Δειτε κι εδώ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ένα διδακτορικό στα Οικονομικά, ένα διδακτορικό στη Φυσική, τα αιολικά και η "μπίζνα" πίσω απ' την "υπερθέρμανση".


"Drei Professoren, Vaterland Verloren, Τρεις καθηγητές και η πατρίδα χάθηκε", είχε πει ο Καγκελάριος Μπίσμαρκ κι αυτό καλό είναι να το θυμάται κάπου-κάπου ο Τσίπρας, που έχει βάλει έναν καθηγητή Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, έναν καθηγητή που εκστασιάζεται από τις "επενδύσεις" σε αιολικά. Οι Πανεπιστημιακοί μπορεί να έχουν να επιδείξουν διδακτορικά και δημοσιεύσεις, συχνά ωστόσο έχουν μόνο ακαδημαϊκή καριέρα, δεν έχουν περάσει απ' την πραγματική οικονομία, κάποιοι δεν έχουν νοιώσει έως και ποτέ την αγωνία του εργολάβου, του προμηθευτή, της ταμιακής ρευστότητας κι εκστασιάζονται με πράγματα που είτε αγνοούν είτε αδυνατούν να κατανοήσουν. Κάπου εκεί έρχεται ο ρόλος των συμβούλων τους, που πρέπει να τους εξηγήσουν όσα οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν, αλλά, απ' ό,τι μαθαίνω, οι σύμβουλοι του Σταθάκη είτε είναι από αντικείμενα άσχετα με την ενέργεια είτε είναι νεαροί και άπειροι, αυτό που λέμε "παιδιά για όλες τις δουλειές".

"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", λέει μια παροιμία, τα διδακτορικά χρειάζονται, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν ως πιστοποιητικά ικανότητας κι αποτελεσματικότητας. Κι εκτός απ' τους καθηγητές που εκστασιάζονται με τα αιολικά, υπάρχουν κι άλλοι που δεν συγκινούνται ιδιαίτερα: η γειτονική μας Βουλγαρία πρόσφατα απέκτησε κυβέρνηση συνασπισμού του Μπορίσοβ με τους Ενωμένους Πατριώτες και Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων ανέλαβε ο Neno Dimov, επικεφαλής του Institute for Right-Wing Policy, πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος την περίοδο 1997-2001 και μέλος της Ομάδας Διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Βουλγαρίας στην ΕΕ. Ο 53 ετών Dimov έχει ...
μεταπτυχιακό δίπλωμα στα μαθηματικά και διδακτορικό στη φυσική, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας "Άγιος Κλήμης της Αχρίδας", προέρχεται απ' τους Ενωμένους Πατριώτες και η ανάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος έφερε ρίγη ανατριχίλας στη Βουλγάρικη Γκρήνπις, καθώς στο πιο πάνω βίντεο, το 2015, λέει απερίφραστα την άποψή του για τη θεωρία της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" και την "παγκόσμια υπερθέρμανση". Δεν νομίζω πως τα Βουλγαρικά σας θα σας βοηθήσουν και πολύ να καταλάβετε τον Dimov, αλλά η φράση "Глобалното затопляне е измама за трилиони", που υπάρχει ως τίτλος του βίντεο στο Youtube, σημαίνει "Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη για τρισεκατομμύρια". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Όπως μας λέει πάντως το The Sofia Globe, στα πιο οικεία στους περισσότερους Αγγλικά, ο Dimov στο βίντεο λέει πως πρόκειται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, που αφορά μεγάλα συμφέροντα και πολλά λεφτά.
  • "Οι υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης μας τρομάζουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο ΟΗΕ δεν έχει επιτροπή για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο το κλίμα αλλάζει διαρκώς. Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη ότι πρόκειται περισσότερο για χειραγώγηση παρά για σοβαρή ανησυχία",
  • "Είναι καλό να θέτουμε δύο ερωτήματα. Είναι πραγματική η υπερθέρμανση του πλανήτη; Εάν συμβαίνει αυτό, η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί σε υπερθέρμανση του πλανήτη ή την προκαλούν άλλοι παράγοντες;",
  • "Ο φόβος της αύξησης της στάθμης των ωκεανών από το λιώσιμο των πάγων του πλανήτη είναι απολύτως αβάσιμος: υπάρχει ένας νόμος της φύσης, που ανακαλύφθηκε από τον Αρχιμήδη περισσότερο από 2000 χρόνια πριν, ότι ένα σώμα, που είναι βυθισμένο στο νερό, μετατοπίζει αντίστοιχο όγκο νερού. Ο πάγος του Βόρειου Πόλου έχει ήδη βυθιστεί στον παγκόσμιο ωκεανό και έχει αυξήσει τη στάθμη του με αυτόν τον όγκο, του ίδιου του πάγου",
  • "Μπορούμε να μιλήσουμε μάλλον για ένα κυκλικό φαινόμενο, παρά για αύξηση των θερμοκρασιών",
  • "Ο κύριος παράγοντας της κλιματικής αλλαγής είναι η ηλιακή δραστηριότητα",
  • "Αν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών κατά 40% στην ΕΕ, το αποτέλεσμα θα είναι ελάχιστο, αλλά μόνο στην Ευρώπη θα δαπανηθούν περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι ο παράγοντας-κλειδί. Φανταστείτε τι τεράστια επιχείρηση θα στηθεί στα κράτη, τι τεράστια αναδιανομή πλούτου".
Αυτά είναι μερικά απ’ όσα φέρεται να λέει ο Dimov στο βίντεο κι ανάμεσα στο διδακτορικό στα Οικονομικά και στο διδακτορικό στη Φυσική, μάλλον αυτός που έχει το 2ο μπορεί να καταλάβει κάτι περισσότερο περί "υπερθέρμανσης", δεν συμφωνείτε κ. Σταθάκη μας; Ιδίως αν έχετε ακόμα στο Υπουργείο σας εκείνους τους Γερμανούς συμβούλους. Ακόμα κι ένας γιαλαντζί αριστερός θα καταλάβαινε πως η πολιτική της προώθησης της απανθρακοποίησης, που προωθεί η ΕΕ, δεν έχει σχέση με το κλίμα, έχει σχέση με τη συντήρηση των "πράσινων" θέσεων εργασίας στη Γερμανία και την προώθηση των δυσπούλητων πυρηνικών της Γαλλίας. Και τη συνεχή λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών, μέσω του φόρου CO2.


