Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μειώνεται η χρηματοδότηση για την "κλιματική αλλαγή", αυξάνονται τα ψέματα απ' όσους χάνουν το μεροκάματο!


Τις τελευταίες ημέρες και για άλλη μια φορά "έπαιξε" παγκοσμίως, το είδαμε και στην Ελλάδα, σε εντελώς συγκεκριμένα μέσα, ο φόβος και τρόμος απ' το τι θα συμβεί στις παράκτιες περιοχές αν θα λιώσουν κάποτε οι πάγοι, λόγω της υποτιθέμενης "υπερθέρμανσης" του πλανήτη.

Μέσα στην απόγνωση για την "κουτάλα" που βλέπουν να χάνεται, τα "ορφανά" της "κλιματικής αλλαγής" στις ΗΠΑ έχουν ξεσαλώσει και ψεύδονται δημοσίως διαρκώς όλο και περισσότερο. Δείτε στο πιο πάνω βίντεο μια πολύ καλή και πλήρη αποδόμηση των ψεμάτων:

  • για το δήθεν λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό, που όμως ήταν ανοικτός στη ναυσιπλοΐα πριν πάνω από ένα αιώνα, το πολύ μακρινό 1903 κι από τότε δεν λέει να ξεπαγώσει με τίποτα, το λιώσιμο αναβλήθηκε για άλλη μια γενιά,
  • για τις ...
    θερμοκρασίες στην Αρκτική, που φέτος είναι χαμηλότερες ακόμα κι απ' το μέσο όρο της περιόδου 1958-2002,
  • για την ταχύτητα ανόδου της στάθμης της θάλασσας, που ανεβαίνει με σταθερό ρυθμό 2,84 χιλιοστά ανά έτος απ' το πολύ-πολύ μακρινό 1850, πριν καν τον Εμφύλιο των ΗΠΑ, προφανώς χωρίς καμιά ανθρώπινη παρέμβαση,
  • για την απώλεια πάγου στη Γροιλανδία, που φέτος έκανε τέτοιο πρωτοφανές ρεκόρ χιονόπτωσης, ώστε ανάγκασε το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο ν' αλλάξει την κλίμακα μέτρησης, για να μη φαίνεται τεράστια η διαφορά απ' τα προηγούμενα χρόνια. Δείτε την κλίμακα μέτρησης στην πιο κάτω εικόνα, από αναρτήσεις του περασμένου Οκτώβρη, αλλά και του περασμένου Νοέμβρη, η σύγκριση γινόταν με το μέσο όρο των ετών 1990-2013, ενώ πλέον η σύγκριση χρησιμοποιεί το μέσο όρο των ετών 1981-2010.


Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Το κλίμα στον πλανήτη αλλάζει συνεχώς εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν περίμενε την εμφάνιση του καταναλωτικού πολιτισμού για να ξεκινήσει ν' αλλάζει. Τα απολιθώματα τροπικών ζώων, που βρέθηκαν παντού στην Ελλάδα, ακόμα κι ο σχηματισμός του λιγνίτη, δείχνουν πως είτε το κλίμα ήταν κάποτε πολύ πιο ζεστό είτε πως η γεωλογία άλλαζε και ολόκληρες περιοχές βυθίζονταν κάτω απ' τη στάθμη της θάλασσας.

Το φετινό καλοκαίρι βλέπουμε τα χιονοδρομικά στην Καλιφόρνια να μένουν ανοικτά τον Ιούλιο, βλέπουμε πρόγνωση για πιθανό χιόνι στον Όλυμπο στις 17 Ιουλίου και τα διαπλεκόμενα μέσα εξακολουθούν να γράφουν για "υπερθέρμανση". Αλλά είναι η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας που δείχνει πως οι εκάστοτε άρχουσες τάξεις διαχρονικά εκμεταλλεύονταν τους φόβους και τις δεισιδαιμονίες των απλών ανθρώπων, για να κατασκευάσουν ανύπαρκτους κινδύνους και να εκμεταλλεύονται τις μάζες. Ο καλλιεργούμενος φόβος τα τελευταία χρόνια είναι η δήθεν καταστροφή του κλίματος από ανθρωπογενή αιτία, προκειμένου να επιβληθεί παγκόσμιος φόρος CO2 και να διαιωνίζεται η λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου