Δειτε κι εδώ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ποια σχέση έχουν τα αιολικά με το Ναζισμό;


Ένα ενδιαφέρον άρθρο ανέβηκε στις 20/7 στο American Thinker, με τίτλο "The Nazi Origins of Renewable Energy (and Global Warming)". Η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ρέει γρήγορα το χρήμα στον πλανήτη έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις, οπότε το άρθρο ήδη ανέβηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο, στον ιστότοπο AllNewz.

Το άρθρο πραγματεύεται τις ενεργειακές ανησυχίες του Τρίτου Ράιχ, που με βάση το τεχνολογικό επίπεδο της εποχής, τη μέχρι τότε μορφή της ανάπτυξης της Γερμανικής οικονομίας και την ανάγκη των Γερμανών για επέκταση του ζωτικού τους χώρου σ' ένα πλανήτη που ήδη είχε τις Αγγλικές, Γαλλικές και Ισπανικές κτήσεις, κατέληγε σ' ένα και μόνο συμπέρασμα: οικονομία του υδρογόνου.


Φυσικά η ιστορία έχει καταγράψει με τραγικό τρόπο στις 6 Μάη 1937 την κατάληξη της οικονομίας του υδρογόνου των Γερμανών, με την καταστροφή του αερόπλοιου Χίντεμπουργκ, με 36 νεκρούς, που έθεσε τέλος και στην εποχή των αερόπλοιων. Λίγο αργότερα ο Χίτλερ ξεκίνησε το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εξέλιξη των πολεμικών αεροπλάνων άνοιξε το δρόμο και για την επιβατική αεροπορία, αλλά το ενεργειακό πρόβλημα των Γερμανών παρέμενε: η Γερμανία είχε τεράστια αποθέματα κάρβουνου, αλλά ΔΕΝ είχε πετρέλαιο, που είναι εντελώς απαραίτητο για τις μεταφορές. Κάπως έτσι βρέθηκε ο Ρόμελ να τρέχει στις ερήμους της Μέσης Ανατολής κατευθυνόμενος στις πετρελαιοπηγές, κάπως έτσι η Ελληνική Εθνική Αντίσταση ανατίναξε τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο, κόβοντας μια απ' τις πηγές ανεφοδιασμού του Ρόμελ και τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία, η Γερμανία για 2η φορά στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα έχασε ένα Παγκόσμιο Πόλεμο που η ίδια προκάλεσε, στην προσπάθειά της να αποκτήσει ζωτικό χώρο.

Οι τεχνολογικές ανησυχίες ωστόσο της εποχής του Μεσοπολέμου παρέμειναν, καθώς η Γερμανία είχε τεράστια αποθέματα κάρβουνου εκεί αναπτύχθηκε το 1925 η μέθοδος Fischer–Tropsch, για τη μετατροπή του κάρβουνου σε υδρογονάνθρακες. Σ' ένα πράγμα μόνο κολλούσαν: στο οικονομικό, η μέθοδος έβγαινε κομματάκι ακριβούτσικη.


Έτσι, το 1933, όπως μας λέει το άρθρο του American Thinker, ο ναζιστής απ' τη Βαυαρία Δρ. Franz Lawaszeck είχε την άποψη πως η οικονομία του υδρογόνου μπορούσε ...

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μειώνεται η χρηματοδότηση για την "κλιματική αλλαγή", αυξάνονται τα ψέματα απ' όσους χάνουν το μεροκάματο!


Τις τελευταίες ημέρες και για άλλη μια φορά "έπαιξε" παγκοσμίως, το είδαμε και στην Ελλάδα, σε εντελώς συγκεκριμένα μέσα, ο φόβος και τρόμος απ' το τι θα συμβεί στις παράκτιες περιοχές αν θα λιώσουν κάποτε οι πάγοι, λόγω της υποτιθέμενης "υπερθέρμανσης" του πλανήτη.

Μέσα στην απόγνωση για την "κουτάλα" που βλέπουν να χάνεται, τα "ορφανά" της "κλιματικής αλλαγής" στις ΗΠΑ έχουν ξεσαλώσει και ψεύδονται δημοσίως διαρκώς όλο και περισσότερο. Δείτε στο πιο πάνω βίντεο μια πολύ καλή και πλήρη αποδόμηση των ψεμάτων:

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Καιρός να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητα, κ. Παναγιωτάκη. Και ν' αρπάξετε το φραγγέλιο!


Βούιξαν πριν λίγο καιρό τα μέσα ενημέρωσης, πως κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 24 Μαΐου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Τσίπρας είπε για τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκη τη φράση "Θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα". Η φράση πρέπει όντως να ειπώθηκε, καθώς δεν είχα δει κάπου κάποια διευκρινιστική δήλωση. 

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΔΕΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που κάνουν όλες οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, όπου συνήθως οι διοικήσεις δίνουν και το στίγμα τους  για την πορεία που χαράσσουν για την εταιρεία. Στη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΔΕΗ η κυβέρνηση αυτή τη φορά παραβρέθηκε δια του Υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, του ίδιου εκείνου Υπουργού που επισκέφθηκε πρόσφατα τα ερείπια του λιγνιτωρυχείου στο  Αμύνταιο για να δηλώσει ότι "Το Δημόσιο, από την πλευρά του, ως μεταλλειοκτήτης, οφείλει να έχει τεκμηριωμένη και συνολική εικόνα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός". 

Είναι ακριβώς ο ίδιος "μεταλλειοκτήτης", που επιμένει πεισματικά να κρατά επί 15 συνεχή χρόνια κλειστό το κοντινό στο Αμύνταιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης, ένα λιγνιτωρυχείο που δούλευε κάπου 70 χρόνια ως ιδιωτική εταιρεία. Είναι επίσης ο ίδιος "μεταλλειοκτήτης", που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την κατολίσθηση στο γειτονικό στο Αμύνταιο λιγνιτωρυχείο Κλειδιού. Αλλά, αν δουλέψουν η Βεύη και το Κλειδί, η χώρα δεν θα κάψει φυσικό αέριο. Κι αυτό προφανώς δεν αρέσει στο Σύριζα και το Σταθάκη. Που ταΐζει συνεχώς σανό στους ιθαγενείς για το "1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις σε αιολικά". Αιολικά που θα διασφαλίσουν με σιγουριά ότι η χώρα θα ηλεκτροδοτείται με φυσικό αέριο, τα αιολικά είναι εντελώς αναξιόπιστα να ηλεκτροδοτήσουν ο,τιδήποτε, ήταν πάλι, για ακόμα μια φορά, εντελώς απόντα στις μεγάλες ζέστες στο τέλος Ιουνίου. Όταν λοιπόν πρόσφατα ο Σταθάκης ανακοίνωσε ...