Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μην ανησυχείτε πια για τίποτα, η "Ευρώπη" φροντίζει πάντα για το καλό μας.


Ανησυχείτε για τα παιδιά σας που δεν βρίσκουν δουλειά και ξενιτεύονται; Ανησυχείτε για την οικονομική κρίση; Για την ανεργία και πού θα βρείτε δουλειά; Για το πού θα βρείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα χαράτσια; Για τη ρύπανση απ' την αιθαλομίχλη, που προκαλεί η εντελώς αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική για τη θέρμανση; Και δεν ξέρετε ότι οι λύσεις σ' αυτά τα προβλήματα πάνε πακέτο με τη λύση του προβλήματος ...
της "Κλιματικής Αλλαγής"; Όλοι μαζί να ζητωκραυγάσουμε την καλή μας Ευρωπαϊκή Ένωση, που, ενόψει των Ευρωεκλογών της άνοιξης, βάλθηκε να μας κάνει πλύση εγκεφάλου για "Ευρώπη" κι όχι για Ελλάδα, με ένα βιντεάκι 2,5 λεπτών, που θα το δείτε παντού. 
Η καλή μας Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν, η Κομισιόν, έβαλε "νέους κλιματικούς και ενεργειακούς στόχους": να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2030 και κατά 80% μέχρι το 2050. Ένα λεπτό γιατί κάπου χάθηκα: εγώ μέχρι χθες ήξερα για τον πλανήτη Γη, υπάρχει στο ηλιακό μας σύστημα κανένας πλανήτης που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση; Μπορεί η Κομισιόν από μόνη της να "ρυθμίσει" το κλίμα στον πλανήτη; Χωρίς την Κίνα, και την Ινδία, χωρίς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, χωρίς τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, χωρίς τη Νότια Αφρική, χωρίς τις βιομηχανικές χώρες; Μέχρι τώρα νόμιζα ότι τα πλανητικά προβλήματα συζητούνται σε επίπεδο ΟΗΕ και οι τελευταίες διασκέψεις για το κλίμα, απ' το 2009 σε Κοπεγχάγη (COP15), Κανκούν Μεξικού (COP16), Ντέρμπαν Ν. Αφρικής (COP17), Ντόχα Κατάρ (COP18) και Βαρσοβία (COP19) το 2013, μόνο σε συμφωνία δεν κατέληξαν. Στο βίντεο θα ακούσετε ότι "η Ευρώπη ξεκάθαρα ηγείται", αλλά ξεχάστε ό,τι ξέρατε από γεωγραφία: στο χάρτη σας δείχνουν τη μισή Ευρώπη, αφού για την Κομισιόν Ευρώπη είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι άλλοι απλά δεν υπάρχουν! Γιατί πάει η Κομισιόν λοιπόν μόνη της να βάλει "κλιματικούς" στόχους και τους πάει πακέτο με τους ενεργειακούς; Εξηγήσεις υπάρχουν φυσικά για όλα, τίποτα δεν είναι μαγικό.
Αν τυχόν σας φαίνονται πολύ φιλόδοξοι οι στόχοι μείωσης των εκπομπών, μην ανησυχείτε: απ' το 1990 μέχρι το 2011 πετύχαμε μείωση των εκπομπών 18% κι αυξήσαμε το "ΕυρωπαΪκό" ΑΕΠ κατά 45%! Θρίαμβος λοιπόν! Δεν υπάρχει καμιά ύφεση, δεν υπάρχει καμιά πτώση του ΑΕΠ πουθενά στην Ευρώπη, όλα είναι στη φαντασία σας. Μια τυπική περίπτωση όπου οι αριθμοί χρησιμοποιούνται εντελώς παραπλανητικά και δεν πρόκειται ποτέ να μας πουν πόσο αυξήθηκε το ΑΕΠ στις ΗΠΑ ή στην Κίνα στο ίδιο διάστημα. Τώρα, αν ανέβηκε το ΑΕΠ στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, αλλά γκρεμοτσακίστηκε στον Ευρωπαϊκό Νότο, τι να κάνουμε; Η κοινωνική πρόοδος έχει και θύματα! Ας ξενιτευτούν οι νέοι για να βρουν δουλειά, τι πειράζει, δεν βλέπετε τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς που κι αυτοί ξενιτεύονται για να επιβιώσουν; Δεν βλέπετε τους Μεξικανούς, που πηδούν νύχτα το φράχτη προς τη Γη της Επαγγελίας;
Ο μέσος όρος να ’ναι καλά: να αυξάνεται το ΑΕΠ της Ευρώπης (λέγε με Γερμανία) κατά μέσο όρο κι όλα θα' ναι καλά. Οι πράσινες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν από 3 εκατομμύρια το 2002 σε 4,2 εκατομμύρια το 2011. Πού ρε λεβέντες αυξήθηκαν; Στη Γερμανία και την Ισπανία, όπου έδωσαν τις τεράστιες επιδοτήσεις στις ΑΠΕ, καταχρέωσαν τους πολίτες και τώρα τραβούν τα μαλλιοκέφαλά τους για τις επιλογές τους; Ή μήπως αυξήθηκαν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, όπου τα εργοστάσια Φ/Β που έγιναν έκλεισαν, όπως τα πιο πολλά ευρωπαϊκά, επειδή η Κίνα, βασισμένη σε φθηνή ενέργεια από κάρβουνο, σαρώνει στο χάλυβα, σαρώνει και τα Φ/Β; Γιατί δεν μας λέτε πόσες είναι οι πράσινες θέσεις που απέμειναν στο τέλος του 2013, αφού η Eurostat τα έχει τα στοιχεία; Γιατί το 2014 μας σερβίρετε στατιστικές του 2011;

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite ! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας! 
Όταν μιλάμε για ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης και μείωση εισαγωγών ορυκτών καυσίμων, θα περίμενε κανείς να μιλάμε για μείωση εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου: από τότε που ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου, κυρίως μετά το 2005 -και κορύφωσαν το 2008- έχουν μείνει καρφωμένες γύρω στα 100 δολάρια το βαρέλι (brent). Αλλά μόνο στιγμιαία θα δείτε το πετρέλαιο στο βίντεο και πουθενά βέβαια το φυσικό αέριο. Λες και δεν είναι το ακριβό πετρέλαιο το πρόβλημα !
Όταν το βίντεο μιλάει για "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" ή "πράσινες θέσεις εργασίας", προβάλλει ταυτόχρονα "φουρφούρια" να γυρίζουν, υποβάλλοντας στο θεατή την ιδέα ότι ΑΠΕ σημαίνει αιολικά. Πολύ φευγαλέα, για ένα κλάσμα  δευτερολέπτου, θα σας δείξουν σε μια γωνία του βίντεο κι ένα Φ/Β στη στέγη. Κι ας είναι τα Φ/Β πολύ πιο αξιόπιστα απ' τα αιολικά στην παραγωγή ενέργειας.  Αλλά, τα Φ/Β τα παράγει η Κίνα. Ποιος είπαμε παράγει τα αιολικά; Η Ευρώπη; Όχι, τα παράγει η Γερμανία και η Δανία και κάτι κάνει και η Ισπανία. Οι υπόλοιποι απλώς εισάγουν. Και κάπως έτσι κάποιες χώρες στη Ευρώπη, εκμεταλλευόμενες το ενιαίο νόμισμα, εμφανίζουν πλεονασματικά ισοζύγια εμπορικών συναλλαγών, ενώ κάποιες άλλες είναι μόνιμα ελλειμματικές  και καταλήγουν να χρεοκοπούν.
180 δισεκατομμύρια ευρώ, το 20% του κοινοτικού προϋπολογισμού, θα πάνε μέχρι το 2020 σε δράσεις "για το κλίμα", μας λέει θριαμβευτικά το βίντεο "κι αυτό σημαίνει δουλειά" -όχι μια οποιαδήποτε δουλειά, αλλά, "σωστή δουλειά για όλους μας". Μη βιάζεστε να χαρείτε, δεν είναι για σας, τα πολλά λεφτά είναι για τα "μεγάλα παιδιά". Για μας, αν περισσέψει κανένα ψίχουλο απ' το μεγάλο φαγοπότι, θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε κανένα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" και να δώσουμε πράγματι δουλειά: μια χαρά ήταν αυτό το πρόγραμμα. 

Κι αν δεν το εμπεδώσαμε βλέποντας το βίντεο, μας το ξαναδείχνουν για να το εμπεδώσουμε στον αποχαιρετισμό: περιστρέφονται οι φτερωτές και ακούμε για "ασφαλές και ακμάζον μέλλον με μειωμένη χρήση άνθρακα". Ή, αλλιώς, «δράσεις για το κλίμα» σημαίνει αιολικά. Σημαίνει να δουλεύει η γερμανική βιομηχανία. Για το καλό της "Ευρώπης" πάντα, μην ξεχνιόμαστε. Μόνο που δεν θα μας πουν ποτέ ότι η Γερμανία έσπευσε πρώτη-πρώτη να αυξήσει τη χρήση λιγνίτη και λιθάνθρακα, να κάνει ρεκόρ ενέργειας από λιγνίτη το 2013, να αυξήσει τις εκπομπές CO2, για να μπορέσει να δουλέψει η βιομηχανία της: δοκιμάστε να βάλετε είτε μια χαλυβουργία είτε ένα μηχανουργείο να δουλέψουν με αιολική ενέργεια και τότε τα ξαναλέμε.
Τελικά, όπως σας είπαμε και πιο πάνω, εξηγήσεις υπάρχουν για όλα: Follow the money, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες. Η προπαγάνδα με τα βιντεάκια είναι για να συνεχίσει να ρέει το χρήμα προς τη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου