Δειτε κι εδώ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μαγική εικόνα; Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται (;), αλλά οι Αυστριακοί χειμώνες γίνονται όλο και πιο κρύοι !

Η Αυστρία είναι χώρα που στηρίζει πολλά στο χειμερινό τουρισμό, έχει πάρα πολλά χιονοδρομικά κέντρα και η πιθανότητα να μειωθεί το χιόνι λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη τους έχει κάνει να ανησυχούν. Πάντα υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να κάνουν τεχνητό χιόνι, αφού με τον τρόπο αυτό μέχρι και στο Ντουμπάι έκαναν χιονοδρομικό, αλλά το τεχνητό χιόνι συνεπάγεται και δαπάνη, την οποία κανένας δεν θέλει αν μπορεί να την αποφύγει.

Στην περιοχή του Zell am See και του Σάλτσμπουργκ υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κι ένα απ' αυτά είναι το Schnitten. H Bergbahnen AG εκμεταλλεύεται τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου Schmittenhoehe και παρήγγειλε ...
μια μελέτη για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τις θερμοκρασίες, προκειμένου να δει τι θα κάνει με τις επενδύσεις της. Και το αποτέλεσμα της μελέτης, όπως μεταδίδει το ORF.at από το Σάλτσμπουργκ; Ω του θαύματος! Παρά την "κλιματική αλλαγή", κατά τους χειμερινούς μήνες των τελευταίων 30 ετών τα βουνά του Σάλτσμπουργκ όχι μόνο δεν έχουν γίνει θερμότερα, αλλά αντίθετα, έχουν πιο κρύα, καθώς η μέση θερμοκρασία των χειμερινών μηνών έχει πέσει από το 1984 κατά 0,9οC, από -3,8οC σε -4,7οC.

Ανεξάρτητοι μετεωρολόγοι επιβεβαιώνουν την τάση κι ένας μετεωρολόγος από την υπηρεσία καιρού του Σάλτσμπουργκ είπε πως αν ληφθούν υπόψη όχι μόνο οι τρεις τελευταίες δεκαετίες, αλλά μια μεγαλύτερη περίοδος, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική: "αν εξεταστούν τα τελευταία 50 χρόνια ή 130 χρόνια, τότε υπάρχει μια αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας Η κατάσταση εξελίσσεται σε κύματα, πάντα υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες το κλίμα είναι λίγο πιο κρύο. "

Φυσικά αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε τη μίνι περίοδο των παγετώνων το Μεσαίωνα, κι αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε την κανονική περίοδο των παγετώνων, οπότε είναι βέβαιο ότι από τότε έχουμε "υπερθέρμανση". Θα ήθελε κανείς να ζει σε μια τέτοια περίοδο παγετώνων; Πολύ αμφίβολο! 

Είδαμε προχθές τα πιο πρώιμα από ποτέ χιόνια των τελευταίων 100 ετών να εμφανίζονται στις ΝΑ ΗΠΑ και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, βλέπουμε σήμερα τους Αυστριακούς χειμώνες να γίνονται όλο και ψυχρότεροι και δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση γι' αυτό, καθώς μέχρι το καλοκαίρι τις 52(!) είχαν φθάσει οι δικαιολογίες για το ότι ο πλανήτης ΔΕΝ υπερθερμαίνεται όπως μας είχαν διαβεβαιώσει την περίοδο του Πρωτόκολλου του Κιότο. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Όπως είδαμε στην ιστοσελίδα του Αυστριακού χιονοδρομικού, δεν έχει ανοίξει ακόμα και η έναρξη της σαιζόν προβλέπεται για τις 29 Νοεμβρίου. Αντίθετα, στην Ελλάδα έχουν ήδη ανοίξει από τις 26 Οκτωβρίου τα χιονοδρομικά στο Πισοδέρι Φλώρινας και στη Βασιλίτσα Γρεβενών, για πρώτη φορά τόσο νωρίς στα χρονικά της Ελληνικής χιονοδρομίας. Το χιόνι ωστόσο που έπεσε φέτος τον Οκτώβριο ήταν ελάχιστο μπροστά στο χιόνι που είχε πέσει στις 26 Οκτωβρίου 1978, τότε που στα βουνά είχε φθάσει τα 3-4 μέτρα, πόλεις και χωριά είχαν μείνει χωρίς φως-νερό-τηλέφωνο και οι συγκοινωνίες είχαν παραλύσει! Ποιος θα ήθελε να ξαναζήσει μια τέτοια εμπειρία; Μπορεί για κάποιους το χιόνι να φαίνεται γραφικό, αλλά τρια μέτρα χιόνι παύει να είναι γραφικό, γίνεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για ανθρώπους και ζώα. Καλύτερα λοιπόν μια εποχή ζεστή, κι ας κυκλοφορούμε και με χλαμύδες όπως οι αρχαίοι Έλληνες, παρά μια μίνι εποχή παγετώνων, που θα αποδεκατίσει τον πληθυσμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου