Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Μια "ροκ σταρ" υποψήφια δεν αρκεί να είναι καλή, πρέπει και να πιστεύει στη "σωστή" "θρησκεία".


Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μιας γυναίκας ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να "φάνε" εύκολα τον Καραμανλικό Παυλόπουλο, το διαδίκτυο γέμισε από "αγιογραφικές" περιγραφές της νέας υποψήφιας. Σε μια απ' αυτές διάβασα "Νέα δικηγόρος αφηγείται: Στη Νομική λέγαμε ατάκες της «σαν να ήταν ροκ σταρ»". Ωστόσο το ιστολόγιο δεν είναι εδώ για να κάνει "αγιογραφίες", το έχει δείξει ακόμα και για το λιγνίτη, το δικό μας μαύρο χρυσό, οπότε ας διαβάσουμε" πίσω απ' τις γραμμές".

Όπως είναι γνωστό, την υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Κούλης έσπευσαν αμέσως να στηρίξουν ο Αλέξης κι η Φώφη, σε μια σπάνια εκδήλωση σύμπνοιας. Τέτοια απόλυτη σύμπτωση απόψεων των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, εκτός απ' τα μνημόνια οικονομικής υποδούλωσης των Ελλήνων για έναν αιώνα, μόνο σ' ένα θέμα έχει ξαναπαρουσιαστεί. Όπως διάβασα εδώ, "Όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής έχουν υιοθετήσει το ψευδέστατο θεώρημα της κλιματικής κρίσης. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα στη Βουλή το οποίο να διαφοροποιείται." 

Μα, φυσικά, τα κόμματα τα ενώνει το χρήμα πίσω απ' την απάτη της "κλιματικής αλλαγής", που πλέον την έχουν εξελίξει σε "κλιματική κρίση". Ποια η διαφορά "αλλαγής" από "κρίση"; Μα η "κρίση" "δικαιολογεί" τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ένα απ' αυτά ήδη μας το αποκάλυψε ο Σταθάκης, σε άρθρο του μέσα στις γιορτές, τη νέα, πρόσθετη φορολόγηση των ήδη βαρύτατα φορολογούμενων καυσίμων. Αυτή είναι η αντίληψή τους για τη Δημοκρατία: συστηματική στέρηση του δικαιώματος για ελεύθερες επιλογές και επιβολή καταναγκαστικών μέτρων στους λαούς, με δήθεν νομιμοποίηση μέσα απ' τα Κοινοβούλια. Αλλά ξέρουν πως στη λαϊκή συνείδηση δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν, γι' αυτό κι επιδίδονται σε συστηματική πλύση εγκεφάλου, με συνεχή προπαγάνδα απ' τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Όταν οι σημερινοί νέοι μεγαλώσουν, αποκτήσουν εμπειρίες απ' τη ζωή κι αντιληφθούν το μέγεθος της απάτης, ποιος ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση.

Ξαναγυρνώντας στη "ροκ σταρ" υποψήφια, αναγνώστης του ιστολογίου εντόπισε ...
άρθρο της με τίτλο "Η κλιματική κρίση και ο ρόλος του δικαστή", με το οποίο δηλώνει την απόλυτη πίστη της στη νέα "θρησκεία" και δίνει γραμμή στους δικαστές για το δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσουν προκειμένου, ποιος ξέρει, μια μέρα να γίνουν κι αυτοί διακοσμητικοί αντιπρόεδροι κυβέρνησης ή και πρώτοι πολίτες της χώρας. Το άρθρο έχει πολύ πρόσφατη ημερομηνία, μόλις πριν 2 μήνες στις 17/11/2019, οπότε αυτό "πονηρεύει" και τον πιο καλόπιστο για το πότε ακριβώς έγινε η επιλογή της για το ύπατο αξίωμα της χώρας. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Ακόμα πιο πολύ "πονηρεύεται" κανείς όταν ψάχνοντας λίγο βλέπει πως το άρθρο αυτό είναι η εισαγωγική ομιλία της ως "προσκεκλημένη ομιλήτρια" σε διεπιστημονικό συνέδριο στα Χανιά, στις 25-26 Οκτωβρίου 2019 με θέμα «Περιβαλλοντικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα». Μάλιστα οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των οργανωτών είναι τόσο "υψηλές" κι "αγνές", που αμέσως μετά την ομιλία της "προσκεκλημένης ομιλήτριας" στο πρόγραμμα ακολούθησαν δυο προωθητές της "κλιματικής κρίσης", απ' το Σύριζα ΗΠΑ και τη γνωστή ομάδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών και αμέσως μετά ένας "νομικός συμπαραστάτης και νομικός σύμβουλος" περιβαλλοντικών ΜΚΟ, που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Αλλά δεν κάλεσαν π.χ. κάποιον απ' την Ερευνητική Ομάδα Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν βρήκε αύξηση της θέρμανσης της τροπόσφαιρας με το γεωγραφικό πλάτος, όπως λέει η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Γιατί να τους καλέσουν; Για να "χαλάσουν την πιάτσα";

Κι αφού το ακροατήριο "επιμορφώθηκε" στο ξεκίνημα από τέσσερις απανωτές ομιλίες, που ενδεχομένως έλεγαν τα ίδια πράγματα, (δεν βρήκα κάπου τις άλλες ομιλίες), ο σκοπός του συνεδρίου είχε ήδη επιτευχθεί. Τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα, ας μην αναρωτιούνται λοιπόν οι Χανιώτες κι οι λοιποί Κρητικοί για ποιο λόγο οι βουνοκορφές τους στα προσεχή χρόνια θα γεμίσουν απ' τις με τη σφραγίδα του ΔΕΔΔΗΕ άχρηστες ανεμογεννήτριες.

Η ομιλία της "προσκεκλημένης ομιλήτριας" έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα παραίνεση "Ο δικαστής έχει τα μέσα που του παρέχει η έννομη τάξη, εσωτερική και διεθνής δεν μπορεί όμως να διατυπώνει δικές του πρωτογενείς επιστημονικές κρίσεις και εκτιμήσεις, είναι αναγκαίο να στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες και διαπιστώσεις ειδικών, που προκύπτουν από τον φάκελο σε κάθε υπόθεση." Παρόλο που ο Ιησούς είχε πει "ζητείτε και ευρήσετε", στα Χανιά η παραίνεση ήταν "μη ζητείτε ίνα μη ευρήσετε", όσα έχει μέσα ο φάκελος σας είναι αρκετά, αγαπητοί συνάδελφοι, καμιά σημασία δεν έχει αν ο φάκελος έχει μέσα μόνο όσα έβαλαν αυτοί που έχουν τα λεφτά να προσφεύγουν διαρκώς στη "Δικαιοσύνη". Όσοι δεν έχουν λεφτά, ας πρόσεχαν! Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Φυσικά δεν περιμένει κανείς από απόφοιτους Νομικής, που απ' το Λύκειο ακόμα έχουν πάρει θεωρητική γνωστική κατεύθυνση, να καταλαβαίνουν από Φυσική, Χημεία, Γεωλογία, Βιολογία. Ο καθένας όμως περιμένει απ' το φυσικό δικαστή να ενσωματώσει πλήρως στη δική του πρακτική το από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό "Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης" και να σιγουρευτεί πως όλοι έχουν ίση πρόσβαση στην ένδική προστασία, καθώς εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, στο "ίση". Δεν μπορεί ο καθένας διαρκώς, πολύ περισσότερο στις μνημονιακές οικονομικές συνθήκες, να διαθέτει μερικές χιλιάδες ευρώ για να καταφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να προστατεύσει το αρχέγονο περιβάλλον απ' την επέλαση των δήθεν "επενδυτών". Κάπως έτσι μάλλον κι ο Ουγκώ είχε γράψει "Ξύστε το δικαστή, θα βρείτε το δήμιο". Εν προκειμένω και του περιβάλλοντος, βεβαίως-βεβαίως ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


7 σχόλια:

  1. κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς φυσιολογικές οι ανυσηχίες του κόσμου και των πολιτικών κλπ για τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή, καθόσον η συντριπτική πλειοψηφία των ενδείξεων συνηγορεί υπέρ της. στο πνεύμα αυτης της ανυσηχίας είναι δε και απολύτως λογικό να λαμβάνονται και μέτρα αποτροπής της. Η επιστημονική κοινότητα ως τώρα δεν έχει να επιδείξει παρά κάποιες ενδείξεις και πρωτόλειες προσεγγίσεις εναντίων της. Από όσο γνωρίζω μόνο τα δικά μου προσωπικά επιστημονικά ευρήματα για τα οποία σε έχω ενημερώσει δείχνουν στην ουσία προς την κατεύθηνση και τεκμηριώνουν το ενδεχόμενο να μην είναι ανθρωπογενής η διακύμανση των θερμοκρασιών του πλανήτη. Όταν κατά τ' άλλα οι ενδείξεις συντριπτικά συνηγορούν στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη, πως περιμένεις οι αρμόδιοι να μην κινούνται προς αυτήν την κατεύθηνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τελευταία φορά σας επισημαίνω πως ο χώρος των σχολίων δεν είναι για προσωπική προβολή. Και καλό είναι ν' αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κάποιο διορθωτή ορθογραφίας.

      Διαγραφή
    2. δεν έχω καένα σκοπό να κάνω προσωπική προβολή, πέρα από το ότι προσπαθώ να συμβάλω στο διάλογο για το εν λόγω θέμα μέσα από την ιδιέταιρη προσωπική μου γνώση σε αυτό που έχω αναπτύξει από τη σχετική εργασία μου στο πεδίο που ενίοτε αναφέρω.

      Διαγραφή
    3. Η "ιδιαίτερη προσωπική γνώση" θα πρέπει να πάει σε peer review περιοδικά κι όχι σε ιστολόγια. Εκφράσεις του τύπου "μόνο τα δικά μου προσωπικά επιστημονικά ευρήματα" εδώ δεν γίνονται αποδεκτές. Και καλό είναι ν' αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κάποιο διορθωτή ορθογραφίας, ιδίως αν πρόκειται να στείλετε σε peer review.

      Διαγραφή
  2. τα κείμενά μου 'εχουν περάσει και περνούν καθημερινά peer review καθόσον είναι στο ResearchGate και γίνονται αντικείμενο διαλόγου σχετικών επιστημόνων, η προσωπική αυτή γνώση είναι εδώ και χρόνια κατατεθημένη και δε γνωρίζω άλλη προσέγγιση στην παγκόσμια βιβλιογραφία που να επιχειρεί να εξηγήσει το σύνολο σχεδόν των μηχανισμών που εμπλέκονται στην ηλιακή δραστηριότητα και το κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία, δεν ξέρετε καν τι είναι το peer review. Η συζήτηση κλείνει εδώ, σας έκανα τη χάρη για τελευταία φορά. Το ιστολόγιο δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ, να δικαιώνει όσους αισθάνονται αδικημένοι. Άλλα παρόμοια σχόλια εφεξής θα διαγράφονται.

      Διαγραφή
    2. διάβασε λίγο, καλό κάνει
      http://www.gpcpublishing.org/index.php/gjp/article/view/443

      Διαγραφή