Δειτε κι εδώ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ευτυχισμένες, παιχνιδιάρικες πολικές αρκούδες, κάνουν τους πράσινους παπαγάλους να σκάζουν!


Στις 21 Δεκέμβρη 2019 το Ισπανικό παράρτημα του Ρωσικού δίκτυου RT δημοσίευσε ένα βίντεο, που δείχνει νεαρές αρκούδες να διασκεδάζουν παίζοντας σ' ένα λεπτό στρώμα πάγου. Όπως λέει το κείμενο περιγραφής του βίντεο, στις αρχές Δεκεμβρίου περίπου 60 πολικές αρκούδες παρατηρήθηκαν πολύ κοντά στην πόλη Ryrkaipi, στη ρωσική περιοχή Chukotka. Η πόλη βρίσκεται στη μέση της μεταναστευτικής οδού τους, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η έλλειψη πάγου τις εμπόδισε να έχουν πρόσβαση στους συνήθεις τόπους κυνηγιού τους στο νησί Wrangel και στο Βερίγγειο Πορθμό. Οπότε το ‘ριξαν στο παιχνίδι κοντά στην πόλη, δίνοντας στο δίκτυο και τους κατοίκους την ευκαιρία να τις βιντεοσκοπήσουν.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, τρέχοντας πάνω στο λεπτό πάγο, σπάζοντάς τον κατά διαστήματα, βουτώντας και ξαναβγαίνοντας πάνω στον πάγο, οι νεαρές αρκούδες αυτοεκπαιδεύονται προσομοιώνοντας το κυνήγι της φώκιας, που είναι η αγαπημένη τους τροφή.

Φυσικά οι πολλές αρκούδες κι η χαρά του παιχνιδιού, η χαρά της ζωής, δεν άρεσαν στους πράσινους παπαγάλους, που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν το μήνυμα του βίντεο: το Ελληνικό ...
CNN μετέδωσε την είδηση ως "Βίντεο: Πολικές αρκούδες παλεύουν να σταθούν σε λιωμένους πάγους", ενώ ο ΣΚΑΪ, που την αναδημοσίευσε απ' το CNN, δεν ικανοποιήθηκε απ' τον τίτλο και το τερμάτισε : "Πολικές αρκούδες προσπαθούν απεγνωσμένα να σταθούν πάνω στους πάγους που λιώνουν". Παίζουν με την ψυχολογία, να δημιουργήσουν στους ανθρώπους ενοχές για τις "καημένες αρκουδίτσες".

Μόνο που οι ντόπιοι κλιματικοί παπαγάλοι έμειναν "εκτός γραμμής", καθώς στις 18 Οκτωβρίου 2019 ο Guardian, (η ναυαρχίδα της παγκόσμιας κλιματικής προπαγάνδας), δημοσίευσε το άρθρο "Why we’re rethinking the images we use for our climate journalism - Γιατί σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τις εικόνες που χρησιμοποιούμε στην κλιματική μας δημοσιογραφία"). Υπότιτλος: "Guardian picture editor Fiona Shields explains why we are going to be using fewer polar bears and more people to illustrate our coverage of the climate emergency - Η συντάκτρια εικονογράφησης του Guardian Fiona Shields εξηγεί γιατί εφεξής θα χρησιμοποιούμε λιγότερες πολικές αρκούδες και περισσότερους ανθρώπους για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Και συνεχίζει πιο κάτω: "…Γνωρίζουμε από χρόνια εμπειρίας ότι οι άνθρωποι αγαπούν τις πολικές αρκούδες οπότε είναι εύκολο να δούμε πώς αυτά τα ελκυστικά πλάσματα έχουν γίνει τα εμβλήματα για τα θέματα των απειλούμενων ειδών και αυτό που ονομάζεται παγκόσμια υπερθέρμανση. Συχνά, όταν σηματοδοτούμε περιβαλλοντικές ιστορίες στους αναγνώστες μας, η επιλογή μιας εικόνας μιας πολικής αρκούδας για το λιώσιμο των πάγων είναι η προφανής – αν και όχι απαραίτητα κατάλληλη – επιλογή. Αυτές οι εικόνες αποκαλύπτουν μια συγκεκριμένη ιστορία σχετικά με την κλιματική κρίση, αλλά μπορούν να φαίνονται απομακρυσμένες και αφηρημένες – ένα πρόβλημα που δεν είναι ανθρώπινο, ούτε είναι ιδιαίτερα επείγον…".

Μ' άλλα λόγια, οι σύμβουλοι(;) του Guardian, διαπιστώνοντας ότι το αφήγημα που είχαν υιοθετήσει εδώ και δεκαετίες οι κλιματικοί καταστροφολόγοι πως δήθεν "οι πολικές αρκούδες κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή" καταρρέει κάτω απ' το βάρος όλο και περισσότερων αρκούδων, την ίδια ώρα που οι πάγοι επιμένουν να μη λιώνουν, αποφάσισαν να μη ξαναχρησιμοποιήσουν φωτογραφίες από πολικές αρκούδες στα άρθρα τους για την κλιματική αλλαγή, καθώς αντιλήφθηκαν επιτέλους πως δεν μπορούν διαρκώς να παραποιούν την πραγματικότητα. 

Οι πολικές αρκούδες υπάρχουν στον πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 150 χιλιάδες χρόνια και σ' αυτό το διάστημα πέρασαν από ατελείωτες, 1000% φυσικές, κλιματικές αλλαγές. Προσαρμόστηκαν άριστα στις περιοδικές αλλαγές της θερμοκρασίας, επιβίωσαν σε πάγους που έλιωναν και ξανάλιωναν, επιβίωσαν ακόμα και σε εποχές πολύ μεγαλύτερου ψύχους κι εξελίχθηκαν ανάλογα και με τις περιγραφές του Δαρβίνου πριν κάποιους αιώνες. 

Η ιστορία του πλανήτη και της ζωής πάνω σ' αυτόν δεν βολεύει καθόλου τους πράσινους παπαγάλους στην προσπάθειά τους να σκορπούν τρόμο.  Στην πραγματικότητα, η χαρά της ζωής είναι που τους τρομάζει! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου