να συνειδητοποιήσει ποιες είναι οι αρχές και οι θέσεις του Κινήματος μας και να τις αποδεχθεί. Διαφορετικά δεν έχει καμία θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ."

Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως ένας έμπειρος πολιτικός, χρόνια στο "κουρμπέτι", σαν το Νικολόπουλο έκανε κάτι στην τύχη ή "από λάθος συνεργάτη του", όπως ακούγεται στο βίντεο να λέει ο βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ. Γι' αυτό και ξαναδιαβάσαμε προσεκτικά το κείμενο της ερώτησης και θεωρούμε πως το "ζουμί" της υπόθεσης είναι στο κλείσιμο, στο "δια ταύτα", στο ακροτελεύτιο εδάφιο της ερώτησης: "4. Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε τη φορολόγηση των υπαρχουσών επενδύσεων φωτοβολταϊκών πάρκων στα προ των παράλογων αυξήσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση επίπεδα; Αν «ναι», με ποιο χρονικό ορίζοντα;"

Το ερώτημα αυτό δεν το είχαμε δει να υπάρχει ούτε στο avaaz ούτε στο e-mail που διακινήθηκε σε χιλιάδες παραλήπτες (και το είδαμε δημοσιευμένο σε κάποια ιστολόγια). Πώς λοιπόν "παρεισέφρησε" στην ερώτηση Νικολόπουλου;

Έχουμε γράψει ξανά και ξανά πως στα 4 χρόνια μνημονίων η μόνη περίπτωση που συνασπίστηκαν 57 βουλευτές (55 ΝΔ + 2 Πασοκ) και αντέδρασαν σε διάταξη που κάτι περιέκοπτε ήταν κατά την ψήφιση του Ν.4254/2014 πριν περίπου ένα χρόνο, όταν κατάφεραν να μειώσουν τις περικοπές στις εξωφρενικές ταρίφες που είχε δώσει η κυβέρνηση ΓΑΠ με Μπιρμπίλη-Μανιάτη, η κυβέρνηση του μεγάλου σκάνδαλου της "πράσινης ανάπτυξης" ή, καλύτερα, της "πράσινης απάτης". Για λογαριασμό ποιων λοιπόν κατατέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση, που θέλει να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των πολλών, για να εισπράττουν ανέξοδα όσοι "επένδυσαν" πρώτοι στη "φούσκα" των Φ/Β;

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε τελική φάση η συζήτηση για το συνταγματικά επιτρεπτό ή όχι χαρακτήρα του ΕΤΜΕΑΡ. Πέρυσι το Β' Τμήμα του ΣτΕ, με τη 4555/2013 απόφαση, είχε χαρακτηρίσει το ΕΤΜΕΑΡ αντισυνταγματικό και το θέμα είχε παραπεμφθεί για τελική κρίση στην Ολομέλεια. Είναι μια καλή ευκαιρία για ν' αρχίσει να ξηλώνεται το πλέγμα ρυθμίσεων της "πράσινης απάτης", που όχι μόνο εξασφάλισε άκοπα κέρδη σε κάποιους "έξυπνους", αλλά κοντεύει να διαλύσει την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας.

Είδαμε προχθές ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: "Ρουμανία 2015: Το ποτάμι της κάθαρσης δεν γυρίζει πια πίσω…", που περιγράφει την εκστρατεία κατά της διαφθοράς, που ξεκίνησε το 2011 στη γείτονα χώρα, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα των Βαλκανίων. Μια νέα γενιά δικαστών και εισαγγελέων βάζει τάξη στη χώρα, στέλνοντας πίσω απ' τα κάγκελα εκατοντάδες στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, του κρατικού μηχανισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργολάβους, κλπ. Κάτι σαν την επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" του Αντόνιο Ντι Πιέτρο στην επίσης γειτονική μας Ιταλία, που οδήγησε σε πλήρη ανασύσταση του πολιτικού σκηνικού. Αν θέλουμε να ξεκολλήσουμε κάποτε απ' το τέλμα της χρεοκοπίας, πρέπει κι εδώ να δούμε να γιγαντώνεται η μάχη κατά της διαφθοράς. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, όπως είχε πει κι ο ΓΑΠ, πριν μας οδηγήσει στο βυθό της χρεοκοπίας.



2 σχόλια:

  1. Ερώτηση: στόν λογαριασμό της ΔΕΗ το ποσόν πού αναφέρεται σάν ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι το ΕΤΕΜΕΑΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ρυθμιζόμενες χρεώσεις" : άθροισμα ποσών για μεταφορά, διανομή, Υποχρεώσεις Κοινής Ωφέλειας (φθηνό ρεύμα στα νησιά) και ΕΤΜΕΑΡ και κάποιες άγνωστες "λοιπές". Ω του θαύματος, το 46,5% (στο δικό μου λογαριασμό) είναι το ΕΤΜΕΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή