Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Οι ενημερώσεις Τσιόδρα 14-15/5/2020, η κλιματική απάτη κι ένα σκασμένο στα γέλια παρδαλό κατσίκι!


Προσοχή, το FB έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας Greeklignite και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το ιστολόγιο!
Attention, FB is limiting Greeklignite page reach. Visit the blog!

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι μ' όσα έγιναν το διήμερο 14-15/5/2020, στην τακτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατατρομοκράτηση των πολιτών με τον κορονοϊό. Αναγνώστης του ιστολόγιου το επεσήμανε, το YouTube τα είχε αποθηκευμένα, το ιστολόγιο έκανε την κατάλληλη κοπτορραπτική και σας παρουσιάζει σήμερα ένα συλλεκτικό βίντεο, θα το βρείτε πιο κάτω!


Στις 14/5/2020, στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την τακτική ενημέρωση, δημοσιογράφος έκανε ερώτηση για τη λειτουργία των κλιματιστικών σε νοσοκομεία, ενόψει και της πρόγνωσης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή. Μιλώντας εκτός κειμένου, με την άνεση που αποπνέει "η γλώσσα του σώματος" όταν μιλά για επιστημονικά θέματα, ο κ. Τσιόδρας μας είπε πως ο καθαρός ουρανός λόγω καραντίνας/lockdown επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να φθάνουν πιο εύκολα και να ζεσταίνουν τη Γη! Αυτό φυσικά έμμεσα σημαίνει πως οι ανθρωπογενείς εκπομπές "κρύβουν" τον ήλιο και κρατούν τη Γη πιο δροσερή!

Ωστόσο αυτή η κοινή γνώση, πως ο ήλιος ζεσταίνει τη Γη, την οποία εκμεταλλεύονται οι ηλικιωμένοι και μαζεύονται στις πλατείες για ν' απολαύσουν τη θαλπωρή των ζεστών ακτινών, στην εποχή της κλιματικής απάτης δεν είναι politically correct, πολιτικά ορθή! 

Φαίνεται λοιπόν πως ο "κλιματικός χωροφύλαξ" δεν ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα απ' τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα και την ακριβώς επόμενη ημέρα "του τα έδωσαν να τα καταπιεί". Στην τακτική ενημέρωση της αμέσως επόμενης μέρας, 15/5/2020, και προκειμένου να μη γίνει ξανά κανένα "ανεπίτρεπτο λάθος", ο κ. Τσιόδρας ...
διαβάζει από κείμενο όσα προφανώς του έδωσαν να πει, ώστε να επανορθώσει: η Γη ζεσταίνεται μόνο λόγω της "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής! Η "γλώσσα του σώματος" και πάλι λέει περισσότερα απ' όσα η γλώσσα του στόματος. Απολαύστε τα στο βίντεο, που σας προσφέρει το ιστολόγιο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Αν τώρα ως "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή εννοούμε τους επιστημονικοφανείς ισχυρισμούς του IPCC περί "υπερθέρμανσης" λόγω εκπομπών CO2, είναι γνωστό πως τα υπολογιστικά μοντέλα του IPCC είναι λάθος: προβλέπουν πολύ περισσότερη "υπερθέρμανση" απ' αυτή που πραγματικά μετρείται με μετεωρολογικά μπαλόνια και δορυφόρους.

Αν ωστόσο ως "ανθρωπογενή" κλιματική αλλαγή εννοούμε την αύξηση θερμοκρασιών στα αστικά κέντρα, επειδή έχουμε τσιμεντάρει και ασφαλτοστρώσει τα πάντα, αυξάνοντας δραματικά τη θερμοχωρητικότητα των αστικών περιοχών κι ανεβάζοντας τοπικά τις θερμοκρασίες, εκεί μπορούμε να συμφωνήσουμε!


Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/5/2020 η Νέα Φιλαδέλφεια, περιοχή με γνωστό ιστορικό υψηλών θερμοκρασιών, "χτύπησε 40άρι!" Αλλά ακριβώς την ίδια στιγμή Ραφήνα & Λαύριο, με πολύ μικρότερη δόμηση και δίπλα στη θάλασσα είχαν θερμοκρασία "μόλις" 27οC! Έτσι ακριβώς, διαφορά ούτε ενός ούτε δύο, αλλά δεκατριών (13oC) ολόκληρων βαθμών! Η εικόνα είναι απ' τη σελίδα του Διευθυντή της ΕΜΥ κ. Κολυδά. Βέβαια, ο σταθμός της Νέας Φιλαδέλφειας είναι πλέον αυτόματος κι όχι ο κλασσικός, σε μετεωρολογικό κλωβό, ωστόσο η μέγιστη τιμή 40,6οC που καταγράφηκε στις 16/5 αποτελεί ρεκόρ για το μήνα Μάιο. 

Στις 17/5 η Νέα Φιλαδέλφεια "ξαναχτύπησε 40άρι" και, φυσικά, όσο συνεχίζεται το τσιμεντάρισμα στο λεκανοπέδιο κάθε τόσο θα έχουμε "ρεκόρ" μέγιστης θερμοκρασίας. Βεβαίως οι πολιτικοί θα μας λένε πως για "τα πάντα όλα" φταίει το "κακό" CO2, οπότε γιατί αντί για κεραίες δεν γεμίζουμε και τον Υμηττό με ανεμογεννήτριες; Ή και το Λυκαβηττό; Αν έτσι πρόκειται "να σώσουμε τον πλανήτη"; Για να θαυμάζουν οι τουρίστες το μέγεθος της προδοσίας ανόητων πολιτικών;


Το πιο ωραίο; Μιλώντας στο THETOC ο καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας στο ΑΠΘ κ. Φείδας είπε πως τέτοιες θερμοκρασίες τον Μάιο είναι γενικά σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες εμφανίζεται περίπου μία φορά ανά δέκα χρόνια το να έχουμε μια μέση θερμοκρασία περί τους 10 βαθμούς μεγαλύτερη από τη μέση αναμενόμενη για την περίοδο θερμοκρασία. Το ν’ ανεβαίνει η θερμοκρασία το Μάιο κάποιους μπορεί να ενοχλεί, αλλά την ορεινή Ελλάδα, που χρειάζεται θέρμανση και το Μάιο, καθόλου δεν την ενοχλεί!
 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


3 σχόλια:

  1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λέει τον καιρό καλύτερα από πολλούς "μετεωρολόγους που βγαίνουν στο "γυαλί". Και σίγουρα τον δυσκολεύει το διάβασμα από κείμενα που δεν τα πιστεύει ή που δεν είναι δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βαλουμε φουλ ανεμογεννητριες για να βολευτουν τα γερμανικα συμφεροντα ,το ομολογησε ο βλαξ που παριστανει τον πρωθυ εν Ελλαδι !!!
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αυτός βλαξ. Βλάκες είναι όσοι τον ψήφισαν: είναι βλακεία να πιστεύεις πως αυτός που σε χρεοκόπησε την πρώτη φορά θα σε σώσει τη δεύτερη.
      Και δεν θα βάλουμε μόνο ανεμογεννήτριες, θα βάλουμε κι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα κάνουμε και Ειδική Φορολογική Ζώνη για τις "επενδύσεις" των Γερμανών στη Δυτική Μακεδονία. Οι καραβιές με τους θαλασσοπνιγμένους όλες κατά εκεί κατευθύνονται, για να έχουν οι Γερμανοί φθηνό αναλώσιμο κρέας.

      Διαγραφή