5 σχόλια:

  1. Τα διδακτορικά είναι καλά και χρειάζονται,δυστυχώς (ειδικά σε τεχνικούς κλάδους) υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να έχουν διδακτορικό.
    Επίσης υπάρχουν άλλοι οι οποίοι παρά τις γνώσεις τους λειτουργούν ως ντίλερ για συμφέροντα δικά τους και των οικογένοιων τους...
    Αυτά είναι αναμφισβήτητα.
    Πως θα χρησιμοποιήσεις τα προσόντα που έχεις;
    Θα ερευνήσεις ή θα δεχτείς δογματικά τις επιταγές των "επενδυτών"...;
    Για παράδειγμα δες το άρθρο από άσχετο (δες CV) σε Φωτοβολταϊκά που όμως τα προωθεί περισσότερο από Μηχανολόγους-Ηλεκτρολόγους...
    http://www.pvtech.gr/news48.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Γηράσκω αεί διδασκόμενος", είχε πει ο Σόλωνας. Ποτέ δεν είναι αργά για διδακτορικό. Απο κει και πέρα είναι θέμα στάσης απέναντι στην κοινωνία και αντίληψης για τον κόσμο.

      Διαγραφή
  2. Και το αρχικό άρθρο στην Καθημερινή:
    http://www.kathimerini.gr/393893/article/epikairothta/ellada/ananewsimes-phges-se-ka8e-spiti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μάη 2010 πολλοί ζούσαν στον κόσμο τους. Κάπως έτσι μας προέκυψε και το Σχέδιο Ήλιος, να γεμίσουμε τη χώρα Φ/Β και να κάνουμε "λογιστική" εξαγωγή ενέργειας στη Γερμανία. Η καλπάζουσα ηλιθιότητα τελείωσε (από) το 2011, όταν οι Κινέζοι πήραν το σκαλπ των Γερμανών και κυριάρχησαν στην αγορά των ΑΠΕ.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα και στα δύο.
    Πάντως δεν χάνουν το κουράγιο τους θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό εισαγωγής των ΑΠΕ(ΦΒ ή Αιολικά) πάση θυσία,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
    Λέγοντας ακόμη και ψέμματα γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
    Τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά ακόμη και από τη Γερμανία με πλήθος παραδειγμάτων τόσο από χώρες τη Ευρώπης όσο και από Αυστραλία και ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή