Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ιταλός μετεωρολόγος: η "κλιματική αλλαγή" έρχεται με νέα "Μικρή Εποχή Παγετώνων";


Η παράνοια της κλιματικής απάτης έχει κατακυριεύσει το Σύριζα και κάθε δεύτερη φράση του αναπληρωτή ΥΠΕΝ κ. Φάμελου είναι "κλιματική αλλαγή", ωστόσο στη διπλανή μας Ιταλία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στο ilmeteo.it δημοσιεύθηκαν προβλέψεις για τον καιρό το καλοκαίρι 2018 και το χειμώνα 2018-19, προβλέψεις που αποδίδονται πολύ εύγλωττα με την πιο πάνω εικόνα, που η λεζάντα της λέει "Il minimo solare provocherà una nuova era glaciale? Το ηλιακό ελάχιστο θα προκαλέσει μια νέα εποχή των παγετώνων;"

Πιο συγκεκριμένα, στις 17/6 ο μετεωρολόγος Castelli έγραψε απερίφραστα πως "ο ήλιος είναι στο ελάχιστο της δραστηριότητάς του και οι συνέπειες για τη γη θα μπορούσαν να είναι παγετώδεις. Εδώ και μήνες οι ηλιακές κηλίδες είναι ελάχιστες [και καμιά σημασία δεν έχει πόσο CO2 έχουμε εκπέμψει στην ατμόσφαιρα απ' το 1850 και μετά, η απάτη ποτέ δεν μπορεί να ανατρέψει την πραγματικότητα: ο ήλιος ζεσταίνει τη γη, χωρίς τον ήλιο η γη θα ήταν άλλο ένα παγωμένο και χωρίς ζωή άστρο.] 

Οι περισσότεροι κλιματολόγοι θεωρούν ότι η τελευταία παρόμοια περίπτωση έλαβε χώρα μεταξύ 1645 και 1715 και είχε προκαλέσει τη λεγόμενη "Μικρή Εποχή των Παγετώνων", στη διάρκεια της οποίας ο παγκόσμιος μέσος όρος της θερμοκρασίας της γης μειώθηκε κατά 1,3°C, προκαλώντας εκτεταμένο παγετό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (και όχι μόνο) εδώ και πολλά χρόνια.

Το κλίμα της γης σταδιακά ψύχεται και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα εποχή παγετώνων. Η ισχυρή υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας το Φεβρουάριο και η θλιβερή αρχή του καλοκαιριού θα ...
μπορούσε να είναι μόνο ορεκτικά μιας ευρύτερης αλλαγής. Να είστε προσεκτικοί, εάν ο ήλιος δεν ξυπνήσει, ο Χειμώνας θα μπορούσε να είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε ..." 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Αυτά λοιπόν λέει το ilmeteo.it και μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο πως από χθες η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα έχει γράψει μονοψήφια νούμερα το βράδυ και μικρά διψήφια το μεσημέρι, ενώ κατά τα λοιπά βρισκόμαστε στο 3ο 10ήμερο του Ιουνίου, περίοδο που ανέκαθεν περιμέναμε το θερμόμετρο να δείξει κοντά ή και πάνω από το 40. 

Κατά τα λοιπά το Υπουργείο της Λεωφ. Μεσογείων θα συνεχίσει να μας φλομώνει στο ψέμα, πως ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και για να τον κρυώσουμε πρέπει να βάλουμε Γερμανικά και Δανέζικα αιολικά, προκειμένου να καταλήξουμε να καίμε όσο γίνεται περισσότερο Αμερικάνικο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Αφού βεβαίως πρώτα θα έχουμε ελαχιστοποιήσει την αξιοποίηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λιγνίτη, προκειμένου να βρει χώρο το αέριο. Το οποίο σ' όλο τον πλανήτη το χρησιμοποιούν κατ' εξοχή για θέρμανση και για ηλεκτροπαραγωγή το θεωρούν ακριβό, αλλά στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι "καλά παιδιά", πάντα φροντίζουν να μην κακοκαρδίζουν τους ξένους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε όλα τα μέσα που δημοσιεύουν διαφημίσεις. Μπορεί να δημοσιεύεται ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ και να υπάρχει σύνδεσμος (link) για την πρωτότυπη ανάρτηση στο greeklignite. Στα υπόλοιπα μέσα επιτρέπεται μόνο αν κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση. Νισάφι πια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου