Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ήθελε να ονειρεύεται ότι το σπίτι του φωτίζεται ...

Ήθελε να ονειρεύεται

ότι το σπίτι του φωτίζεται, 
ότι το τραπέζι του γεμίζει, 
ότι η γη του είναι λεύτερη, 
ότι είναι δικαίωμα του λαού του να κυβερνά και να κυβερνιέται ...
 Ονειρεύεται ότι πρέπει ν' αγωνιστεί για ν' αποκτήσει αυτό το όνειρο ...
Ονειρεύεται ο Αντόνιο ...

Από το βίντεο στο YouTube για την προώθηση του βιβλίου με τις ιστορίες του κομαντάντε Μάρκος: 12 ιστορίες από την πένα της εμβληματικής μορφής του ζαπατίστικου αγώνα για την αυτονομία και τη χειραφέτηση των ιθαγενών πληθυσμών στην επαρχία Τσιάπας του Μεξικού.
Και στην Ελλάδα των Μνημονίων 350 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει με το όνειρο ότι το σπίτι τους φωτίζεται ... 
Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ πολύ πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αυξάνονται συνέχεια (κατά 4 εκατ. ευρώ κάθε μέρα ήταν ο ρυθμός αύξησης το Νοέμβριο). 
Οι άνεργοι ονειρεύονται ότι το τραπέζι τους γεμίζει ...Οι άστεγοι αυξάνονται, τα συσσίτια αυξάνονται, τα "κοινωνικά παντοπωλεία" αυξάνονται ...
Το 1843, το 1909, το 1968, το 1973, το 1981, το 2004, το 2009 ονειρευόμασταν ένα άλλο κόσμο. Καταλήξαμε να ζούμε στον εφιάλτη της επιστροφής στο μεσαίωνα της νεοφεουδαρχικής Ευρώπης, που θέλει τους πολίτες "παράπλευρη απώλεια" στο βωμό των πολυεθνικών
Την ίδια ώρα 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό, αλλά, αν κάψουν κάρβουνο για να αποκτήσουν φθηνό ρεύμα και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, θα εκπέμψουν CO2 και θα "απειλήσουν το κλίμα". 
Κι άλλα τρια δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα, την Ινδία και τη ΝΑ Ασία καίνε καθημερινά εκατομμύρια τόννους κάρβουνο για να βγούνε απ' την ανέχεια.  Εντελώς κακόγουστο αστείο ακούγεται στ' αυτιά τους ο "θρήνος" Ευρωπαίων και Αμερικάνων για "το κλίμα που το αλλάζει ο άνθρωπος".
 
Οι αναρτήσεις του ιστολόγιου “Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός” βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite ! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας! 
 
Στη Γερμανία έκαναν πέρυσι ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη, βάζοντας στη Ρηνανία και νέες, υπερσύγχρονες μονάδες να δουλέψουν. Στη Σερβία, στην Τουρκία, στην Αυστραλία, παντού σ' όλο τον κόσμο επιστρέφουν στο λιγνίτη, σε κάθε μορφής κάρβουνο.
Στην Ελλάδα όμως δεν πρέπει να καίμε το δικό μας λιγνίτη, το δικό μας "μαύρο χρυσό", προκειμένου να αγοράζουμε ανεμογεννήτριες και Φ/Β και υποσταθμούς, να στηρίζουμε τις "φίλες ξένες δυνάμεις", να δείχνουμε τη "ευρωπαϊκή μας αλληλεγγύη". Δείτε στο γράφημα για ποιες "φίλιες ευρωπαϊκές δυνάμεις" μιλούμε: η Δανέζικη VESTAS, οι Γερμανικές ENERCON-SIEMENS-NORDEX και η Ισπανική GAMESA έχουν το 96% της αιολικής αγοράς στην Ελλάδα! Με το 49% της αγοράς στη Δανέζικη VESTAS γίναμε ήδη η "Δανία του Νότου"! Κι αφού στη Γερμανία τα αιολικά τελευταία δεν αισθάνονται και πολύ καλά και οι Γερμανοί είτε ψάχνουν τρόπους να εξάγουν το αιολικό τους πρόβλημα στην Ευρώπη είτε τρέχουν ν' αλλάξουν το νόμο EEG για τις ΑΠΕ, τι κάνουν; Ψάχνουν γι' άλλες αγορές, στις χρεοκοπημένες και υπό κατοχή χρέους χώρες, και βάζουν και τους μνημονιακούς πολιτικούς να μας παραμυθιάζουν ότι έρχονται οι "επενδυτές".  
Το 2012 δεν κατάφεραν να μας πουλήσουν τα Φ/Β τους με το ανεκδιήγητο σχέδιο Ήλιος, που προωθούσε ο υπόδικος στο Ειδικό Δικαστήριο Παπακωνσταντίνου, και δείτε στο βίντεο (μετά το 8:30) τι λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά για τα κατορθώματα της πράσινης παράνοιας, που είναι ξεκάθαρα εγκληματική σε βάρος της χώρας, αφού είχε ήδη σκάσει η φούσκα στην Ισπανία! Τώρα λοιπόν βρήκαν άλλους πρόθυμους ντόπιους συνεργάτες για να μας πασσάρουν τα αιολικά τους; Μια ζωή θα πληρώνουμε τους άλλους; Μέχρι πότε; 
 
Την άνοιξη έχουμε ξανά εκλογές και το δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη κοινωνία, με λιγότερη ανεργία, με λιγότερη αδικία, με λιγότερη ανισότητα, δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Τα συνθήματα για Liberté, Égalité, Fraternité, της Γαλλικής Επανάστασης, είναι μόνο θέμα χρόνου να συνταράξουν ξανά την Ευρώπη!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου