Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τι ακριβώς είναι το "Global Order", που μας ετοιμάζετε με "Climate Diplomacy", κ. Τσίπρα;


Στο τέλος Φλεβάρη είχαμε στις Βρυξέλλες Συμβούλιο των αρχηγών κυβερνήσεων της ΕΕ, αυτό που συνήθως λέγεται Σύνοδος Κορυφής. Καθόλου περίεργο που κανένα μέσο δεν μετέδωσε και δεν σχολίασε το κείμενο που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, παρόλο που εκεί μας προέκυψε απόφαση για "κλιματική διπλωματία". Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση, "Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με την κλιματική διπλωματία. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην εφαρμογή της κλιματικής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναγνώρισε επίσης τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα."

Το κείμενο συμπερασμάτων είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά, αλλά η 1η παράγραφος είναι απολύτως σαφής και συνάμα ανατριχιαστική:  "The Council: 1. UNDERLINES, in line with the EU Global Strategy, the crucial importance of a shared rules based global order, with multilateralism as its key principle and the United Nations at its core and RECONFIRMS that the EU will continue to ...
lead the way in the global pursuit of climate action, so as to fully implement the Paris Agreement and to achieve the 2030 Agenda, with the Sustainable Development Goals (SDGs) at its centre. - Το Συμβούλιο: 1. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ, σύμφωνα με την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ, την κρίσιμη σημασία μιας παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κοινούς κανόνες, με θεμελιακή αρχή την πολυμέρεια και τα Ηνωμένα Έθνη στον πυρήνα της, και ΕΠΑΝΑΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να ηγείται στην παγκόσμια κλιματική δράση, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία του Παρισιού και να επιτευχθεί η Ατζέντα 2030, με επίκεντρο τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης."  

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Η ανατριχίλα λοιπόν προέρχεται πρώτα απ’ την αναφορά σε "παγκόσμια τάξη με επίκεντρο τον ΟΗΕ" και στη συνέχεια απ' τη σύνδεση της Ατζέντας 2030 με την κλιματική απάτη: ο Στόχος 1 της Ατζέντας 2030 είναι η εξάλειψη της φτώχειας παντού και σ' όλες τις μορφές της, ενώ η κλιματική απάτη είναι άλλη μια τεράστια μεταφορά πλούτου απ' τους πολλούς προς τους λίγους, το είδος ακριβώς που βυθίζει ευρύτατα στρώματα πολιτών σε ακόμα πιο βαθιά φτώχεια.

Αν λοιπόν η νέα "παγκόσμια τάξη", που συμφώνησε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, είναι το πώς θα χρησιμοποιηθεί η κλιματική απάτη για την επιστροφή του πλανήτη σε κοινωνικές και οικονομικές δομές του 18ου αιώνα, αυτό μόνο "αριστερό" δεν είναι και θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της σοσιαλδημοκρατίας. Κάτι π.χ. σαν την αλήστου μνήμης "ευελφάλεια", που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό στην ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου