Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Όταν ο ίδιος ο πλανήτης εκθέτει ανεπανόρθωτα τον περιφερόμενο θίασο της κλιματικής προπαγάνδας.


Αυτές τις ημέρες ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ της κλιματικής προπαγάνδας βρίσκεται  σ' άλλη μια Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Βόννη, εκεί όπου υποτίθεται πως "προεδρεύουν" τα "κατακαημένα" Νησιά Φίτζι, που κινδυνεύουν να χαθούν ΑΝ ανεβεί η στάθμη της θάλασσας λόγω της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής. 

Η στάθμη της θάλασσας βεβαίως δεν ήταν ποτέ σταθερή στη μακραίωνη ιστορία του πλανήτη, τόσο στη διάρκεια των δισεκατομμυρίων ετών όσο και μέχρι πριν λίγες μόλις χιλιάδες χρόνια, όπως δείχνουν ίχνη πάνω στα πετρώματα, η αποκοπή της Βρετανίας απ' την ηπειρωτική Ευρώπη, κλπ, κι αυτό συνέβαινε εντελώς ανεξάρτητα απ' την ανθρώπινη παρουσία πάνω στη γη.

Με την ευκαιρία λοιπόν ενός πανηγυριού που στήθηκε για την κλιματική προπαγάνδα, με διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων βεβαίως-βεβαίως, η Γερμανική βεβαίως-βεβαίως Deutsche Welle θεώρησε καλό να μας "ενημερώσει" για το "Πώς η Πτολεμαΐδα επηρεάζει τα νησιά Φίτζι", τα οποία βεβαίως-βεβαίως βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Αυστραλίας και σε ευθεία γραμμή απέχουν 16.600 χιλιόμετρα απ' την Πτολεμαΐδα. Ενδιάμεσα βεβαίως-βεβαίως παρεμβάλλεται η Αυστραλία, η Ινδονησία, η Νοτιοανατολική Ασία, η Ινδία, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία, αλλά για τους Γερμανούς, που καίνε ΔΕΚΑ φορές περισσότερο λιγνίτη απ' την Ελλάδα κι από πάνω καίνε κι ατελείωτο λιθάνθρακα, καθώς και το συστηματικά ψευδόμενο δήθεν "ακτιβιστή" προπαγανδιστή τους, τα Φίτζι τα επηρεάζει ο λιγνίτης της Πτολεμαΐδας.

Ο συστηματικός τρόπος με τον οποίο διοχετεύθηκαν στον τύπο διάφορα τέτοια κλιματοφοβικά δημοσιεύματα, για να υποστηρίξουν τη Σύνοδο της Βόννης, αποδεικνύει ξεκάθαρα πως υπάρχει οργανωμένη διεθνής συμμορία για την επιβολή καταρχήν παγκόσμιου φόρου άνθρακα και την αύξηση της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων. Μ' αυτή την οπτική ο σωστός τίτλος του άρθρου θα έπρεπε να είναι "Πώς η κλιματική προπαγάνδα δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων".

"Βασικός υπαίτιος για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ο άνθρακας", λέει το κατάπτυστο κείμενο και το πρώτο ψέμα είναι πως δεν υπάρχει καμιά "υπερθέρμανση" του πλανήτη, ενώ, επιπλέον, οι ψευδολόγοι ξέχασαν να ενημερώσουν τον πλανήτη πως "φταίει ο άνθρακας": όπως μας ενημερώνει το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της ΝΑΣΑ, με τον πολύ χαρακτηριστικό κι εύγλωττο τίτλο "Hot News from the Antarctic Underground", οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν, (όσο κι όπου λιώνουν, καθώς τα τελευταία χρόνια οι πάγοι της Ανταρκτικής αυξάνονται σε μάζα), από ένα ...
υποθαλάσσιο ηφαίστειο, από μια υποθαλάσσια άνοδο μάγματος στο φλοιό της γης, δηλαδή από καθαρά γεωθερμική αιτία. Και μας επισημαίνει το JPL: "At the end of the last ice age around 11,000 years ago, the ice sheet went through a period of rapid, sustained ice loss when changes in global weather patterns and rising sea levels pushed warm water closer to the ice sheet -- just as is happening today.- Στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, πριν από περίπου 11.000 χρόνια, το κάλυμμα πάγου υπέστη μια περίοδο ταχείας και παρατεταμένης απώλειας πάγου όταν οι μεταβολές των παγκόσμιων καιρικών συνθηκών και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έσπρωξαν το ζεστό νερό πιο κοντά στο πάγο - ακριβώς όπως συμβαίνει σήμερα." Μήπως να μας έλεγαν η Deutsche Welle κι ο προπαγανδιστής της πόσο CO2 εξέπεμπαν οι άνθρωποι στην ατμόσφαιρα πριν από 11.000 χρόνια; Άντε, γιατί και η προπαγάνδα έχει όρια!

Η εργασία των ερευνητών του JPL δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο στο Journal of Geophysical Research: Solid Earth, με τίτλο "Influence of a West Antarctic mantle plume on ice sheet basal conditions". Και φυσικά αυτή την εξαιρετικά "άβολη αλήθεια" δεν πρόκειται ποτέ να σας την πουν τα εντελώς αναξιόπιστα μέσα μαζικής αποχαύνωσης.

Θυμίζω πως ήταν ακριβώς και πάλι το Jet Propulsion Laboratory της ΝΑΣΑ, που απέδωσε τη μεγάλη αύξηση στις εκπομπές CO2 το 2015-2016 στο εξαιρετικά δυνατό φαινόμενο El Niño κι όχι στο κάρβουνο, όχι στις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά τα μέσα καλλιέργειας μαζικής υστερίας σας έχουν ήδη πει από χθες μόνο πως αυξήθηκε το CO2 στην ατμόσφαιρα και, βεβαίως, για να σώσουμε την ψυχή μας πρέπει να βάλουμε τα Γερμανικά και Δανέζικα αιολικά, αυτά ακριβώς που μένουν αζήτητα κι απούλητα στις αγορές! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Δεν είναι όμως μόνο οι πάγοι της Ανταρκτικής που επηρεάζονται απ' τη γεωθερμική δράση, καθώς το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Αρκτική: ο πιλότος της Icelandair Ágúst Arnbjörnsson, κατά τη διάρκεια πτήσης σε ύψος 11 χλμ. φωτογράφησε στις 11/7/2017 τρεις στήλες ατμών να βγαίνουν μέσα από ρωγμές στο κάλυμμα πάγου, σε περιοχή που απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα απ' τον οικισμό Kulusuk της ΝΑ Γροιλανδίας και όπου ο πάγος έχει πάχος περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα, (όπως αναφέρεται στο σχόλιο 13/7/2017 15:18). Ούτε κι αυτή την εξαιρετικά άβολη φωτογραφία πρόκειται ποτέ να τη δείτε στον εξαιρετικά αναξιόπιστο Ελληνικό τύπο, βεβαίως-βεβαίως.

Εντελώς "συμπτωματικά" μόλις μια βδομάδα νωρίτερα, την 4η Ιουλίου και γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η Γροιλανδία έσπασε το ρεκόρ της πιο χαμηλής θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί στα χρονικά για μήνα Ιούλιο σ' ολόκληρο το Βόρειο ημισφαίριο, με -33,0οC. Και στις 10 Νοέμβρη η Νέα Υόρκη είχε ρεκόρ κρύου με 25οF στο Central Park, με το προηγούμενο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας, με 27οF, να έχει καταγραφεί πριν από περισσότερο από ένα αιώνα, το ...1914. Αλλά τα θρασίμια της κλιματικής προπαγάνδας επιμένουν για "υπερθέρμανση".

Όπως επίσης είχαμε δει στις 2/2/2016, υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε διαπιστωθεί στο Gakkel Ridge στον Αρκτικό Ωκεανό, μια ρηξιγενή ζώνη μήκους 1600 χλμ, που αποτελεί το όριο ανάμεσα στις λιθοσφαιρικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Πλέον το λιώσιμο του πάγου, για το οποίο μετέδιδε το 2007 το BBC, αποδίδεται από γεωλόγους στην υποθαλάσσια έκλυση θερμότητας, μια 100% φυσική αιτία, που δεν έχει την παραμικρή συσχέτιση με ανθρώπινες δραστηριότητες. Όπως από φυσική αιτία λιώνουν και ξαναπαγώνουν οι παγετώνες των Ιμαλαΐων, όπως από φυσικά αίτια αυξάνονται οι πάγοι στην Ανταρκτική.

Με βάση τα πιο πάνω, ένα μόνο έχουμε να πούμε στη Deutsche Welle και τον προπαγανδιστή της: αν τόσο πολύ κόπτεστε για τη "σωτηρία του πλανήτη", σταματήστε την καύση λιγνίτη και λιθάνθρακα στη Γερμανία εδώ και τώρα! Ιδού η Γερμανία, ιδού και το πήδημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου