Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

"Πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων" ή απλά φασιστική παρακολούθηση των πάντων;


Με το σκάνδαλο Novartis να μονοπωλεί την επικαιρότητα και να βάζει σε 2η μοίρα τη γελοία τοποθέτηση του Ζάεφ πως δεν βλέπει το λόγο ν' αναθεωρήσει το Σύνταγμα της Ψευτο"Μακεδονίας" των Σκοπίων, η κυβέρνηση των Σύριζα/Ανελ περνά μια χαρά στη ζούλα μια εντελώς ύπουλη ρύθμιση, που σκοπό έχει τη φασιστικού τύπου παρακολούθηση των πάντων.

Ο λόγος για το Σχέδιο Νόμου με το βαρύγδουπο τίτλο "Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας", το οποίο θεωρητικά βρίσκεται από προχθές σε δημόσια διαβούλευση στο opengov. Στην πιο πάνω εικόνα βλέπετε ένα απόσπασμα οθόνης απ' το άρθρο 12 και στο δεξί μέρος βλέπετε πως στην πράξη η διαβούλευση γίνεται μόνο κατ' επίφαση, καθώς το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε στις 17:55 της 6/2/2018 και μένει ανοικτό σε σχολιασμό μέχρι τις 14:00 της 9/2/2018, δηλαδή λιγότερο κι από 70 ώρες! Ίσα-ίσα για να βγει τυπικά η υποχρέωση, αν κιόλας είναι αρκετές οι ούτε 70 ώρες, ενώ η ανάρτηση έγινε στα εντελώς μουλωχτά, μη τυχόν και το πάρει κανείς είδηση. Δεν αντέχεται πια τόση δημοκρατία απ' την "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση!

Αν τώρα προσέξετε καλύτερα το επισημασμένο απόσπασμα, σε απλά Ελληνικά λέει το εξής απίστευτο: αν έχετε δυο λογαριασμούς στην τράπεζα και ...
μεταφέρετε ποσό άνω των 1.000€ απ' τον ένα λογαριασμό στον άλλο, αυτόματα μπαίνετε στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος! 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Αν ωστόσο σας φέρει κάποιος μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα χρώματος μωβ, κίτρινου ή πράσινου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το πολύ να βρεθεί κάποιος Πρωθυπουργός και να πει "Όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον Εισαγγελέα". Αν τυχόν βρεθεί κάποιος να σας καταγγείλει, μπορείτε ανέξοδα να τον αποκαλέσετε "κουκουλοφόρο", "σκευωρό", "πουλημένο" κι ο,τιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε προκειμένου ν' απαξιώσετε τη μαρτυρική κατάθεση, ν' αποπειραθείτε να μετατρέψετε το ποινικό πρόβλημα σε πολιτικό, ν' αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση απ' το πραγματικό πρόβλημα και να ελπίζετε βάσιμα πως η αιωνίως "τυφλή" Δικαιοσύνη θα κάνει μερικά χρόνια ν' ασχοληθεί, περίπου όπως έκανε με το σκάνδαλο της Proton Bank, που μόνο μερικά "περίεργα" ιστολόγια επιμένουν να το θυμούνται ...

Αν επίσης έχετε μερικές υπεράκτιες εταιρείες για να κρύβετε περιουσιακά στοιχεία, πάλι δεν τρέχει τίποτα, κανείς δεν θα σας ενοχλήσει. Αν κάποιος επίορκος τραπεζοϋπάλληλος σπάσει την ομερτά και κυκλοφορήσει σε στικάκι καμιά λίστα κρυμμένου πλούτου, όλο και θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος πολιτικός να χάσει το στικάκι ή να κάνει καμιά ρύθμιση, που πληρώνεις κάτι τις και κυκλοφορείς σαν κύριος.

Κι αν τυχόν αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο από τον επόμενο μήνα, θα καταγράφονται και οι μετακινήσεις σας συστηματικά, απ' το "Μεγάλο Αδελφό". Κατά τα λοιπά μπορείτε να κοιμάστε ξένοιαστοι, η χώρα έχει "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου