Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

κ.Παναγιωτάκη, από πότε η ΔΕΗ αναγνώρισε τα Σκόπια ως Macedonia;

Την Πέμπτη 7/6 η ΔΕΗ ΑΕ είχε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων , την ετήσια τακτική διαδικασία για κάθε ανώνυμη εταιρεία, στην οποία η εκάστοτε διοίκηση κάνει ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ξεδιπλώνει το όραμά της για το μέλλον. Οπότε κατόπιν αυτού η ΔΕΗ δημοσίευσε στο Κέντρο Τύπου της την ομιλία του Προέδρου της και μια συνοπτική παρουσίαση 18 διαφανειών. 

Καταρχήν να επισημάνω πως σε ολόκληρη την ομιλία ο Πρόεδρος δεν βρήκε ούτε μια γραμμή για να πει κάτι για την κατολίσθηση του λιγνιτωρυχείου στο Αμύνταιο, λες και τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα στην εταιρεία που διοικεί. Αυτό φυσικά δεν κάνει καμιά έκπληξη, επί ένα ολόκληρο χρόνο μετά την κατολίσθηση δεν έχει δώσει καμιά αναλυτική ενημέρωση και αναγκαίες επεξηγήσεις, που είχε υποσχεθεί στην από 1/9/2017 ανακοίνωση για την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής της ΔΕΗ.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι ο χάρτης που εμφανίζεται στη διαφάνεια 9 της παρουσίασης, χάρτης στον οποίο, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εμφανίζεται ως Macedonia! Το ατόπημα φυσικά και δεν διασκεδάζεται απ’ το ...
γεγονός της ετικέτας FYROM λίγο πιο κάτω, με μικρότερη μάλιστα γραμματοσειρά.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο συντάκτης της κατάπτυστης παρουσίασης, αλλά ο κ. Παναγιωτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει από πότε η ΔΕΗ αναγνώρισε τα Σκόπια ως Macedonia, ονομασία την οποία δεν αναγνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία. Εκτός κι αν το παρουσίασε ως Πρόεδρος της Σκοπιανής EDS, που πρόσφατα εξαγόρασε η ΔΕΗ, οπότε κάπου έκανε λάθος στον τόπο και στο χρόνο, νόμιζε ίσως πως μιλούσε στα Σκόπια. Αν πρόκειται για λάθος, υπάρχουν λάθη που επιτρέπονται και λάθη που ΔΕΝ επιτρέπονται κι αυτό που διέπραξε ανήκει στα εθνικά ανεπίτρεπτα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Όσο κι αν ο Σύριζα επείγεται να κλείσει άρον-άρον το Σκοπιανό, προκειμένου να μπορέσουν οι Αμερικανοί να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να κλείσουν το δρόμο στο νέο αγωγό Turk Stream, που ήδη κατασκευάζεται για να φέρει ρωσικό αέριο στο Νότιο διάδρομο της ΕΕ, τέτοιου είδους ατοπήματα είναι εντελώς απαράδεκτα. Το ιστολόγιο το επισημαίνει χωρίς περιστροφές, καθώς από πέρυσι είχε καλέσει τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να πάρει το φραγγέλιο για τους συνεργάτες του.


3 σχόλια:

  1. Το Σκόπια τα έχουν ήδη αναγνωρίσει με το όνομα της Ελληνικότατης Μακεδονίας.
    Προφανώς ο Παναγιωτάκης και γνωρίζει.
    Έχει ενημέρωση εκ των έσω.
    Εδώ έχουν εκφραστεί από τον Ιανουάριο του 2018 περίεργες απόψεις ακόμη και από τον Νίκο Μέρτζο
    https://www.politeianet.gr/books/9789608813243-mertzos-i-nikolaos-sfakianaki-emeis-oi-makedones-172291
    Εντιμος συμβιβασμός με το κράτος των Σκοπίων
    Αναρωτιέμαι ποιους εννοούσε ως Μακεδόνες στο βιβλίο του.

    Έχει κλείσει το Σκοπιανό εις βάρος μας και αναμένουμε τις εξελίξεις,

    Κοτζιάς: Oι δύο τελικές επιλογές για την ονομασία είναι Severna και Gorna Makedonija
    https://kostasxan.blogspot.com/2018/06/o-severna-gorna-makedonija.html
    Ως γνωστόν και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι από το Κρούσοβο
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5571768/dhmokratia-toy-kroysebo-onoma-gia-ta-skopia-h-patrida-toy-mpoytarh/
    Κοτζιάς: Κάναμε το αποφασιστικό βήμα - Ο Ζάεφ επέλεξε όνομα
    https://kostasxan.blogspot.com/2018/06/blog-post_165.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Δυτικομακεδόνες κατά τον Μακεδονικό Αγώνα

    https://youtu.be/KHYZooMgC2Q

    Αθηνά Τζινίκου Κακούλη
    http://makedonikokomma.blogspot.com/2016/02/blog-post_25.html

    http://makedonikokomma.blogspot.com/2016/02/blog-post_25.html

    http://www.biblionet.gr/author/38807/%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC_%CE%A4%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85_-_%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.google.com/search?q=%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85&oq=%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85&ie=UTF-8

      Διαγραφή