Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

20 εκατοστά χιόνι στο Βιετνάμ, πρώτη φορά στα χρονικά. Και 7,5 ΜΕΤΡΑ στην Τουρκία. Ποια "υπερθέρμανση";


Μπορεί η Σύνοδος του Παρισιού το Δεκέμβριο 2015 να ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των πολιτικών να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν την "υπερθέρμανση" του πλανήτη, μόνο που ξέχασαν να το πουν και στον ίδιο τον πλανήτη: όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, πρωτοφανή χιόνια έπεσαν το 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2016 σε όλο το βόρειο Βιετνάμ, μέχρι 300 χιλιόμετρα νότια του Ανόι, σε γεωγραφικό πλάτος 18,5ο!!! (ενδεικτικά, η Ιεράπετρα έχει γεωγραφικό πλάτος 35ο). Το διπλανό βόρειο Λάος επίσης καλύφθηκε από παχύ χιόνι. 20 εκατοστά χιόνι δεν είχαν πέσει ποτέ σ' αυτό το γεωγραφικό πλάτος στα καταγραμμένα χρονικά του Βιετνάμ κι αν ρωτήσετε τους πολίτες σίγουρα θα σας πουν πως θα ήταν πιο ευτυχείς αν έβλεπαν κάποια "υπερθέρμανση": η παγωνιά σκοτώνει και η κτηνοτροφία δέχτηκε σοβαρό πλήγμα, καθώς χιλιάδες ήταν τα ζώα που ξεψύχησαν απ' το ασυνήθιστο για την περιοχή κρύο. Μερικές χιλιάδες εκτάρια με λαχανόκηπους και μπανανοφυτείες καλύφθηκαν απ' το πέπλο του χιονιού, σοδειές καταστράφηκαν και ...
οι κάτοικοι τυλίχτηκαν σε αδιάβροχα και σε νάιλον σακούλες για να προφυλαχθούν απ' το κρύο, που ήταν το χειρότερο στο Ανόι τα τελευταία 40 χρόνια.


Λίγο πιο ΒΑ, στην Ταϊβάν, 30 εκατοστά χιόνι ήταν αρκετά για να αποκλείσουν εκατοντάδες άμαθους από χιόνι Ταϊβανέζους, που έσπευσαν στις γύρω ορεινές περιοχές για να απολαύσουν την εξαιρετικά σπάνια χιονόπτωση. Η διασκέδαση εξελίχθηκε σε ταλαιπωρία, καθώς οι αλυσίδες στ' αυτοκίνητα είναι κάτι το άγνωστο στην εξωτική χώρα, οπότε όλοι αναγκάστηκαν να παρκάρουν, όπως βλέπουμε στην πιο πάνω φωτογραφία.
 

Κι αν το Βιετνάμ δέχθηκε 20 εκατοστά απρόσμενου χιονιού και η Ταϊβάν 30, η επαρχία Bitlis στην ανατολική Τουρκία, κοντά στη λίμνη Βαν, δέχθηκε τον Ιανουάριο συνολικά 7,5 ΜΕΤΡΑ χιόνι, το χιόνι στους δρόμους έφθασε τα 2,5 ΜΕΤΡΑ κι ολόκληρες γειτονιές θάφτηκαν στο χιόνι, αν προσέξετε στη φωτογραφία θα δείτε πως αυτό είναι σπίτι! Ήταν το χειρότερο χιόνι τα τελευταία χρόνια και η ζωή φυσικά παρέλυσε, καθώς ακόμα και τα συνεργεία διάνοιξης των δρόμων βρέθηκαν να χρειάζονται βοήθεια! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Μπορεί κι εδώ να το έστρωσε το Σάββατο κάπως σε Πεντέλη κι Υμηττό, αλλά η Τουρκία είναι σ' εντελώς άλλο επίπεδο, με θερμοκρασίες -20οC σαν να είναι Σιβηρία, (αν και το Βουκουρέστι είχε κι αυτό το 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θερμοκρασίες κάτω από -20οC).

Και μπορεί σε κάποιους αυτά να φαντάζουν σαν "ακραία καιρικά φαινόμενα", για τα οποία ασφαλώς φταίει η "ανθρωπογενής υπερθέρμανση" του πλανήτη, αλλά πολύ εύκολα μπορεί κανείς να παραφράσει τον Κλίντον και να του πει "Είναι ο χειμώνας, ηλίθιε!", 3ο δεκαήμερο του Γενάρη είναι ακριβώς η καρδιά του χειμώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου