Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Χοντρός Γάτος, ο Αεροπόρος και το Φαλακρό Βουνό!

Όσο διάστημα στα προπαγανδιστικά δελτία των 8 θα παίζεται η σαπουνόπερα "η Ωραία (κυβέρνηση) και το Τέρας (τρόικα)", κάποιες άλλες ειδήσεις, που δεν πρέπει να τις πολυμαθαίνουμε, θα περνάνε ανώδυνα και στα "ψιλά", δεν θα τις ακούσετε ποτέ σ' αυτά τα δελτία. Ωστόσο το εργάκι με την κακιά τρόικα είναι χιλιοπαιγμένο, δεν πουλάει πια και το έχουμε πει εδώ και μήνες, η τρόικα θα έχει το πόδι της στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες, εκτός και βρούμε τρόπο να συνεννοηθούμε ως λαός και της το κόψουμε.

Πριν μερικές μέρες η Real News είχε την είδηση για τις offshore εταιρείες του Καρατζαφέρη και τις μίζες των εξοπλιστικών. Χθες, πάλι η Real News αναφέρεται στις ...
μίζες των εξοπλιστικών και το απολογητικό υπόμνημα του Πάνου Ευσταθίου, αντιπρόσωπου της γερμανικής εταιρείας Atlas. 153 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν από το 2002 έως και το 2011, μέσω δύο λογαριασμών στις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas οι οποίοι ανήκουν στην εταιρεία Ironhelm Ltd. του Π. Ευσταθίου. Ποιοι είναι παραλήπτες των πληρωμών; Ο Χονδρός γάτος (Fat Cat), ο Αεροπόρος (Aviateur), το Φαλακρό Βουνό (Falakro Vuno), ο Ξάδελφος Π.Κ (Cousin P.K.), ο Takis, ο Doctor κλπ. Ποιοι κρύβονται πίσω από τα παρατσούκλια είναι πια έργο της δικαιοσύνης να το αποκαλύψει, ακολουθώντας τη ροή χρήματος στους λογαριασμούς της Ironhelm, αλλά δεν μας διαφεύγει την προσοχή ότι ξανά εμπλέκονται ως λαδιάρηδες οι Γερμανοί. Και σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ στο Βήμα, πέντε ανακριτές στο Πρωτοδικείο και πέντε εισαγγελείς στην Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την εισαγγελέα Εφετών κυρία Ελένη Ράικου ξεψαχνίζουν τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 15 χρόνων, που υπολογίζονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ. Κατά τα λοιπά προσπαθούν να μας πείσουν ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε".

Ακριβώς την ίδια στιγμή, εκτός απ' τις αποκαλύψεις για τις μίζες των εξοπλιστικών έχουμε και τη σφοδρή σύγκρουση δυο παραγόντων στο ποδόσφαιρο, παραγόντων ωστόσο που έχουν επίσης συμφέροντα στον ίδιο χώρο των πετρελαίων. 

Και είναι η ίδια στιγμή που Βενιζέλος και Παπανδρέου τρώγονται για το μέλλον του Πασοκ, ενός κινήματος που στην ίδρυσή του συγκέντρωσε τις ελπίδες του μετεμφυλιακού δημοκρατικού κινήματος για μια Ελλάδα των Ελλήνων και τώρα, που πνέει τα λοίσθια, έχει καταλήξει να μας έχει επανιδρύσει μια μετεμφυλιακή Δεξιά και διαχωρίζει τους Έλληνες σε πατριώτες και μη: μήπως στο τέλος οι "εκσυγχρονιστές", που διέλυσαν τη χώρα με "εκσυγχρονισμένο" τρόπο, επαναφέρουν και τον όρο "μιάσματα";

Στην Αθήνα η ολιγαρχία έχει βγάλει τα μεγάλα μαχαίρια για να αναδιανείμει συμφέροντα και ζώνες επιρροής. Τι μπορεί να ενδιαφέρουν αυτά τον άνεργο, το μεροκαματιάρη, το μικροεπαγγελματία που δεν "βγαίνει" κι έχει απλήρωτο τον ΟΑΕΕ, το νέο που ξενιτεύεται για να βρει το μέλλον που του στέρησε η Ελλάδα των μνημονίων, το μισθωτό που του έκοψαν το μισθό στη μέση, το συνταξιούχο που του στέρησαν τα αξιοπρεπή γηρατειά, όλους μας που βλέπουμε τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία να διαλύονται; Η κατάσταση θυμίζει είτε την παροιμία "δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα" είτε τους εμπόρους που έδιωξε ο Ιησούς με το φραγγέλιο απ' το Ναό του Σολομώντα. Καιρός να πάρει κι ο λαός στα χέρια του το φραγγέλιο ...

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Ρωτούσαμε προχθές, για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power και τη με τον ένα ή άλλο τρόπο σύνδεση ονομάτων όπως Ψυχάρης, Στουρνάρας, Βορίδης και Μπαλτάκος, αν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των μνημονίων θα φθάσουμε να δούμε και τη σικελική λουπάρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μάλλον δεν πέσαμε μακριά, καθόσον όλες αυτές οι "εξωτικές" ονομασίες των μιζαδόρων που λάδωνε ο Ευσταθίου μόνο σε μια ιδιότυπη "μαφία" μπορεί να παραπέμπουν. Και είναι εντυπωσιακό πόσο μοιάζουν τα ονόματα των μιζαδόρων με τα ονόματα των καταπληκτικών "επενδυτών", των αστεριών της "ελεύθερης αγοράς" ηλεκτρισμού της Καλιφόρνια το 2000, όταν οδήγησαν την 7η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη σε απανωτά μπλακ-άουτ: "Fat Boy", "Death Star", "Forney Perpetual Loop", "Ricochet", "Ping Pong", "Black Widow", "Big Foot", "Red Congo", "Cong Catcher", "Get Shorty".

Οπότε το τελευταίο ερώτημα που βάλαμε προχθές μάλλον θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό: Υπάρχει Έλληνας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, να καθαρίσει τη χώρα απ' τη μπόχα; Ή Ελληνίδα; Και, για να μην ξεχνιόμαστε, τον Αλ Καπόνε δεν τον έπιασαν για φόνους και ληστείες. Για λογιστικές παραβάσεις τον έπιασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου