Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Προεδρική καταγγελία: "Οι εμπρηστές βάζουν φωτιές κι οι κλιματικοί απατεώνες τις φωτογραφίζουν για λεφτά"!


Στα τέλη της δεκαετίας του '70, αρχές της δεκαετίας του '80 μεγάλες φωτιές κατέκαψαν επανειλημμένα τις πευκόφυτες πλαγιές βόρεια της Αθήνας και μέχρι τη Λαμία. Καθώς οι φωτιές ξεσπούσαν στις καυτές μέρες του καλοκαιριού και φούντωναν με το Αυγουστιάτικο μελτέμι, κάποια στιγμή μας είπαν είτε πως "φταίνε οι κουκουνάγες" (κουκουνάρες) είτε πως "τις φωτιές τις βάζουν οι νοσταλγοί της 4ης Αυγούστου". Βλέπετε εκείνα τα χρόνια δεν είχε εφευρεθεί ακόμα η κομπίνα του "φαινόμενου του θερμοκηπίου" ή "υπερθέρμανσης του πλανήτη" ή "κλιματικής αλλαγής" ή "κλιματικής κρίσης".

Τα χρόνια πέρασαν και εκ των πραγμάτων φάνηκε πως "οι νοσταλγοί της 4ης Αυγούστου" ήταν μάλλον κοινοί οικοπεδοφάγοι, καθώς τα καμμένα γέμισαν σπίτια, σε μια εκρηκτικά άναρχη οικιστική ανάπτυξη. Κι όπου δεν φύτρωσαν σπίτια, φύτρωσαν ελιές. Τα πεύκα, που στο κάτω-κάτω έχουν ρετσίνι κι είναι πιο εύφλεκτα, περιορίστηκαν, αλλά δεν εξαλείφθηκαν και νομοτελειακά είναι απλά θέμα χρόνου και συγκυρίας να επαναληφθεί, βόρεια της Αθήνας, μια πολύνεκρη τραγωδία παρόμοια μ' αυτή στο Μάτι. Για την οποία ασφαλώς θα "φταίει η κλιματική αλλαγή"!


Παρόμοια με τα πεύκα της Αττικής, εμπρηστές κατακαίνε κάθε χρόνο τα τροπικά δάση της Ινδονησίας: όπου υπήρχε προηγουμένως δάσος, τώρα φυτρώνουν φυτείες φοινικόδεντρων, καθώς το φοινικέλαιο είναι περιζήτητο σε ΕΕ και ΗΠΑ. Λέτε να είχαν "4η Αυγούστου" και στην Ινδονησία; Και για ποιον ακριβώς λόγο έχει ήδη κατασκευαστεί και πλασάρεται στη αγορά το ...φλογοβόλο drone της 1ης εικόνας;;;; Tα σχόλια κάτω απ' το βίντεο είναι απολύτως ενδεικτικά, δεν χρειάζονται περισσότερο σχολιασμό!

Φέτος για μια ακόμα χρονιά ξέσπασαν επίσης φωτιές στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, αλλά τώρα έχουμε "κλιματική κρίση", οπότε "ο ένοχος" αμέσως κατασκευάστηκε, "φταίει η κλιματική αλλαγή". Τσιμουδιά φυσικά για το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ...
η αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι απολύτως ευεργετική για τα τροπικά δάση, καθώς ευνοεί τη φωτοσύνθεση, πολλαπλασιάζει τη βλάστηση κι η χλωρή βλάστηση καίγεται πολύ πιο δύσκολα απ' την ξηρή.


Πάμε πρώτα στη Βραζιλία: εκεί φέτος υπάρχει Πρόεδρος που δεν συγκινείται απ' την προπαγάνδα και "τα 'χωσε" χοντρά: στις 28/11/2019, μιλώντας μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε σε ΜΚΟ που "βάζουν φωτιές στα δάση, φωτογραφίζουν την καταστροφή, κυκλοφορούν τις φωτογραφίες και αντλούν χρηματοδότηση", για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους! Μια μέρα νωρίτερα η Βραζιλιάνικη αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις και απαγγελία σχετικών κατηγοριών κατά μελών ΜΚΟ. Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στο "Λύκο της Κλιματικής Αλλαγής" (ο όρος "κλεμμένος" από το Allnewz) Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως χρηματοδότη τέτοιων ΜΚΟ. Απαντώντας ο βαθύπλουτος ηθοποιός δεν τόλμησε να πει πως "δεν βάζουν οι ΜΚΟ τις φωτιές", απλά περιορίστηκε να πει πως δεν χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, μέλη της οποίας συνέλαβε η Βραζιλιάνικη αστυνομία. Η υπερασπιστική γραμμή των ΜΚΟ πλέον είναι πως τις φωτιές τις βάζουν οικοπεδοφάγοι. Είτε πάντως βάζουν τις φωτιές οι ΜΚΟ είτε τις βάζουν άλλοι, πρόκειται για εμπρησμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με "κλιματική αλλαγή". Οι απατεώνες όμως που διαδίδουν κάτι τέτοιο, μετατρέπουν τους εμπρησμούς από πρόθεση σε κλιματική απάτη. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Πάμε τέλος στην Αυστραλία, όπου οι φωτιές στους θάμνους (bushfires) είναι τόσο παλιές όσο και η Αυστραλία, (στην εικόνα η εικαστική απεικόνιση της φωτιάς στις 6/2/1851, όπως αποτυπώθηκε σε πίνακα του 1864) αλλά ειδικά φέτος για τους κλιματικούς απατεώνες "φταίει η κλιματική αλλαγή". Τσιμουδιά για το ό,τι απ' τις 8 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020 η αστυνομία της Nότιας Νέας Ουαλλίας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 183 άτομα για πρόκληση φωτιάς, ενώ τα 24 απ' αυτά κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση. Μια πιο ψύχραιμη ματιά στις αιτίες των πυρκαϊών στην Αυστραλία, δημοσιεύτηκε στις 18/11/2019, λέει πως το 87% των πυρκαϊών είναι από ανθρώπινο χέρι, το 13% από κεραυνούς και δεν υπήρχαν κεραυνοί όταν το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η φετινή εποχή πυρκαϊών. Επίσης, μια μελέτη του 2015 σε δεδομένα από δορυφόρους για 113 χιλ. πυρκαϊές στο διάστημα 1997-2009 έδειξε πως το 40% των πυρκαϊών είναι εμπρησμοί από πρόθεση και 47% τυχαίες.

Ακόμα ωστόσο πιο χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της 17/11/2019, στο οποίο περιλαμβάνεται δορυφορική απεικόνιση του "δρόμου του θανάτου" Pine Ridge Road, Kinglake West, πριν και μετά τις φωτιές που ξέσπασαν εκεί το 2009 και είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, άλλοι 10 αναλώσιμοι στο βωμό των οικοπεδοφάγων. Πάνω από 200 άτομα αναφέρεται πως έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές του 2009 κοντά στη Μελβούρνη, αλλά οι οικοπεδοφάγοι σίγουρα θα διαλαλούν σ' όλους τους τόνους πως "για τις φωτιές φταίει η κλιματική αλλαγή". Μάλλον στη Μελβούρνη δεν θα ήξεραν για τους "νοσταλγούς της 4ης Αυγούστου" ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου