Δειτε κι εδώ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Κουίζ για αρχάριους: πόσο ρεύμα από ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη θα μας εξάγουν οι Σκοπιανοί σήμερα;

Στο πιο πάνω διάγραμμα μπορείτε να απολαύσετε την κατάντια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας επί ημερών Μητσοτάκη: για να έχουμε ρεύμα πρωτοχρονιάτικα και τις πρώτες ημέρες του 2023 κάνουμε καθημερινά εισαγωγές 40-45% (45-47,6 χιλ. GWh)! Όπως επίσης φαίνεται στο διάγραμμα, οι δήθεν "Α"ΠΕ ξανά είναι εξαφανισμένες, ενώ αντί να καίμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη, που ο Σκρέκας με κάθε επισημότητα υπέγραψε πως είναι πιο φθηνός, καίμε συστηματικά ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ και πανάκριβο φυσικό αέριο.

Δείτε λοιπόν τι γινόταν το βράδυ της 3/1/2023: 704MW παίρναμε απ' τους Σκοπιανούς και συνολικά 2126MW απ' όλη τη γύρω γειτονιά, για ζήτηση ηλεκτρισμού του Ελληνικού συστήματος λίγο πάνω από 5500MW! Αλήθεια, μήπως μπορεί να μας πει η κυβέρνηση πού το βρήκαν οι Σκοπιανοί το ρεύμα και μας δίνουν κι εμάς; Ή μήπως να μας το πει η ανύπαρκτη αντιπολίτευση;

Στις 16/9/2022 το ιστολόγιο αποκάλυψε το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, της συμφωνίας του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να δώσει η χώρα μας στους Σκοπιανούς μέσα σε διάστημα ενός έτους 1 εκατ. τόνους λιγνίτη απ' το λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας στη Φλώρινα. Το σκάνδαλο μάλιστα είχε κι άλλες πτυχές, καθώς ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λιγνίτης καίγεται ήδη στις μονάδες των Σκοπιανών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι απ' το δικό μας ΑΗΣ Μελίτης, τον οποίο η ΔΕΗ κρατά συστηματικά εκτός λειτουργίας, προκειμένου να καίμε φυσικό αέριο. Επιπλέον, τα γεγονότα έδειξαν πως ο Υπουργός Ενέργειας φρόντισε να καταστήσει σαφές στην εταιρεία του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας πως θα τους θέσει εκτός του λιγνιτωρυχείου, (το οποίο εκμεταλλεύεται συνεχώς απ' τη δεκαετία του 1930!), αν δεν ...

συνεργαστούν με συγκεκριμένο μεγάλο Ελληνικό ενεργειακό όμιλο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Το βράδυ της 4/1/2023 η κατάσταση είναι σαφώς "βελτιωμένη": εισάγουμε "μόνο" 1421MW, για ζήτηση ηλεκτρισμού του Ελληνικού συστήματος λίγο πάνω από 5000MW. Φυσικά η μεγαλύτερη ποσότητα μας έρχεται και πάλι απ' τους Σκοπιανούς, γι' αυτό και το ερώτημα του τίτλου της σημερινής ανάρτησης: πόσο ρεύμα από ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη θα μας εξάγουν οι Σκοπιανοί σήμερα; Εναλλακτικά, το ερώτημα θα μπορούσε να είναι: πόσο καιρό ακόμα θ’ ανεχόμαστε να ξεφτιλίζεται η χώρα, προκειμένου να τα ‘κονομάνε οι επιτήδειοι με τον ηλεκτρισμό;

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

 

4 σχόλια:

  1. Συν το γεγονός πως οι "πάροχοι" πουλάν στους ιθαγενείς την ενέργεια που παράγει η γειτονική χώρα με ελληνική πρώτη ύλη (λιγνίτη) σε τιμές που διαμορφώνονται με βάση το αν θα παρήγαγαν την ίδια ενέργεια με εισαγόμενο φυσικό αέριο. Και τέλος πάντων την τιμή την καθορίζει το "Χρηματιστήριο". Λογικά στο επόμενη στάδιο εξαχρείωσης θα απαλλαγούν τελείως από την ταλαιπωρία κάθε είδους ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα και θα κάνουν μόνο εισαγωγές. Στην τιμή που "ψωνίζουν" από το "εξωτερικό" θα βάζουν ένα καπέλο 200-300%, το "νόμιμο κέρδος", και όλη η "ηλεκτροπαραγωγή της Ελλάδας" θα περιοριστεί σε ένα γραφείο με καμιά δεκαριά "στελέχη". Στη Μύκονο μάλλον. Πιο πράσινη ενέργεια δεν θα έχει ξαναδεί καμία χώρα στον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά ούτε έτσι θα είναι! Η χώρα προορίζεται εδώ και μια 15ετία για μπαταρία των Γερμανών, θυμάστε τη "Δανία του Νότου", το "Σχέδιο Ήλιος", αλλά και το νέο καλώδιο απευθείας Ελλάδα-Αυστρία; Πρώτα θα ξεσκίσουν τις βουνοκορφές, τις βουνοπλαγιές και τα χωράφια με "Α"ΠΕ, έπειτα θ' ανεβάσουν τη μετοχή στο ΧΑΑ, ύστερα θα πουλήσουν τις μετοχές και τότε θ' αράξουν στη Μύκονο.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, λαού επιτρέποντος, η πραγματικότητα μπορεί να ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία.

      Διαγραφή
  2. Μην σταματήσετε, να γράφετε ΚΑΙ εδώ, στο Blog "Greeklignite"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή