Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

"Άρχισαν τα όργανα" Νο 2: Το ερωτηματολόγιο της Ομάδας Τραμπ στο Υπουργείο Ενέργειας προσφέρεται για τρελά γέλια!

Οι Ρεπουμπλικανοί έμειναν οκτώ χρόνια μακριά απ' το Λευκό Οίκο παρακολουθώντας να ξεδιπλώνεται και στις ΗΠΑ η παράνοια της απάτης της κλιματικής αλλαγής. Έχοντας πλέον τόσο την Προεδρία όσο και την καθαρή πλειοψηφία στα δυο νομοθετικά σώματα οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να ξηλώσουν ταχύτατα τα μέτρα του Ομπάμα για το κλίμα και απ' τις πρώτες ενέργειές τους φαίνεται να εννούν όσα έλεγε ο Τραμπ προεκλογικά.

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε το υπόμνημα με τις 14 προτεραιότητες της διοίκησης Τραμπ στα ενεργειακά, σήμερα βλέπουμε το ερωτηματολόγιο με τις 74 ερωτήσεις, που έστειλε η Ομάδα Τραμπ για τα ενεργειακά στο Υπουργείο Ενέργειας. Οι 65 ερωτήσεις αφορούν θέματα του Υπουργείου και οι τελευταίες 9 αφορούν θέματα των εργαστηρίων.

Την ύπαρξη του ερωτηματολόγιου αποκάλυψε πρώτο το Bloomberg, που μίλησε για 65 ερωτήσεις κι έδωσε έμφαση σ' αυτές που αναφέρονται στους ...
πυρηνικούς αντιδραστήρες και στη δυνατότητα να παραμείνουν ως ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Το δεύτερο σημείο που τράβηξε την προσοχή του Bloomberg, και στη συνέχεια και άλλων που το αναδημοσίευσαν, ήταν η ερώτηση 27, για τα ονόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου, αλλά και εξωτερικών συνεργατών, που συμμετείχαν στις συναντήσεις για το πρόγραμμα Social Cost of Carbon, ένα εργαλείο με το οποίο η διοίκηση Ομπάμα αξιολογούσε κλιματικές πολιτικές ανάλογα με την αναμενόμενη μείωση εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου". Στην ερώτηση 40 επίσης ζητείται λίστα των υπαλλήλων που συμμετείχαν στις Διασκέψεις του ΟΗΕ για το Κλίμα κατά την τελευταία 5ετία. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Το σημείο ωστόσο που τράβηξε τη δική μου προσοχή ήταν οι ερωτήσεις προς το ΕΙΑ (Energy Information Administration) για το θέμα των ΑΠΕ:

  • Στην ερώτηση 10 ζητείται απάντηση αν είναι ορθό να μην υπολογίζεται το κόστος υποστήριξης της λειτουργίας των ΑΠΕ από μονάδες ορυκτών καυσίμων στο κόστος κύκλου ζωής των ΑΠΕ.  
  • Στην ερώτηση 11 ζητείται απάντηση αν έχει γίνει ανάλυση για το ό,τι δεν χρειάζεται υποστήριξη και πώς συγκρίνεται μια τέτοια ανάλυση με άλλες αναλύσεις για το ίδιο θέμα.
  • Στην ερώτηση 12 επισημαίνεται το αυξημένο κόστος δικτύων μεταφοράς των ΑΠΕ σε σχέση με τις μονάδες ορυκτών καυσίμων και ζητείται απάντηση για το πώς έχει υπολογιστεί αυτό το κόστος και πόσο είναι.

Δεν ξέρω αν πραγματικά περιμένουν να πάρουν απάντηση, αλλά, θέτοντας τέτοια ερωτήματα, φαίνεται πιθανό η Ομάδα Τραμπ, με τον αέρα του νικητή των εκλογών και με την παλαιόθεν γνωστή υπεροπτική νοοτροπία των Ρεπουμπλικανών, απλά να "τρολάρει" την απερχόμενη διοίκηση Ομπάμα.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες μορφές ΑΠΕ, αιολικά & Φ/Β, που προωθήθηκαν μετά μανίας τα τελευταία 15 χρόνια, έχουν πλέον αποδείξει στην πράξη την ανεπάρκειά τους για να δώσουν λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας. Μας το είπαν πριν δυο χρόνια οι ερευνητές της Google, μας το είπαν πριν ένα χρόνο οι "λεφτάδες" του πλανήτη, πλέον το πήραν απόφαση ακόμα και οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί της ΕΕ, όπως έδειξε το "χειμερινό πακέτο" προτάσεων της Κομισιόν για την ενέργεια. Τι μένει από μια δεκαπενταετία παράνοιας; Εκατομμύρια κατοίκων στην ΕΕ βυθισμένων στην ενεργειακή φτώχεια, εκατομμύρια κατοίκων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και μερικοί πολύ συγκεκριμένοι, που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, καθώς οι πολιτικές της ΕΕ δρομολόγησαν το χρήμα που παράγουν οι λαοί προς πολύ συγκεκριμένες τσέπες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου